Reklama

Reklama

Rada nad zlato

(studentský film)
  • USA Good advice is better than gold (festivalový název)
Krátkometrážní / Dokumentární
Česko, 2015, 26 min

Obsahy(1)

Pohled do světa multi-level marketing finančního poradenství v České Republice. Víš, kdo ti bude radit s financemi? Víš, jakou práci ti radí vyzkoušet? Dobrá rada není zdarma, dobrá rada je nad zlato. (oficiální text distributora)

Recenze (54)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Na studentskej film dobrý. Víc než dobrý. V prvé řadě je to LOL, ve druhé docela smutný a pak už je to jenom naprostej nezájem a víceméně lhostejnost, minimálně ze strany někoho, kdo k tomu byl sváděnej a kdo měl už tehdy dost rozumu na to, aby řekl ne. Že ho tolik lidí nemělo, to je holt už jejich problém. Takže jestli bych tomu něco vyčetl, protože formu fakt ignoruju, za ty vynaložený prostředky to asi ani líp nešlo, tak že to dělá z jedné strany chudinky a ze druhé šmejdy. V pravdě jsou totiž šmejdy obě barikády. ()

Duch217 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch dokumentů, který i kdyby byl natočen na mobil, tak by to bylo uplně jedno, protože téma, smysl a celkové sdělení Rady nad zlato formální stránku totálně převyšuje a člověk jenom kouká s otevřenou hubou, jak je tohle vůbec možný. A to, že OVB posílá právníky a zakazuje zveřejnění filmu, jenom přidává na celkovém dojmu z dokumentu. ()

Reklama

KRYSIOPICE 

všechny recenze uživatele

Nemá cenu kritzovat formu, protože je to studentský film. Takže tady řečijako nelíbí se mi kamera neobstojí. Co stojí za vyzdvihnutí je obsah. Celý film bych přirovanl k šmejdům, protože tvůrci dost riskovali, když se odvážili píchnout do sršního hnízda. Takze abych to shrnul dokument má strukturu, děj a informační hodnotu. A děcka měli fakt štěstí, že měli ve filmu toho odborníka na finančnictví z Brna, který celý dokument posouval nejmíň o 2 třídy výš. Takže za odvahu a za téma jasné ****. ()

Teg 

všechny recenze uživatele

Dokument jako takový za 5*, provedení pokulhává, zvláště trochu nevyzrálý komentář, ale to je pochopitelné, je to přece studentský film. Naopak střih se mi celkem líbil - ten se blíží profesionální tvorbě. Každopádně je fajn že se někdo pustil do podobného tématu finančního poradenství, které se mnohdy pohybuje na hraně zákona. Tím se nechci dotknout poradců, kteří tuto profesi dělají dlouho a slušně. Pár takových znám, ale realita je, že trh je v současnosti menší, než je počet poradců a vidina snadných zisků udělala z některých společností slušnou pyramidu :-). Ještě bych něco takového uvítal u brokerů, tam je to mnohdy mnohem horší. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Otázky multi-levelového marketingu a premosťovacie skĺznutie do pyramídovej hry ma neminulo a tieto skúsenosti čiastočne charakterizujú môj pohľad na tento oplzlý vesmír výplodu kapitalizmu, ktorý sa mi vskutku hnusí. Nemám pocit, žeby sa autor jasne zaviazal k akejsi sebareflexívnej výpovedi, ktorá by hlbšia a vo viacerých vrstvách o OVB (ktorý je klenot finančného ošklbenstva) skúmala a najmä ľudí, ktorých vábia zatemňujúcimi okuliarmi. Ide skôr o reakciu na vzniknuté problémy týkajúce sa nej a nie o analytický hriadeľ koreňu samotnej veci. Ako študentský pokus záslužilé najmä pre otvorenie diskusie. Ako filmový projekt umelecky a informovanosťou horšie, avšak sila hlasu je dostatočne hlučná. Len aby radou nad zlato neprerástla kampaň s jednotémativným profitom do žiariacej budúcnosti, ktorá môže autora silno zaviazať na špagát. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama