Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Minifilm k veleúspešnému hitu Michaela Jacksona sa považuje za prvý videoklip natočný cinematickým prístupom a ako v prvom sa tu vyskytujú herecké pasáže takže akoby sme sa nepozerali na klip ale na krátky filmový muzikál. Thriller v 90tych rokoch vyhral cenu MTV za najlepší klip a dodnes je jedným z najoceňovanejších videoklipov vôbec. (JohnFarst)

(více)

Recenze (156)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Vec“, ktorá začiatkom osemdesiatych rokov priniesla radikálnu zmenu pri tvorbe videoklipov. Aj dneska je to alfou a omegou pre pop videoklipy (ale aj pre ostatné žánre hudby). Jaj, mimochodom veľmi dobrý song so skvelou choreografiou. A to hovorím tak, že moja každodenná dávka muziky je tvorená z rocku a metalu. Osobné hodnotenie: 100% (*****) ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Som pevne rozhodnutý, že sa nenechám strhnúť vlnou nového ČSFD trendu spočívajúceho v hodnotení hudobných videoklipov. Výnimku potvrďujúcu pravidli si však rozhodne zaslúži najznámejší, najprepracovanejší a pravdepodobne aj najlepší videoklip, aký kedy vznikol. Pretože tým všetkým Thriller od kráľa popu Michaela Jacksona nepochybne je. (100%) ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ještě předtím, než Jackson děsil malé chlapečky se rozhodl vyděsit své fanoušky. A nutno říci, že se mu to docela povedlo. Zkráceně - miluju osmdesátky, miluju osmdesátkový horror a tohle, nic jiného nenabízí. A navíc, zde jsou zombie ještě zombie a ne adrenalinoví atleti. Což kvituju s povděkem. Naprosto parádní podívaná. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

aka Majkl Jackson! Nejznámější, nejoriginálnější, nejocenovanější, nejdelší, nejdražší, později vůbec nejprodávanější deska a dalšími superlativy by se v tomto případě nemuselo vůbec šetřit. Pre-videoklip posloužil jakož to moderní inovátorský základ všem budoucím videoklipům třeba z produkce MTV, ale i klip který dál světu víc než jen samotnou osobu Majkla Jacksona. Choreografie ,kamera a taneční kreace jsou naprosto úžasné a sám Majkl na vrcholu své největší slávy. ()

Mangano 

všechny recenze uživatele

Asi nejslavnější videoklip na světě. Téměř čtvrthodinový Thriller hrála tehdy začínající MTV denně 3x za hodinu. Titulní píseň z dodnes světově nejprodávanějšího alba všech dob jen utvrdila místo Michaela Jacksona na hudebním trůnu. Klip k písni ruinoval rasové bariéry jako rozjetý vlak a v 80. letech snad nežilo dítě, které by doma před televizí netancovalo legendární zombie choreografii. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (43)

  • Thriller stál 1.000.000 USD, což byla pro hudební klip rekordní částka. Tehdejší průměrné rozpočty se pohybovaly kolem 100.000 USD za klip. (TomikZlesa)
  • Když Michael zjistil, že představitelka Oly pózovala pro Playboy, přiznal, že o časopisu nikdy předtím neslyšel. (TomikZlesa)
  • V roku 2006 sa videoklip dostal do Guinnessovej knihy rekordov, ako najúspešnejšie hudobné video všetkých čias. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama