Reklama

Reklama

Missy, dcera Macka Phillipse (Sam Worthington), je unesena a důkazy o tom, že byla pravděpodobně zavražděna, se najdou v opuštěné chatrči uprostřed oregonské divočiny. O nějakou dobu později obdrží Mack, utápějící se v nejhlubší beznaději, podivný vzkaz, ve kterém ho pisatel zve na víkend do chatrče. Přestože Mackovi jeho vlastní počínání připadá nanejvýš pošetilé, vrací se jednoho zimního odpoledne na toto místo, aby znovu vkročil do samého středu svých nejtemnějších nočních můr. To, co tam najde, mu navždy změní život. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (213)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Jelikož neznám větší pohanku než sem já, byla sem skálopevně přesvědčená, že tenhle film mě bude srát skoro tolik jako zasedání sněmovny a ono houbeles. Sice je to náboženstvím narvaný jak prdel ministranta knězova semene, ale nadšeně tleskám za krásnou hlášku, kterou si nepamatuju slovo od slova páč sem byla sjetá jak zimní gumy, kdy Syn našemu Mackovi řekne, jestli si fakt myslí, že souhlasí s tím, jak ta dnešní víra vypadá. Konečně někdo na plnou hubu řekl, že pravá víra je dávno v prdeli a náboženství je jen a pouze jeden velkej byznys na ždímání peněz z věřících a páchání sraček v "Jeho" jménu. Naštěstí se najdou i normální věřící, co mají mozek a právě to je ta sorta lidí se kterou bych klidně strávila nějaký ten čas v chatrči a pokecala s nima o víře a životě. Trio z chatrče mi bylo sympatický (takováhle role Octavii sedne mnohem víc než ta sračka, co hrála ve Tváři vody) , Samík byl taky v pohodě, i když se těším až bude zas konečně modrej, a celkově ty dvě a čtvrt hodiny krásně utekly. Rozhodně zůstávám dále pohankou, nicméně jednou pohled na víru z nenasrávajícího úhlu. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Totální sluníčkářská ujetina, kerá má evidentně hrát na mírovou notu bez násilí, na kterou nám teď hrají politici téměř celého světa. Nebývám sprostý, ale tohle je totální sra.ka....jediný, co si z toho odnesete je poznání, že jsme si všichni rovni (alespoň tedy před černým bohem - a to mám paní Spencerovou jinak moc rád) a že ten kdo zabijí a páchá zlo má nárok na naše odpuštění a pochopení, jelikož je vlastně také jen výsledkem dalšího zla a bla bla bla. Vesměs se nám tedy filmaři snaží vštípit ideu, že sice, ten kdo vraždí, unáší děti atd., je sice zlý, ale jelikož i to má své odůvodnění, tak ho máme chápat, odpustit mu a žít s vědomím, že před bohem stojíme všichni na stejným stupínku :-/............krávovina na Ntou :-/ ()

Reklama

jasse 

všechny recenze uživatele

...jako ateistovi mi centrální příběh křesťanství nedává vůbec smysl - jak by mohla smrt jednoho člověka vykoupit hříchy ostatních (a je jim odpuštěno) a PROČ VŮBEC? No však to malá Missi otci vmetla hned na začátku při vyprávění u vodopádu o malé indiánské princezně...Věřící lidé mají tu výhodu, že se prostě ze všeho vyzpovídají a jede se dál...kéž by bylo na světě vše tak jednoduché. - Jedna hvězdička za Sama Worthingtona, podal velmi slušný výkon. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film určite nie je určený militantným ateistom a vyznávačom toho, že sme nič len hlina, po nás už nič nie je a vlastne žiadna spravodlivosť neexistuje. Ale na druhej strane nie je určený a priori len kresťanom, vychutnať si ho môžu aj všetci fanúšikovia filozofie a rozjímaní nad tým, ako to vlastne v živote je. Veľmi silná je tu hlavná myšlienka odpustenia a neposudzovania. Tento snímok svojou formou nedáva veľmi na výber. Buď ho budete uznávať ako prínosný, alebo ho pošlete priamo pod zem. Nie je nič medzi tým. Film je plný duchovna, múdrostí, možno nie pre každého, ale prináša v návale vo filmoch večne opakujúcich sa tém niečo nové. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $57,386,418Tržby Celosvetovo $96,942,115Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,324,364Tržby za predaj DVD v USA $11,793,009║ Tak keď sa to zoberie s patrčným nadhľadom celkom fajn film na to do akej témy načrel. Aj keď ide o dosť smutnú tému, opierajúcu sa o dosť smutný životný osud. Otec opilec, týranie, zlé detstvo, k tomu zmiznutie dcéry ale potom sa to nasmeruje k uzdraveniu takpovediac utýranej duše. Je to v celku šikovne podané, dá sa povedať s určitým citom nespútanej fantázie. Herci fajn, Worthington sa v poslednej dobe zas slušne ukazuje. Vizuálne farbisté, podmanivé. Na kresťanský film dobrá práca a to žvásty o bohovi a biblii fakt nemusím. Takže v rámci filmového média pozerateľné. /70%/ ()

Galerie (31)

Zajímavosti (10)

  • Forest Whitaker bol v počiatočných fázach projektu považovaný za režiséra a aj jedného z hlavných predstaviteľov. (Scraffy)
  • Veľký znak kačice pri ceste označujúci vstup do štátneho parku Oregon je v skutočnosti vstupným znakom do provinčného parku Cultus Lake v Britskej Kolumbii v Kanade s názvom štátneho parku. (Arsenal83)
  • Scény z kempovania boli natočené v kempingu Sunnyside v Cultus Lake v Britskej Kolumbii, zatiaľ čo vodopád sa natáčal v Multnomah Falls, mieste v Oregone, na ktoré sa odkazuje v zdrojovom románe. (Arsenal83)

Reklama

Reklama