Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rasmus a Maria se poznají na party a prvotní flirt nabere rychlé grády. Maria se nastěhuje do Rasmusova bytu a po malých krůčcích si podmiňuje jeho životní prostor. Je to nevyrovnaný pár. Maria je cílevědomá, dominantní, Rasmus jako by tápal mezi pubertou a dospělostí. Christian Tafdrup v civilně natočeném dramatu zachycuje všední vztahové situace, z nichž se rýsuje přesný portrét dvou zcela rozdílných lidí, jejichž vzájemná přitažlivost má destruktivní následky. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (114)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Zajímalo vás někdy, jak by vypadalo 500 dní se Summer, když by je natočil dánský režisér pod zcela pod povrchem zakořeněným vlivem Dogma 95? Zkuste Potvoru. Precizně odpozorovaný a roztomile podvratný tutorial pro (ne)šťastný vztah. I když je to vlastně film docela dost vážný, nemohl jsem se přestat skoro celou dobu smát. Těch momentů, které v nějakém vztahu zažil skoro asi každý z nás je v Potvoře požehnaně a právě asi díky tomu mě film i emočně zaháknul a zajímal. 8/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

„To se poddá, slibuju. Hlavu vzhůru! Vždyť jsou to jenom ženský.“ Každý prošel nějakou nepříjemnou vztahovou zkušeností. Zřejmě i tvůrce tohoto dánského dramatu, který přináší mnoho skvěle odpozorovaných detailů nevyrovnaného partnerského vztahu. Začíná to klasickým oťukáváním na večírku, pokračuje rychlým poblázněním a nastěhováním se jí do jeho bytu. Vše je růžové, ona našlapuje lehce, ale úderně a postupně ukousává díl po dílu jeho životního prostoru a dosavadních „jistot“. V plné počáteční zamilovanosti se přece snadno leccos odpouští… Režisér Christian Tafdrup (v jeho nedávném úderném dramatu Nepřivolávej nic zlého, kdy jedna rodina pozve druhou famílii z dovolené k sobě domů na několik dní na návštěvu, je z počátku také vše zalité sluncem) skvěle dávkuje hořký humor, ukazuje všední situace, které je jeden vůči druhému ochotný akceptovat (i ve výše zmíněném thrilleru manželský pár u hostitelů také mnohé toleruje), a i když je to vlastně dost obyčejné a úsporné, diváka to spolehlivě drží od začátku do konce. Tafdrup se holt rád otírá o stádo odevzdaných kývačů či snadno ovladatelných oveček. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Žena v úlohe potvory či vampa. Dosť častý prípad inak. Ženy totiž dokážu využívať toho, že sú ženy a že chlapi pri nich ani často nevedia ako sa volajú, nieto ešte, že by mali reálne zhodnotiť situáciu. No funguje to iba v prípade slabocha, tak ako bol ten chalan, nečudo, že nakoniec ostanú iba oči pre plač. Ja by som tú ženskú obrazne povedané kopol do riti už keď vešala ten nechutný obraz na stenu. A aký z toho plynie záver? Keď nerozmýšľaš, dostaneš to, čo ti patrí... Často je životne dôležité povedať ľuďom NIE. Ach tá láska, niekedy z nej ľudia vážne osprostejú. Jasná plná paľba. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Možno by sa zišla faktická poznámka na rádio Jerevan. Bola Mária naozaj potvora? Bol Razmus naozaj lúzer? Alebo sa proste sem hodí veta zo známej pesničky Není to láska, neni to zlo, jenom se nám to nepovedlo. Nebudem vôbec Máriu obhajovať.Bola potvora! Hlavne útok na jeho správanie sa k mame a ich skvelým rodinným vzťahom bol úder pod pás. No a on bol tak neskutočne zamilovaný, že mu prerástla cez hlavu. Ale ako nič v zlom, mať takú partnerku ako bol on, ktorá by bola neskutočne submisívna tak by to nebolo ono. (Mária, koho, že si mi to neskutočne pripomínala?) Nuž, vo vzťahu je vždy dakto dominantný, no a Máša túto úlohu zobrala na seba, Razmus jej to dovolil.(šak mala rajcovnú prdelku) Občas mu dala zamrdať ... a žili šťastne až kým nepomreli... Amen. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7,5/10). Ve chvíli, kdy se Amanda Collin podívá do kamery jsem věděl, že se bude jednat o parádní, ale zároveň o hodně náročný film. Ten její pohled mě naprosto dostal. Příběh je to až děsivě reálný a vůbec není nemožné, aby se vyplnil. Jsem rád, že režisér nezašel příliš daleko držel se krásně na hraně "nesnesitelnosti". Jediný problém vidím v samotném názvu snímku, protože prostě víte co od něj čekat. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 2. října 2017 na filmovém festivalu CPH:PIX v Kodani v Dánsku. (ČSFD)

Související novinky

Severská filmová nadílka na přehlídce Scandi

Severská filmová nadílka na přehlídce Scandi

28.01.2018

Přehlídka současných severských filmů Scandi vstoupí do čtvrtého ročníku ve velkém stylu. Nabídne divákům tři dánské premiéry, retrospektivu špičkových dánských režisérů Tobiase Lindholma a Michaela… (více)

Reklama

Reklama