Reklama

Reklama

Švýcarák

(festivalový název)
  • USA Swiss Army Man (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hank (Paul Dano), muž vysazený na ostrově, najde na pláži ležící mužské tělo (Daniel Radcliffe). Rozhodne se použít jej jako „pomůcku" při plavbě na pevninu. Když se ale ukáže, že dotyčný muž není zcela mrtev, Hank mu pomůže a spřátelí se s ním. Jeho prostřednictvím se opět seznamuje se světem, jenž na něj čeká... (mac000)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (402)

hrona 

všechny recenze uživatele

U tohoto snímku jsem se hlavou málem ukroutil, celou dobu jsem si říkal,, co to sakra je za úděsnou bejkárnu,, ale přiznám se, že jsem byl na druhou stranu u filmu jak přikován a čekal co z toho vyleze. Je to hodně netradiční materiál, na můj vkus dost fekální a také dost ujetý, na druhou stranu po herecké stránce na pohodu. Paul Dano už je zkrátka mezi úchyláky zaevidovaný no a Harry v celku ušel. Oba film s přehledem drží na té své bizarní uzdě až do konce a to je prosím pěkně postaven pouze na dialogu, o ději zde opravdu mluvit moc nelze. Každopádně je mi líto konce, ten bych viděl o několik desítek vteřin dříve. Hodně film sráží. ()

Baxt 

všechny recenze uživatele

Kdo zhlédl krátký film Interesting Ball, poskytne mu to dobrý obraz toho, co v celovečerním formátu od režisérů očekávat. Ačkoli se to ze synopse nemusí zdát, Švýcarák je se svým smyslem pro absurditu a pro amatérské filosofování nad nejpalčivějšími životními otázkami ukázkový crowdpleaser. Na této rovině ovšem nezůstává a ze své podstaty si neustále utahuje. Emocionálně nejpůsobivější scény, v nichž postavy objevují sami sebe a triumfují nad nemilosrdným osudem, režiséři inscenují například za asistence hrubého a naivního fekálního a sexuálního humoru, tak jako ve výše zmíněném krátkém filmu. _____ Švýcarák nás zpravuje o tom, že vše je spojeno se vším a všichni jsme vždy v centru vesmírného dění, ale jen když jsme schopni si hlasitě ulevovat na veřejnosti. Je to málokdy viděná hříčka pohrávající si s tematickými a stylistickými tradicemi vlezlých emocionálních crowdpleaserů. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Švýcarák odmieta škatuľky. Začína ako fekálna...pardon plynatá čierna komédia a končí ako...k tomu sa ešte dostanem. Film o dvoch postavách, v rámci ktorých jedna plní funkciu nepopísaného papieru. Skvelý koncept, ktorý prináša humor ruka v ruke so zamyslením sa. Musím uznať, že erekcia asi nebola nikdy tak vtipná ako práve tu. Postupne sa papier zapisuje a vznikne tak kniha plná zážitkov, dojmov a obáv. Vybudujete si ani nie tak vzťah k postavám, ale vzťah k tomu, čo chcú dosiahnuť. A keď sa im to...tak vás to proste...Zvláštne dojemný film, ktorý môžem odporučiť každému, kto rád raz za čas vyskočí zo svojej komfortnej diváckej škatuľky. ()

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Neupírám tomu hodně zajímavé nápady i zcela nečekaný vývoj a průběh. A upřímně nemohu říct, že bych se u toho filmu nebavil, byl jsem velmi zvědavý jakým dalším bizarním a nečekaným způsobem se to vše stočí a přetočí a nikdy jsem nemohl říct takové to obligátní "jo, to jsem přesně čekal", jak se vám to bohužel stává u značné části americké produkce. Myslím, že kdyby tvůrci dali více pozor na hranicích toho, co je ještě zajímavý a invenční přístup a co je s prominutím už normální sračka, byl by to vskutku skvělý film. Chápu, tyto hranice jsou u originálních věcí tenké a někdy je nutno riskovat. Nicméně v tomto případě se občas stalo, že tlačení na pilu v invenčnosti bylo natolik důrazné, že místo lehkého krůčku přes dělící čáru dobrého vkusu film občas ujel až někam deset kilometrů za ni (a to nikoliv dobrým směrem). Ale celkově spíš silnější než slabší tři hvězdy. PS: Danova dvojrole trosečníka a sličné děvy a Radcliffova mrtvola byly dost povedené. ()

tron 

všechny recenze uživatele

SPOILERY!!! Sorry ale nie, toto bolo príliš. Pochopil som to správne, že celý čas šlo o psychopatického stalkera, ktorý žil ako bezdomovec kúsok od domu svojej platonickej lásky (ktorá ani nevie, že existuje) a teda celý film sa odohrával na ploche pár metrov štvorcových? Na ostrove sa tým pádom odohráva iba krátka scénka pred úvodnými titulkami? Resp. odohráva sa v hlave hlavnej postavy, ktorá si les predstavuje ako ostrov? A čo tá mŕtvola preboha??? Akože soráč, ale toto vážne išlo úplne mimo mňa. V jednotlivostiach je to občas až pozoruhodné, režiséri odviedli dobrú poetickú prácu a Daniel Radliffe, nech si kto hovorí čo chce, dole klobúk za to, že to vzal. Ale ako celok je to taká nálož WTF, až som bol znechutený a rozčarovaný. Také drobnosti, ako že mobil má baterku, ktorá vydrží milión rokov bez nabitia (alebo Hankovo zázračne oholenú bradu a nehnijúcu mŕtvolu), tvorcovia neriešia, čo je svojím spôsobom úžasné. Pravdepodobne jedna z najabsurdnejších filmových zápletiek, s akou som sa za celý svoj život stretol. Ale to je asi tak všetko. Vtipné to nie je, ale nie je to ani dráma a postavy sú dosť nepríjemné. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (14)

  • Mannyho prdy jsou směsicí prdů všech zúčastněných herců a všech členů štábu, včetně Paula Dana. Daniel Radcliffe tvrdí, že jako jediný svým prdem nepřispěl. (Hal_Moore)
  • Dan Kwan se přiznal, že nenávidí humor s prděním, acapelu a písničku "Cotton Eye Joe". Na otázku, proč tedy natočil film zrovna o těchto věcech, odpověděl, že pokud chcete zfilmovat něco, co nenávidíte, určitě to uděláte dobře. (John2y92)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama