Reklama

Reklama

Den co den

  • USA Every Day (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Romantický příběh vypráví jaké to je, když se každý den probudíte v jiném těle a každý den žijete život někoho jiného. Platí jedna jediná zásada – vyhněte se tomu, aby si někdo všiml, že na jeden den přebýváte v těle někoho jiného a nepleťte se do jeho života. Vše je v pořádku, až do rána, kdy se probudíte v těle Justina a zamilujete se do jeho přítelkyně Rhiannon. Od toho okamžiku všechna pravidla, podle nichž jste až do teď žili, přestávají platit. Konečně se objevil někdo, s kým chcete být den co den. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (102)

randycz 

všechny recenze uživatele

Skvělý námět, z kterého se dalo vytěžit víc. Samotná funkce, kterou má A. k dispozici, je málo rozebrána a vzbuzuje hromadu (ne)logických otázek. Romantika je zde zastoupena více, ale vadit Vám to nebude, protože Angourie Rice to zvládá herecky dobře. U jejích partnerů, kterých v této roli defakto vystřídala několik, je to bohužel horší... ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Poviem to takto. Ak chcete vidieť jednoduchý romantický film, ktorý je spracovaný jednoducho, tak "Every Day" je film, ktorý vás poteší. Ak chcete vidieť romanticky silný a fungujúci film s podobnou témou, tak ja osobne odporúčam radšej vidieť. "The Beauty Inside". Film trošku viacej zariskoval a spracoval túto tému krajšie. Podľa mňa. Oba filmy sú v realite úplne iné. Kým v "The Beauty Inside" sa hlavný hrdina neustále prebúdza na tom istom mieste, len inak vyzerá, tak "A" v "Every Day" sa vždy prebudí v tele niekoho iného. Miestami som mal pocit, že neviem ako to presne môže fungovať, no sú tu 2 momentky, ktoré tento film podľa mňa vedia celkom dobre spracovať. Páči sa mi záverečný monológ, ktorý "A" podá, a rovnako sa mi páči časť, kedy sa "A" ocitne v tele Rhiannon. A jeho úvodná reakcia. To ma pobavilo. Ako celok je ten film na mňa ale veľmi pomalý, veľmi mdlý a akosi nevie svoju tému podať tak efektne, aby z toho dokázal vytiahnuť nejaké reálne emócie. Lebo ani jedna postava nie je nejako výrazne hlboko spracovaná. Málo sa o nich dozvieme a všetko ide len po povrchu. Máme ich tam súčasne aj veľa a chceli by sme o nich niečo vedieť, no film nám toho moc nestihne ponúknuť. Chýba mi tam akási väčšia dávka osobnosti. V každej postave. A rovnako mi chýba niečo, čo by ukázalo, že tá láska medzi nimi môže fungovať. Ako som povedal, myslím si, že "The Beauty Inside" je spracované lepšie. Podáva skutočné otázky, vidíme, že postavy sú zmätené, je to pre oboch komplikované a ich reakcie na to sú v mnohom spracované oveľa oveľa lepšie. Preto záverečná momentka je tak efektná, že mi dostala slzy do očí. Tento film to nedokázal. Aj keď je záver dobrý, tak nevie spracovať tému do takej hĺbky, aby to bolo efektné. Výsledne je to teda v mojich očiach okey romantický film, no v ničom nejako výrazne výnimočný. Hodnotenie: C ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Originální a vtahující zápletka snímku Every Day bohužel nezabrání faktu, že se pod tímto "nánosem" skrývá další průměrná podívaná s klišovitým průběhem a koncem. Škoda, potenciál na originální podívanou od začátku až do konce zde vážně byl. „I've seen the same colour blue fifty different ways through fifty different sets of eyes.“ ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

V prvním momentě, kdy jsem spatřil, že do kin jde snímek Den co den, věděl jsem, že to musí být výjimečný příběh. Proto jsem se rozhodl, že si nejprv koupím knihu od Davida Levithana a přečtu si ji před zhlédnutím filmu. Nevěřil jsem vlastním očím, když ve mně kniha Den co den probudila již několik let zakopaného čtenářského knihomola a zhltnul jsem ji během dvou dnů. Neskutečně čtivý příběh, jenž nemá nudné místo a na konci dokonce (a bohužel) uspěchá děj do nevyhnutelného vyústění. Během čtení druhé knihy Ještě jeden den (která je napsaná z pohledu Rhiannon) jsem to nevydržel a konečně si pustil film. Hned od začátku mě okouzlila neskutečně nádherná Angourie Rice a taky velmi milý začátek, díky němuž mě pohltila kniha. Postupem minut se mi ale více a více potvrzovaly obavy, že se jedná o nezfilmovatelné dílo. Je velmi těžké si představit jednu osobu za desítkami různých tváří a nevnímat jejich vzhled a hlas. Zde je přenesení slov do obrazu obrovským úskalím. Zároveň se nejedná o příběh, který si zaslouží tak málo času na jeho vyprávění. Hodina a půl na takovýto příběh je hrozně málo času. Projevuje se to nejen ve vynechaných pasážích (takže se vztah A a Rhiannon zdá být několikrát tak urychlený jako v knížce) a v přidaných scénách (které jen prázdně vyplňují děj), ale ZEJMÉNA ve vynechaných vnitřních monolozích A (další důkaz nezfilmovatelnosti této báječné knihy) a taky těch vskutku nádherných Levithanových citátech. Na změnu konce, uzpůsobenou filmovému scénáři, jsem byl naštěstí již připraven. Den co den je však typickou ukázkou, že i když tvůrci dali do filmu všechno, jeho kvality se knize nikdy nevyrovnají. A to je pro čtenáře knížky velká překážka, aby film dokázali docenit. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Film je založen na stejnojmenném románu z roku 2012. (griph)
  • V červnu roku 2017 bylo oznámeno, že společnost MGM získala filmová práva pro román „Every Day“. (griph)
  • Natáčelo se v Torontu (Kanada) od 6. července do 12. srpna. (PaTeXx)

Reklama

Reklama