Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rasmus a Maria se poznají na party a prvotní flirt nabere rychlé grády. Maria se nastěhuje do Rasmusova bytu a po malých krůčcích si podmiňuje jeho životní prostor. Je to nevyrovnaný pár. Maria je cílevědomá, dominantní, Rasmus jako by tápal mezi pubertou a dospělostí. Christian Tafdrup v civilně natočeném dramatu zachycuje všední vztahové situace, z nichž se rýsuje přesný portrét dvou zcela rozdílných lidí, jejichž vzájemná přitažlivost má destruktivní následky. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (114)

honajz 

všechny recenze uživatele

Naprosto předvídatelný film, alespoň pokud jste si domů už někdy nějakou ženskou nastěhovali, o tom, jak každá baba chce toho chlapa předělat k obrazu svému, a i když neví, co chce, nedá pokoj, dokud to nedostane, a buď je chlap podpantoflák jako tady hlavní "hrdina", kterému ke štěstí stačí jen kvalitní sex a pár úsměvů a keců, nebo je sám sebou - ale o tom tenhle film není a nikdy nebude. Takže spíš film pro ženské. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Žena v úlohe potvory či vampa. Dosť častý prípad inak. Ženy totiž dokážu využívať toho, že sú ženy a že chlapi pri nich ani často nevedia ako sa volajú, nieto ešte, že by mali reálne zhodnotiť situáciu. No funguje to iba v prípade slabocha, tak ako bol ten chalan, nečudo, že nakoniec ostanú iba oči pre plač. Ja by som tú ženskú obrazne povedané kopol do riti už keď vešala ten nechutný obraz na stenu. A aký z toho plynie záver? Keď nerozmýšľaš, dostaneš to, čo ti patrí... Často je životne dôležité povedať ľuďom NIE. Ach tá láska, niekedy z nej ľudia vážne osprostejú. Jasná plná paľba. ()

Reklama

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Potvora je dánska, poučná kvalita v podaní predovšetkým skvelej Amandy Collin (nečudo, že si ju do seriálu Raised by wolves vybrali do úlohy psycho-desivej Lamie ;). Príbeh muža a ženy, ktorí spolu začnú vzťah, no po prvotnom láskyplnom vzplanutí sa veci začínajú trochu meniť a muž si pomaly, ale isto uvedomuje, že dáma jeho rozbúšeného srdca (a bytu) je značne toxická, chladnokrvná, vypočítavá manipulátorka. Christian Tafdrup ako tvorca Potvory (naviac po novšom, kvalitnom Speak No Evil) naznačuje, že Dánsku pribudla ďalšia zaujímavá, tvorivá, filmová osobnosť. Za štyroch "podpapučníkov", teda ;), štyri hviezdy. ()

s.e.p.p 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina je nesympatický a z velké části si za své problémy může sám svým neasertivním chováním. Potvora není zase až taková potvora a její démonizace skrz pohledy do kamery je laciná. Myslím, že celkově film vyznívá trochu jinak než tvůrce zamýšlel. I přesto (nebo snad díky tomu) je celkem vtipným a občas trefným vztahovým pojednáním. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7,5/10). Ve chvíli, kdy se Amanda Collin podívá do kamery jsem věděl, že se bude jednat o parádní, ale zároveň o hodně náročný film. Ten její pohled mě naprosto dostal. Příběh je to až děsivě reálný a vůbec není nemožné, aby se vyplnil. Jsem rád, že režisér nezašel příliš daleko držel se krásně na hraně "nesnesitelnosti". Jediný problém vidím v samotném názvu snímku, protože prostě víte co od něj čekat. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 2. října 2017 na filmovém festivalu CPH:PIX v Kodani v Dánsku. (ČSFD)

Související novinky

Severská filmová nadílka na přehlídce Scandi

Severská filmová nadílka na přehlídce Scandi

28.01.2018

Přehlídka současných severských filmů Scandi vstoupí do čtvrtého ročníku ve velkém stylu. Nabídne divákům tři dánské premiéry, retrospektivu špičkových dánských režisérů Tobiase Lindholma a Michaela… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno