Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rasmus a Maria se poznají na party a prvotní flirt nabere rychlé grády. Maria se nastěhuje do Rasmusova bytu a po malých krůčcích si podmiňuje jeho životní prostor. Je to nevyrovnaný pár. Maria je cílevědomá, dominantní, Rasmus jako by tápal mezi pubertou a dospělostí. Christian Tafdrup v civilně natočeném dramatu zachycuje všední vztahové situace, z nichž se rýsuje přesný portrét dvou zcela rozdílných lidí, jejichž vzájemná přitažlivost má destruktivní následky. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (114)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Prvotní dojem byl, že ona je mrcha a on je blbec, ale pak mi došlo, že takhle snadné to není. Každý chlap musí počítat s tím, že pokud se k němu ženská nastěhuje, začne jeho dosavadní příbytek a nakonec i jeho samého utvářet k obrazu svému. A podle mě je to takhle v pořádku, ale nesmí to překročit únosnou mez. Touto optikou pak pro mě Maria ale není potvorou. To spíš jen Rasmus je submisivním troubou, který nedokázal jasně vytyčit mantinely i když pro to měl prostor a proto dopadl tak, jak dopadl. Díky realistickému pojetí a civilně vystupujícím hercům pak celek působil hodně nepříjemně, myšleno v dobrém. Možná se to dalo trochu víc vyšponovat, ale zase člověk nesmí být nenažraný. 75% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* nalákám zdejším obsahem jsem si pustil tento dánský film. Originální i český název je podle mě poněkud zavádějící, protože si hlavní hrdinka bere od života jen to co jí nabízí a limituje a podobnou osobnost má každý dominant. Ale to poznáte sami, když si jej pustíte. Připravte se na vztahový film v civilním televizním formátu jaké kdysi psával u nás třeba Dietl. Ve své podstatě nic extra objevného, ale díky svému zpracování i hereckým výkonům stojí za pozornost, takže doporučuji. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

Marqta 

všechny recenze uživatele

Dominantní potvora vystupňovaná až do úplně nechutných rozměrů. Nechci tím říkat, že je to naprosto nereálné, ale v té podobě, která byla ukázaná ve filmu to bylo podle mě trochu černobílé.Což může mít i své výhody, ukáže to extrém celého problému, což asi člověka zasáhne hlouběji, než nějaká "umírněnější verze".Vzhledem k tomu hodně vygradovanému pojetí mi ale přišlo trochu nesmyslné, že by to opravdu takhle mohlo dopadnout, ale každý jsme jiný a do hlavy nikomu nevidím :) Na druhou stranu, to co film prezentuje je silné téma, naprosto reálné a hodně děsivé. Mrzí mě, že postavy byly charakterizovány několika rysy a že se o nich člověk nedozvěděl víc, možná by to pomohlo vysvětlit víc jejich chování, takhle se z nich staly trochu jen postavičky "sobecká, dominantní, namyšlená mrcha" a "zmatený, hodný, submisivní týpek". Taky tedy rozhovory byly někdy trochu přihlouplé, ale film jsem viděla s titulkami, tak možná byla chyba někde v překladu :) (Tím nechci znehodnocovat titulky, jsem za ně samozřejmě moc vděčná.) Líbil se mi hudební doprovod, který byl jen v opravdu vypjatých scénách, kde jim dával vyniknout kdežto jinde ve filmu hudba chyběla. A severská studená bezvýchodná atmosféra byla taky fajn. Za vidění film stojí, ale znovu se na něj asi spíš nepodívám. Za mě to jsou tři hvězdičky. ()

KIT.HL 

všechny recenze uživatele

Nedělejme si iluze, tyto typy člověka najdeme jak na straně ženské, ale tak i mužské. Jen málo filmů však udělá oběť z chlapa... Každý zamilovaný chlap by si tohle měl zažít ))  Posílí Vás to ))  SPOILER : Ten film mohl skončit perfektně, ale bohužel realitě dost vzdáleně...mohl slečnu nechat dokončit akci , poděkovat a vypakovat jí !! Bohužel skončil jak to většinou končí ! Šťastně ?    Jo dobrá oddechovka...  Jo a přátelé, vždycky jí může kopnout do zadku....Život jde dál ! ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Docela zábavný film s dobře zvolenými hlavními herci. Asi jako všichni jsem čekal, co mu Marie provede jako první prasárnu, ale mezi ní a Rasmusem se nedělo nic extrémního. Její dominance spočívala v akumulaci nároků na partnera, který byl bambula a neměl svůj názor. Slušná ukázka ženského manipulativního a zlomyslného chování, kde není hrdina, jen obět'. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 2. října 2017 na filmovém festivalu CPH:PIX v Kodani v Dánsku. (ČSFD)

Související novinky

Severská filmová nadílka na přehlídce Scandi

Severská filmová nadílka na přehlídce Scandi

28.01.2018

Přehlídka současných severských filmů Scandi vstoupí do čtvrtého ročníku ve velkém stylu. Nabídne divákům tři dánské premiéry, retrospektivu špičkových dánských režisérů Tobiase Lindholma a Michaela… (více)

Reklama

Reklama