Reklama

Reklama

Když se Richard (Johnny Depp), světem protřelý univerzitní profesor, dozví lékařskou diagnózu, která mění celý jeho dosavadní život, rozhodne se zapomenout na veškerou přetvářku i konvence, aby zbytek života prožil nevázaně a odvážně, s kousavým smyslem pro humor a nádechem bláznovství a pošetilosti. Postupně se stále více oddává všem myslitelným neřestem – alkoholu, tabáku, sexuálním požitkům a urážení těch, kteří ho štvou. S vědomím blížícího se konce ale dospívá k poznání veliké životní pravdy. Učí se smířit se všemi, kterým předtím ublížil a koho má hluboko ve svém srdci rád. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (147)

Hemlock 

všechny recenze uživatele

Filmy o nemocných a umírajících lidech nenávidím pro jejich sklon k citovému vydírání diváka. Ale profesor si zakládá na takovém množství černého humoru, že si mě nejenom získal, ale dokonce doma navodil takovou tu melancholickou atmosféru, která vydržela bez zbytečného patosu až do konce (pravda, ten přišel náhle a zbytečně rychle). Navíc vše podtrhuje více než přesvědčivý herecký výkon Johnna z depa, který mi opět po pár přešlapech dokázal, že je to pan herec - 80% a můžu doporučit. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Překvapivě hodně umírnění Depp, který tu dává vzpomenout na své počátky, kdy ještě neexhiboval v obličejových kreacích a přepálených maskách, a dává tak na odiv své herecké schopnosti, kdy jak vidět, když chce, je stále ve formě. Jen trochu škoda, že zrovna ve filmu, který je sice objektivně dobrý, ale jedle podle 1000x viděné šablony, kdy absolutně nic nemá šanci překvapit, a vše se odehrává podle dopředu dané šablony žánrového filmu o umírajících člověku, který chce ještě vyzkoušet co se dá. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zajímavá a dost netypická Deppova role v smutněkrásném filmu...sice už jindy a jinde tisíckrát viděné (a mnohdy formálně i obsahově ztvárněno výrazně lépe), dá se tu najít i pár vyslovených klišé, ale Deppovo herectví a charisma hodně zachrání... To komediální odlehčení těžkého tématu snímku rozhodně prospělo... ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

Poslední tažení učitele Richarda životem, po tom co se dozví tragickou diagnózu. Rozjezd byl hodně slibný ale po půl hodině to upadne do neskutečné nudy a konec se snaží zahrát na citovou notu ale pod tíhou špatně načasovaného černého humoru, se to utopí v šedi. Některé scény třeba se studentem v kanceláři byli hodně bizarní. Bohémský život s alkoholem a marihuanou nebyl vůbec záživný. Z Deppa jsem začal mít neskutečnou depku! 4/10 ()

Mamutol 

všechny recenze uživatele

Teda jako jsem opravdu velkej a celkem i těžkej chlap, ale po dlouhé době, co se tak dívám na filmy, mi na konci filmu ukápla slza. A i když jsou tam malé chybky nebo se to v druhé půlce trochu táhne, tak ten závěr mě dostal. A tímto zvyšuji na plnej počet. Jó a užívejte života lidi, je opravdu krátkej. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu jsou na stěnách Richardova domu a v jeho pracovně na okenní římse vidět fotografie od jednoho z nejúspěšnějších českých fotografů – Ivana Pinkavy. Ten byl osloven přímo samotným režisérem Waynem Robertsem. (oldrich.vojt)
  • Film se natáčel v Britské Kolumbii v Kanadě. (rafix)
  • Film měl celosvětovou premiéru 5. října 2018 na filmovém festivalu ve Švýcarsku, v Curychu. (Meev)

Reklama

Reklama