Reklama

Reklama

Zabijte Boha

  • Španělsko Matar a Dios (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Snímek Killing God se odehrává na Silvestra v osamělém venkovském domě. Carlos a jeho žena Ana pozvou Carlosova bratra a otce, aby s nimi strávili svátky v pronajatém domě. Jakmile započnou oslavy, objeví se u jejich dveří podivný trpaslík bez domova, který vyostří napětí panující mezi členy rodiny. Nezvaný host tvrdí, že je Bůh, a oznámí jim, že celé lidstvo za ranního rozbřesku zanikne s výjimkou dvou přeživších, které si vybere během slavnostní večeře. Je ale trpaslík opravdu tím, za koho se vydává, a je hrozící apokalypsa skutečná? Černočerná hororová komedie o morálce, lásce, nevěře a náboženské víře. (Cinemax)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (18)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Je to tak dobrý, že váhám mezi čtyřmi a pěti hvězdami. Je to naprosto absurdní, ale herci se chovají tak přirozeně, že jsem na tu hru coby divák ochotně přistoupil a poddal se jí. Líbil se mi nápad, líbilo se mi zpracování, líbilo se mi vyznění. Mile mě to překvapilo, kdybych měl tu moc, je to bez mrknutí oka v červenejch. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Kudy koukám ,tudy hledám podobná dílka - říkám jim jiné(divno)filmy (Pink Flamingos, Humr, Topení po číslech, Banální prohlídka, Srpski film, apod.). Baví mně propracovaná (no u Pink Flamingos spíše intuitivní :-)) podobenství, autorská práce, originální nápady, postupy. Takže hurá za tohle. -- Nijak jsem neřešil-je trpaslík bůh, nebo ne?-spíš mně trochu vyděsilo, jak mi bylo od počátku jasné, že se nakonec zničíme sami (bůh nebůh), nebo ne. -- A taky jsem se skvěle bavil. (a už opět děkuji Cinemaxu-s ohledem na to, že internet nesjíždím, a že tohle u nás jen tak někdo nevydá, nevím jak jinak bych k tomu přišel) ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Hosť do domu, Boh do domu. "Matar a Dios" je až na jednu jedinú scénu, čistou konverzačkou, pričom horor žáner tu spĺňa podstatu len a len v podobe myšlienky. Čo sa týka "vtipu". Do kolien som taktiež nešiel, pár slov úsmev vyčarilo, no Laure a Hardy to nie je. Námet výborný, no za mňa nedotiahnutý .. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Zabijte Boha nie je úplne typický horor. Jedná sa skorej o komédiu s hororovou atmosférou. Celý film je založený na dialógoch a na absurdných osudoch hlavných postáv. Ale práve vďaka tomu sa jedná o výborný film, ktorý ponúka veľa humorných scén, konverzácií a finálnu pointu, ktorá tomu všetkému dáva výbornú bodku na záver. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Černá komedie ze Španělska s hororovým atmosférickým nádechem. Při svátcích 4 člennou rodinu navštíví mysteriózní trpaslík, který tvrdí, že je bůh a oznámí jim, že zítra ráno celé lidstvo zemře s výjímkou 2 přeživších, které si rodina musí zvolit sama. Film těží především z originálního nápadu a slušných konverzací, které jsou plné černého humoru a místy se dá hezky zasmát. Funguje i mysteriózní atmosféra, kdy divák přemýšlí společně s hlavními představiteli zda bůh je opravdu ten, za kterého se vydává a v závěru potěší i trochu brutality a rozhodně překvapivý konec. Mohlo to být sice brutálnější a více vyhrocenější, ale rozhodně se jedná o zajímavý, netradiční a originální počin, který si zaslouží pozornost. Příběh****, Akce>Ne, Humor***, Násilí**, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. 6.5/10. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama