foto

Shailene Woodley

  • nar. 15.11.1991 (24 let)
    Simi Valley, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Shailene Diann Woodley se narodila 15. listopadu 1991 v Kalifornském městečku Simi Valley. Měří 173 cm a přezdívají ji Shai. Její otec je ředitel školy a matka pracuje jako školní poradce. Má mladšího bratra, Tannera. V jejích patnácti se rodiče rozvedli.

Už od roku 2002 se začala objevovat v malých televizních roličkách. Zahrála se třeba v seriálu BEZE STOPY nebo THE DISTRICT. V roce 2005 byla nominována na Young Artist Award za roli Californie Fordové v A PLACE CALLES HOME. Objevila se i ve filmu FELICITY – PŘÍBĚH Z VÁLKY O NEZÁVISLOST.

To už ale přicházely další seriálové role a tak byla k vidění například ve VŠICHNI MILUJÍ RAYMONDA, MY NAME IS EARL, DRZÁ JORDAN nebo CSI: NEW YORK. Na 6 epizod se objevila i v O.C. a potom si zahrála roli mladé amišky v seriálu ODLOŽENÉ PŘÍPADY. Od roku 2008 hraje v seriálu THE SECRET LIFE OF THE AMERICAN TEENAGER postavu Amy Juergens.

V roce 2011 si ji vybral ke spolupráci na svém novém filmu George Clooney. Film DĚTI MOJE byl zároveň její debut v celovečerním filmu. Její postava Alexandry, ale i celý film je kritiky vynášen do nebes. Sama byla nominována na několik ocenění. Nakonec získal film i Oskara za nejlepší adaptovaný scénář.

Pavel "Pajky3" Lepič

Herecká filmografie

2017 Ascendant
2016 Aliance
Big Little Lies (TV seriál)
Snowden
2015 Rezistence
2014 Divergence
Hvězdy nám nepřály
White Bird in a Blizzard
2013 Kouzlo přítomného okamžiku
2012 Monogamy Experiment, The
2011 Děti moje
2008 The Secret Life of the American Teenager (TV seriál)
2007 Nebezpečný let (TV film)
Škvára
2005 Felicity - příběh z války za nezávislost (TV film)
Jmenuju se Earl (TV seriál)
O princezně na hrášku (TV film)
Zločiny ze sousedství (TV seriál)
2004 Jack & Bobby (TV seriál)
Kriminálka New York (TV seriál)
Společný dům (TV film)
2003 O.C. (TV seriál)
Odložené případy (TV seriál)
2002 Beze stopy (TV seriál)
2001 Drzá Jordan (TV seriál)
2000 Policejní okrsek (TV seriál)
1999 Otcův návrat (TV film)
1996 Raymonda má každý rád (TV seriál)

Dokumentární

2016 The Best Democracy Money Can Buy: A Tale of Billionaires & Ballot Bandits
2014 Bystander Revolution (TV seriál)
Hollywood Film Awards (TV film)
2007 Brotherhood 2.0 (TV seriál)

TV pořady

2015 2015 MTV Movie Awards (TV pořad)
2014 Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
Teen Choice Awards 2014 (TV pořad)
2014 MTV Movie Awards (TV pořad)
2014 MTV Movie Awards Pre-Show (TV pořad)
2013 MTV Video Music Awards 2013 (TV pořad)
2012 Oscar's Red Carpet 2012 (TV pořad)
17th Annual Critics' Choice Movie Awards, The (TV pořad)
2012 Film Independent Spirit Awards, The (TV pořad)
2012 MTV Movie Awards (TV pořad)
2009 Teen Choice Awards 2009, The (TV pořad)

Hudební videoklipy

2011 Best Coast: Our Deal (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace