Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Renatu, Johanu a Veroniku spojuje přátelství a firma, kde pracují jejich manželé. A také společná vražda. Chvíli to vypadá, že holky začnou žít svůj sen o novém šťastném životě, ale do cesty se jim staví překážky. Ty předpokládané v podobě vyšetřování důsledného brněnského kriminalisty Olina Nekulu, ale i ty zcela neočekávané. (TV Prima)

(více)

Recenze (53)

Caine odpad!

všechny recenze uživatele

Prima se opět překonala. Jestli chtěli stavět onu "komediálnost" na urážení Brna a Moravy, tak stejně z toho nakonec vyšli jako kreténi Pražáci. Inteligenci tvůrců (a vlastně i jimi vytvořených postav) dokreslil vlastně už úvodní záběr. Jet z Pahy na Vranov přes Pálavu a Nové mlýny vypovídá mnohé... :-))))) Zápletka je pak dost na vodě (a tím nemyslím tu vybouchnutou loď), kdy motivaci k vraždě má snad logicky jen jedna z hrdinek. Hlavně "nymfomanka", co si nevrzla 2 a půl roku, bo ji vlastní manžel nechtěl - to je slušný WTF. Hlavní postavy mi přijdou jako značně nesympatické slepice, kdy nějakou inteligenci z nich ukazuje pouze Plodková (a i jako herečka se mi jediná líbila). Jejich schopnost vyrobit doma bombu musí v sobě zahrnovat asi nějakou vyšší moc. A elitní vyšetřovatel vražd bez služebního auta a s extrémně přehrávaným hantecem je pak asi kapitola sama o sobě. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mno, není to náhodou zase nějaký zahraniční koncept? Pak bych pochopil ty divné kopance a nepravděpodobné postavy a šerifa z buranova, ze kterého mají všichni srandu, zvlášť když neví, co to je metro... Celá ta koncepce mi totiž přijde postavená na vodě - parazit si nikdy nezabije svého hostitele. A holky, i když je manželé srali, evidentně neměly a nemají žádný jiný druh obživy. Sice by mohly počítat s dědictvím, ale jak dlouho by jim vydržely při tak nákladném životním stylu peníze? Jistě zjistíme, co se dělo ve firmě, a jak vydělávala, ale ten zásadní "parazitní" rozpor tím nezmizí. (Btw, a čím tu rozbušku holky odpálily? A kde se tak technicky vzdělaly, že se jim povedlo výbušninu propašovat do dortu?). Ale i další postavy se podle mne chovají jak na hlavu padlé - jak pražští policisté, tak Myšička jako psycholog nebo Batulková jako esoterická matka (i když ta nakonec zahrála ještě nejlépe). A Bolek to brňáctví a hantec také zbytečně přehání. ()

Reklama

SimpanzJi 

všechny recenze uživatele

No tohle byl zase porod. A já podle obsazení a tvůrců věřil, že by to mohlo za něco stát. Námět to má rozhodně dobrý (taky je to koupený), ale tady absolutně pokulhávalo snad všechno ostatní. Scénář byl místy povedený (spíš na začátku), ale například vtipy na Brno byly nejtrapnější, co jsem kdy slyšel v životě – a ne, nejsem z Brna. Ještě k tomu přehrávající Jan Vondráček, kterého mám normálně v jeho epizodních rolích rád, tady se mi šíleně příčil. Herecky to bylo zvládnuté u tří hlavních hrdinek bravurně (Čvančarová výborná, Siposová také, Plodková mi přišla taková uťáplá). Podle mě pokulhávala režie a střih, několik scén by se mohlo úplně v klidu vyhodit a bylo by z toho příjemnějších 30 minut. Tady jsem opravdu prosil o konec – některé scény byly vyloženě trapné, nejvíce samozřejmě ty z prostředí policejní kanceláře. Vlastně tomu celému chyběl vtip, pár dobrých hlášek tam padlo, ale vlastně si je už ani nepamatuji. Nejhorší částí byla bezpochyby ta exploze. Na to se nedalo dívat. ()

Franki69 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vybuchující výletní lodě se v českých seriálech hned tak nevidí. I když je to poměrně nezdařilé CGI. Ale obávám se, že úvodní exploze je předznamenáním celého díla. To nejlepší bylo na začátku a zbyly jen různě poletující trosky. Linka „moravský kriminalista mezi pragocentristickými křupany“ je vyloženě otravná. Hlavní hrdinky, intelektuálně a technicky zdatné a schopné nějak (čertví jak vlastně) sestrojit bombu, za kterou by se nestyděl Mosad, scénář odsoudil do role „kravek“, které v rámci „ vdovského truchlení“ hltí seznamky erotickými seznamovacími inzeráty a tak podobně…Mrknu ještě na jeden díl, ale tenhle první za víc než 20% nestál…Jen nám může bejt líto, že za ty prachy, co to stálo mohla bejt koupená třeba švédská verze (https://www.youtube.com/watch?v=a-PfVd4zFL4) ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rychlé seznámení s oběťmi, rychlá nepěkně udělaná akce, pak zdlouhavé seznamování se zbytkem postav. Nejdříve nám ukázali manžele jako pitomce. Z jejich žen se ovšem vyklubaly hloupé namyšlené slepice. Policisté až na Bolka jsou také za pitomce. Hlavně tím, jak se snaží trapně udělat pitomce z něj, protože je to balík, kterému je třeba vysvětlit, co je to metro. Konstatuji tedy, že všechny postavy z prvního dílu jsou až na jednu výjimku pitomé. Dialogy jsou prkenné a děj matný. Za mě žádná bomba, ale náznaky budoucího vývoje jsou trochu i nadějné. Je ale mnoho co zlepšovat. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno