Reklama

Reklama

Než přišla bouře

  • USA Adrift (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu o přežití natočeném podle skutečného příběhu vyústí náhodné setkání dvou mladých lidí nejdříve v lásku a posléze v největší dobrodružství jejich života, když musí čelit jednomu z nejkatastrofálnějších hurikánů, jaký byl kdy v historii zaznamenán. (Vertical Entertainment)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (204)

misterz 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov, na ktoré sa chodí s priateľkou do kina len na ako kulisu, prípadne s očakávaním, že možno film niečím prekvapí a zaujme... no žiaľ nie je to tento prípad. Osobná dráma a tragédia na mori tých dvoch mladých ľudí ma moc nezasiahla a samotný morský survival bol tiež iba priemerný - moc strerilné, málo napínavé a s minimom emócií. Nič výrazné ani nič také čo by bolo hodné pamätania, a to i napriek tomu, že film je na základe skutočnej udalosti. Jediná zaujímavejšia scéna bola tá s meditujúcou nahou Shailene Woodley, čo sa mi zdalo samozrejme málo. A to nehovorím o tom, že samotný vývoj ako i koniec sa dali predvídať vlastne už od začiatku. Priemer. 60/100 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný skutečný příběh, v průměrné katastrofické romanci, kde se bohužel snaží pouze Shailane Woodley, ale všichni ostatní jedou na neutrál (včetně režiséra i scénáristů). Vyjma překvapivé tečky na závěr a vyprávění na přeskáčku, nemá film čím zaujmout a je tak ideální pouze jako film, na který vyvedete partnerku a sami to bez větších problému překousnete. ()

Reklama

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná lehce romantická záchrana holého života. Ze začátku se nám prolínají obě dvě linky (před vyplutím a po bouři), což je fajn, jelikož jsem se obával, že bych se musel první půlku filmu koukat na zamilované pohledy hlavních postav. Vizuál je dechberoucí a opravdu jsem z filmu cítil sílu moře a bouře. Celkem jednotvárný příběh se podařilo natočit tak, že ani chvilku jsem se nenudil. Jo, jsou zde srdceryvné momenty plné ušitrhajících vět, ale hádám, že to k tomu asi patří. Nic, co by se nedalo přežít. Obával jsem se, zda mě záchrana dvou lidí na lodi nebude po chvilce nudit. Přeci jenom co pořád vymýšlet, než ležet, odpočívat a snažit se loď navést někam do civilizace. Ale i zde film překvapil. A neobešel se bez jednoho zajímavého momentu, který se podle mě dal odhalit už na začátku, ale mě to tentokrát nenapadlo a potěšilo mě to. Fajný filmeček. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Než přišla bouře je slušný film, který sice nepatří mezi ty, ke kterým by se divák vrátil, ale při jeho shlédnutí (zejména díky krátké stopáži) se nenudí. Shailene Woodley je sympatická herečka, která má talent (u mě si napravila reputaci po příšerném výkonu v Rezistence) a Sam Claflin se také dal přežít. Pravděpodobně bych normálně hodnotil dvěma hvězdami, ale jak už to u mě bývá, tak proto, že se jedná o skutečný příběh, kde si scénáristé moc nemohou vymýšlet, tak dávám jednu navíc. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Snaha natočit příběh v přírodních podmínkách, ve kterých by se obtížně natáčelo je těžký úkol. A ani v tomto případě to nedopadlo dobře. Znázornění bouře bylo dle mého názoru nevěrohodné, a vůbec to na mě nepůsobilo dobře. Hlavní hrdinka mě ze začátku byla opravdu nesympatická, ale později se tam nějaké sympatie vynořily. Mužský protějšek byl v pohodě.. No nic, příběh byl určitě zajímavý a to, že se inspiroval skutečnými událostmi ho ještě podtrhlo. Zajímavé bylo také prolínání mezi přítomností a minulostí, díky tomu to nebylo tak stereotypní a jednotvárné. Za to dávám velký plus. Kdyby se příběh vyprávěl od minulosti k přítomnosti, asi bych usnula, jelikož některé pasáže byly opravdu dlouhé. Ve finále to byl hezký, příjemný, byť průměrný příběh. Hodnotím lehce nad 50%. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Přibližně v čase 01:11:00, když Richard (Sam Claflin) s Tami (Shailene Woodley) upevňují věci (člunek) na palubě, je vidět, že přední plachta (gena) je zcela sbalená (namotaná na rolfoku), ale o malou chvíli později při celkovém záběru je opět téměř celá rozbalená. (Jarek572)
  • Hlavná predstaviteľka Shailene Woodley po druhýkrát v kariére stvárnila skutočnú postavu. Prvýkrát to bolo vo filme Snowden (2016), kde si zahrala ako Lindsay Millsová, priateľka Edwarda Snowdena. (MikaelSVK)
  • Film se inspiroval skutečným příběhem Richarda Sharpa a Tami Oldham, které 12.10.1983 na moři zastihl hurikán Raymond. (Kejf.)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama