Reklama

Reklama

Než přišla bouře

  • USA Adrift (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu o přežití natočeném podle skutečného příběhu vyústí náhodné setkání dvou mladých lidí nejdříve v lásku a posléze v největší dobrodružství jejich života, když musí čelit jednomu z nejkatastrofálnějších hurikánů, jaký byl kdy v historii zaznamenán. (Vertical Entertainment)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (204)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Islandský Kormorán Baltazárovského typu si zase vybral príbeh podľa skutočnosti, zase išiel točiť do nehostinných podmienok a zase chcel diváka rozplakať a ukázať mu nezlomnú silu ľudského ducha. Osobne sa mi ale viac pod kožu dostal Everest. Toto bolo skvelo natočené, ale s dvoma postavami na polopotopenej lodi veľa morskej vody neprefiltruješ. Rozhodne je tam cítiť jeho rukopis keby to robil nejaký rutinér, bola by to katastrofa. Tak je to aspon príjemná, pozeratelná dráma o tom, ako prežiť na otvorenom mori, nepodľahnúť haluškám a poriadne preskúmať loď. 3 z 5 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak Kormakur si našiel podobný námet ako v Hlboko,aj medzi Američanmi a mohol tak aj za ich prachy natočiť niečo tematicky príbuzné. Samozrejme, Everest je trochu iný, megalomansklejší prípad. No a osobne mám dojem, že svojou novinkou z tejto kvázi trilógie o prežití vyšiel na tretí krát asi aj najlepšie. Ale ono to asi bude platiť najmä v prípade, ak si skutočne o skutočných udalostiach nič vopred nenaštudujete, inak sa Adrift môže stať predvídateľnou nudou s fajn zábermi a sympatickými postavami. Inými slovami nás čaká pred záverom zásadný zvrat, ktorý zmotivuje rozhodnutie natočiť film v dvoch časových líniách, pričom minulosť, smerujúca k druhému bodu obratu, ktorým film začína, sa zdala byť navyše. Ale nakoniec je to všetko predsa len trochu inak... 70% ()

Reklama

dejww 

všechny recenze uživatele

Snímky s touto tématikou mám obecně velmi rád. Nelze říct, že by zde bylo něco inovativního. Naopak. Všechno jede podle poměrně jasné linie. Mohu ocenit rychlí vtahující začátek. Co však rozhodně nemohu ocenit je identický plot twist s celou řadou filmů podobného žánru. Takže pokud jste tento zvrat neviděli již mnohokrát, tak to asi můžete shledat velmi slušnou podívanou. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(64/2018) / Shailene mám vcelku rád, ale tento film, síce s akým takým úvodným potenciálom, je slušné sklamanie. Baltasar asi netušil ako vyplniť tých takmer 100 minút a zvolil tú najnudnejšiu cestu, cestu nič nehovoriacich a neriešiacich flashbackov. Adrift je rozťahaná nuda, film ktorý si netrúfol na dramatický moment. (4/10) ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Nelíbilo, nebavilo a herecky odpuzovalo. Ač mám filmy s tématikou moře, oceánů a bouří moc rád, tento film mi nesedl v žádném ohledu. Woodley mě pojetím postavy nesmírně iritovala, jako dlouho žádná jiná herečka. Claflin byl nezajímavý, šedošedý, nejiskřila z něj žádná energie, nic...Režijně mi film přišel rozcukaný, nejednotný a scény Kormákur seskládával jako podivné pexeso, kde podobné obrázky u sebe často nebývaly. Zklamání. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Natáčecí štáb i herce během natáčení stihla mořská nemoc. (griph)
  • Bežný natáčací deň začínal už o 4. ráno, a to dvojhodinovou plavbou od pobrežia, aby tak nebolo v zábere. Celkovo teda jeden deň na pľaci trval aj 12 hodín. (Astonko)
  • Hlavná predstaviteľka Shailene Woodley po druhýkrát v kariére stvárnila skutočnú postavu. Prvýkrát to bolo vo filme Snowden (2016), kde si zahrala ako Lindsay Millsová, priateľka Edwarda Snowdena. (MikaelSVK)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama