foto

Octavia Spencer

  • nar. 25.5.1970 (46 let)
    Montgomery, Alabama, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Octavia Spencer je zkušená charakterní herečka a jedna z hollywoodských nejvyhledávanějších televizních i filmových hereček. Svou kariéru zahájila v roce 1995 debutem ve snímku Joela Schumachera Čas zabíjet se Sandrou Bullock. Od té doby si vybudovala působivé resumé a v roce 2009 byla internetovou verzí magazínu Entertainment Weekly oceněna za svůj komediální talent poté, když byla jmenována jednou z 25 nejzábavnějších hollywoodských hereček.

Na svém rozsáhlém kontě má například filmy Peep World, Blbec k večeři, Small Town Saturday Night, Herpes Boy, Halloween II, Sólista, Stáhni mě do pekla, Sedm životů, Pretty Ugly People, Coach Carter, Škola tance a šarmu, Rande s celebritou, Santa je úchyl, Spider-man, Agent v sukni, V kůži Johna Malkoviche a Nepolíbená. V roce 2009 režírovala a produkovala krátký film s názvem The Captain, který se dostal do finále soutěže o slavnou Poetry Foundation Prize na mezinárodním dětském filmovém festivalu v Chicagu.

Na televizních obrazovkách si zahrála v seriálu stanice Comedy Central Halfway Home a v roli Constance Grady se objevila v pěti dílech seriálu Ošklivá Betty. Kromě toho byla k vidění v epizodních rolích v seriálech Teorie velkého třesku, Pohotovost, Kriminálka New York, Raising the Bar, Medium a Policie New York.

Na divadelních prknech debutovala v roce 2003 v úspěšné hře Dela Shorea The Trials and Tribulations of a Trailer Trash Housewife. Před nedávnem dokončila natáčení filmové verze této hry. Kromě toho je spoluautorkou interaktivní detektivní knihy pro děti s názvem The Ninja Detectives, která se v současné době připravuje, a v audio verzi románu Černobílý svět namluvila postavu Minny.

Falcon

Herecká filmografie

2017 B.O.O.: Bureau of Otherworldly Operations
Hidden Figures
2016 Aliance
Car Dogs
The Shack
Zootropolis: Město zvířat
2015 Otcové a dcery
Rezistence
The Great Gilly Hopkins
2014 Black and White
Break a Hip (TV seriál)
Get On Up - Příběh Jamese Browna
Red Band Society (TV seriál)
2013 Fruitvale
Hříšná cesta do ráje
Ledová archa
Lost on Purpose
Máma (TV seriál)
Percy Jackson: Moře nestvůr
Pět příběhů šílenství (TV film)
2012 Na mol
The Trials and Tribulations of a Trailer Trash Housewife
2011 Černobílý svět
Flypaper
Girls! Girls! Girls!
2010 Blbec k večeři
Láska a nedůvěra
Peep World
Small Town Saturday Night
2009 Dům loutek (TV seriál)
Halloween II
Herpes Boy
Jesus People: The Movie
Love at First Hiccup
Právě Peck
Sólista
Stáhni mě do pekla
2008 Můj nejhorší týden (TV seriál)
Next of Kin
Pěkně hnusný lidi
Raising the Bar (TV seriál)
Sedm životů
2007 Devítky
Halfway Home (TV seriál)
Kouzelníci z Waverly (TV seriál)
Teorie velkého třesku (TV seriál)
2006 Minor Accomplishments of Jackie Woodman, The (TV seriál)
Ošklivka Betty (TV seriál)
Policejní vyjednavači (TV seriál)
Puls
Room, The
2005 Coach Carter
Medium (TV seriál)
Salon krásy
Slečna Drsňák 2: Ještě drsnější
Svádění
Škola tance a šarmu
Wannabe
2004 Huff (TV seriál)
Kriminálka New York (TV seriál)
LAX (TV seriál)
Překročit všechna pravidla
Rande s celebritou
2003 Chicken Party
Pravá blondýnka 2
Santa je úchyl!
Sol Goode
S.W.A.T. - Jednotka rychlého nasazení
2002 Malý John (TV film)
Nemocnice Presidio (TV seriál)
Spider-Man
2001 Chronicle, The (TV seriál)
Jdi za svou hvězdou
Padre
S dětmi na krku (TV seriál)
2000 Agent v sukni
Auto Motives
City of Angels (TV seriál)
Everything Put Together
Malcolm v nesnázích (TV seriál)
Otcova muka (TV film)
Titus (TV seriál)
Zabijácká partie
Z jaké jsi planety?
Ztráty a nálezy
Život panny
1999 Chicken Soup for the Soul (TV seriál)
Modrý blesk
Nepolíbená
Roswell (TV seriál)
V kůži Johna Malkoviche
1998 Becker (TV seriál)
Doktoři z L. A. (TV seriál)
Lovec z podsvětí (TV seriál)
To Have & to Hold (TV seriál)
1997 Dharma & Greg (TV seriál)
Správná trefa
Třeba mě sežer (TV seriál)
Tři muži v Las Vegas
1996 Čas zabíjet
Moesha (TV seriál)
1994 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
1993 Akta X (TV seriál)
Policie New York (TV seriál)

Dokumentární

2013 Letters to Jackie: Remembering President Kennedy

TV pořady

2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
87. Annual Academy Awards (TV pořad)
2014 Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
2014 Film Independent Spirit Awards, The (TV pořad)
66. Emmy Awards (TV pořad)
2013 The Hollywood Reporter Roundtables (TV pořad)
85. Annual Academy Awards (TV pořad)
2012 Oscar's Red Carpet 2012 (TV pořad)
The Orange BAFTA Film Awards 2012 (TV pořad)
84. Annual Academy Awards (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace