Reklama

Reklama

Gruham

  • Indie Aval (více)

VOD (1)

Mladí manželé Krish (Siddharth) a Lakšmí (Andrea Jeremiah) jsou zvědaví, kdo se přistěhoval do velkého sousedního domu v podhůří Himalájí. Rodina stavitele elektráren Paula (Atul Kulkarni) se zdá milá a přátelská. Pak se ale starší dcera Jenny (Anisha Victor) začne chovat prapodivně. Oběma rodinám hrozí nebezpečí spojené s tragédií, která se kdysi v domě odehrála. (rikitiki)

(více)

Recenze (16)

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Co přijde příště? Horor z Pákistánu? To bylo tak strašné, žalostné, ubohé, produkčně zaostalé. Příšernost. Přesně film na černá čísla. Film přes dvě hodiny trvající! A nebavil ani vteřinu. Zcela o ničem. Teď si představte, že jste poctivý divák a chcete tu nectnost dokoukat celou, bez přeskakování pasáží. Nevidím na filmu jediný klad. Prostě můj přehmat. Indické filmy mají tímto u mě navždy utrum. Všem US hororům bych dal po této zkušenosti Oscary, Glóby i cenu Zlatého oříšku a Cenu Ládi Hrušky. 51% za co, prosím vás?! 0/10 ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Začiatok treba vyložene pretrpieť, nevyhne sa ani nejakej tej indickej vypalovačke a podobne. Neskôr to už naberie celkom zaujímavý smer a ja som s výsledkom spokojný. Je to 2 hodinovka tak sa nato pripravte, našťastie ale duchovia sú viacerí a tak sa vymieta aj v pravej aj druhej polke. Masky obstojné, príbeh si drží zaujímavosť celú dĺžku ale rozhodne by trebalo skrátiť. Herci prekvapivo sympatickí. Kto má rad duchariny/vymietanie bude pravdepodobne spokojný ako ja. Jedna či dve ľakačky sú naozaj podarené. Koniec slabší a samozrejme treba sa pripraviť, že je to natočené takým tým "indickým" štýlom, takže kto je zvyknutý na Ameriku možno mu to nesadne. U mňa za 3*. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Krish a Laxmi sú milujúci pár, ktorých ideologický vzťah, plný lásky, nehy i vášne, mierne naruší príchod novej famílie do vedľajšieho domu. Následný hrdinský čin Krish-a, ktorý počas večierku na uvítanie susedov, zachráni dospievajúcu Jenny od naproti, ešte viac prehĺbi samotné vzťahy. To, čo však spočiatku všetkým príde ako nešťastná náhoda so šťastným koncom, sa odstupom času mení na nočnú moru pre obe rodiny. Jenny, sa totiž zo dňa na deň, akoby stávala úplne inou osobou, ktorej dokáže pomôcť jediná vec: exorcizmus. India je veľmocou v prípade romantických, dramatických blockbusterov, ktoré nadchnú prevažne hudbou, tancom, či neuveriteľne neuveriteľnými, ideologickými príbehmi z ríše snov. No horor? Tých je rozhodne pomenej, pričom za zmienku stojí najmä vtipná zombie komédia "Go Goa Gone", ktorá ma pred pár rokmi, nesmierne nadchla. No a čo táto "double" exorcizmus "pohádka pro dospělé"? 132 minút je pre túto krajinu tradičná stopáž. Kto nie je zvyknutý, bude spočiatku hundrať, pričom smelo môžem napísať, že pokiaľ nemáte pre filmy z tejto krajiny "slabosť", bude hádam aj lepšie, keď sa "The House Next Door" vyhnete. Ten kto ale zatne zuby, sa zhruba po 30 minútach dočká pomerne snaživej "vymetačky na dva ťahy", s pár solídnymi atmosferickými pasážami. Tento rok, sa však omnoho viac teším na iný Indický horor, a to takzvaný "Pari", v ktorom si hlavnú úlohu zahrá Anushka Sharma, neskutočná jebačka! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Po solidním černobílém úvodu přišla písnička, která mě opět utvrdila v tom, že Indové jsou prostě divní, ale zaplať Bůh, byl to poslední cajdák, který ve filmu zazněl. Když se pak člověk naladí na tu správnou indickou vlnu, tak zjistí, že The House Next Door je solidní posedle vymítací duchařina, která místy dokáže vytvořit celkem napínavou atmosféru, má solidní masky i strašidla a mězi několika lekačkama je jedna, při které jsem málem spadnul ze židle. Na žánrovém poli se nejedná o nic převratného, ale to zasazení do Indie i čínský nádech tomu dávají punc neotřelosti. A pochválit musím i herce. Mínusem je dlouhá stopáž, která způsobila, že se nadstavba příběhu místy příliš nastavovaná. Ale to se dalo přežít. Překvapivě slušná práce. 70% ()

goauld 

všechny recenze uživatele

Tak na indické poměry se jedná o docela zdařilý snímek. Máme tu jednu posledlou, kterou se nakonec podaří vyexorcistovat. Jenže, aby to nebylo tak snadné (nebo fádní??) tak tu máme hnedle double posednutí... To víte - když už to má takových šílených 132min tak to se přece musí něčím vyplnit, že? ;-) Nicméně - jakmile tu máme první vrznutí dveřmi, tak konečně se začíná něco dít. Bohužel ono první vrznutí je až za dlouhých 30min, takže pokud divák neoplývá zájmem "kdo-s kým a proč-", tak danou pasáž zkrátka přeskočí. Naštěstí tvůrci toto předvídali a tudíž do této "seznamovací" pulhodinovky nezakomponovali nic důležitého co by mohlo divákovi utéct, nedejbože snad vyvolat chaos nedostatkem informací. Děj pak ubíhá celkem rychle, aktéři omámeny "duchem" svou posedlost dobře presentují, avšak v závěru už to má trochu "trhliny" a ona malá dívenka pak celekm leze na nervy svým vystupováním. (spoiler: Tak když tatínek vypadá fakt jako nepříjemný bubák, tak přece dítko předškolního věku se nebude na "to" ještě culit, že?? ;-). Nakonec vše stejně dobře dopadne, takže poučení pro příště: nekupovat dům, kde straší :-) ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama