Reklama

Reklama

Spartakus - Krev a písek

(série)

Epizody(13)

Zradou římského vojevůdce je Spartakus uvržený do otroctví a podstupuje trénink ve škole gladiátorů ve městě Capua, kterou vede Lentulus Batiatus. (Netflix)

Recenze (19)

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spartacus: Blood and Sands (100%) je ďalší seriál z dielne HBO, ktorý je predovšetkým kvalitný. Možno vám to príde ako vykrádačka 300 a Gladiátora, ale presne tak to aj malo byť. Tvorcovia mi naservírovali posvätnú pôdu, na ktorej ukázali fajn akcie. Čo sa týka hereckého obsadenia, tak u mňa herecký objav Andy Whitfield rozhodne zabojoval a svojou charizmou dokázal moju pozornosť upútať aj pri menej zaujímavých scénach. Ostatný herci boli tiež dobrý (Manu Bennett, Peter Mensah) a dokonca by som povedal, že si tie role podaktorý aj užívali (John Hannah, Lucy Lawless). Tento seriál, ale neokúzli len 300-vkovým vizuálom, ale aj prekvapivo brutálnymi akciami, erotikou, skvelou hudbou a hlavne dobrým príbehom, ktorý je v každom diely dosť zaujímavý aby ste sa nenudili. Za seba môžem povedať, že som sa moc nenudil a skôr som si to užíval ako tie dobroty, ktoré som konzumoval počas tých 13 hodín. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nadržení násilníci a nadržený intrikánky, to byla pane doba. Digitální krve, že by s ní jeden vymaloval Karlštejn. Nebylo to úplně marný, ale další série dávat nebudu, jsou tam všichni sráči, navíc homo záběrů na skoro nahý gladiátory tolik, že bych na konci celého serieálu moh ještě změnit sexualitu a to není v ničím zájmu. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spartacus byl v době premiéry poměrně dost vyhlášený,úspěšně se vezl na vlně skvělé Snyderovi třístovky a byl jedním z těch seriálů,které jsem měl na seznamu.Přesto mi trvalo víc jak deset let než na něj přišla řada a trochu sem se bál,zda bude mít i po takové době co nabídnout.A on má.A má co nabídnout i přesto,že po vizuální stránce už dnes působí trochu papunděklově a místy hodně lacině.Slabší stránky totiž bohatě vynahrazuje (ne)sympatickými postavami,brutalitou a sexem/nahotou a to prostě bude fungovat v každé době.Dokonce bych řekl,že v té dnešní už by podobný seriál neměl šanci vůbec vzniknout.Nebo měl,ale asi by vypadal úplně jinak...80% a pátá hvězda prostě jen tak. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když si vzpomenu na naše nejdiskutovanější seriály ze základky, přední příčky krom Top Gearu, The Walking Dead a Kdo přežije si vždy uzmula tahle gladiátorská oslava gore. Jednoduše nostalgický guilty pleasure hadr, jemuž odpustíte obsesi hektolitrových cákanců krve, papundeklový interiéry, schematickou šablonovitost, béčkovost a emocionální vypjatost. Andy Whitfield navždy zůstane v našich srdcích 💔 ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9/10. - Prostě nádhera. Je krásný u celý série vidět vývoj všech postav, do toho krásně napsaný story do, kterýho vtáhne snad každýho a k tomu zakomponovaná řezničina kde krev stříká na každým rohu, akční scény narvaný adrenalinem a nikdy nevíš kdy jakákoliv hl. postava umře a do toho se režiséři vyřádili s velkou řadou sexuálních scén, kterých mohlo být trochu i s mírou, ale co už to už v těchto historických řezničinách hold bývá 😂 Potom musím vynachválit dobře odvedený český dabing který se mi prostě mega líbil, dokonce musím říct, že snad lepší jak originál. Potom herec Andy Whitfield budiž mu dneska země lehká, prostě super herec a Spartaca kurevsky dobře zahrál a celkem si budu u druhý sérii dlouho zvykat na jeho re-cast. Celkem se těším na druhou sérii až si ji pustím, takže tak. Doporučuju tuto masakrózní hanbařinu😂👌 ()

Galerie (134)

Zajímavosti (7)

  • Když se Crixus (Manu Bennett) rozběhne proti skupince Římanů, jednoho z nich nadzvedne do vzduchu. Ve chvíli, kdy jej nadzvedne, nemá Říman v rukou žádný štít, ale v další chvíli se mu objeví v ruce. (Chipsonator)
  • V celé 1. sérii nezazní Spartakovo (Andy Whitfield) pravé jméno. Vždy je chytře zamluveno dialogy. Z historie známe pouze jméno gladiátora Spartakus. Jak se ve skutečnosti jmenoval, nikdo netuší. (Lucasion)
  • Producent Steven S. DeKnight během výroby 1. série žertoval, že Spartakovo (Liam McIntyre / Andy Whitfield) tělo nebylo nikdy nalezeno, a tak mohou seriál klidně zakončit tím, že bude pokračování ve vesmíru s astro-zombies. (Dlee)

Reklama

Reklama