Reklama

Reklama

Baahubali 2: The Conclusion

  • Indie బాహుబలి 2 - ది కంక్లుసిఒన్ (více)
Trailer

Obsahy(1)

Baahubali (Prabhas) a Bhallaldev (Rana Daggubati) jsou bratři z mocného království Mahishmati, kteří se zamilují do krásné princezny Devaseny (Anushka Shetty) z malého království Kunt. Devasena se zamiluje do Baahubaliho, čímž naruší záměry královny Matky (Ramya Krishnan) a způsobí rozkol v královském paláci. Ctižádostivý Bhallaldev se obává popularity svého bratra, a přikáže proto otroku Kattappovi (Satyaraj) zabít Baahubaliho. (griph)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

Trustme 

všechny recenze uživatele

(Tato recenze je kompatibilní a platná pro oba dva díly: Baahubali I: The Beginning & Baahubali 2: The Conclusion) |||  Tak jde se na to! Baahubali je fenomén a nejvelkolepější epický epos jaký se dá natočit. Stačilo si vzít inspirace z Pána prstenů, Lvího krále, Hry o trůny, 300: Bitva u Thermopyl přidat tomu více toho indického koření tak, aby konzumentovi vypadly bulvy, spadla brada a došlo k maximalizaci WOW&WTF efektu. Baahubali je žánrový mix - fantasy, akční, drama, dobrodružný film, pohádka, romance, historický film, muzikál, taneční film, válečný film, videoklip, komiks a zjednodušeně řečeno takový Disney spektákl na steroidech, koksu a LSD. Baahubali je držitel desítek ocenění, rekordů a prvenství. A že tento film nikdo moc nezná? Inu, ne každý si na něho troufne nebo nemá čas (první díl má jen 160min, druhý 170min) a nebo je Evropan. Je třeba podotknout, že je to film made in India - Bollywood/Tollywood a budou tu nějaké ty písně, romantika, přepálená akce a vizualita. Ale ono se to tu všechno perfektně hodí a sedí a dopomáhá k okouzlení scén. Baahubali je takový indický Bivoj, silák, hrdina. Klasicky postaven a tvořen sošným hercem a scénářem, tak aby jeho hrdinské charisma prýštilo na stovky kilometrů. Baahubali je megagigantická epická fantasy podívaná, která ve dvojdílném celku usedá na trůn vizuálních fantasy blockbusterů a to díky režii ďábelského velkorežiséra Rajamouliho. Sledovat jeho styl, rukopis a snahu udělat totální hrdinské scény a přitom být originální, dech beroucí i urvaný z řetězu je prostě zážitek. Příběh je klasicky o mocenských intrikách, rodech a následnících trůnů, ale to je jen vedlejší aktivita. Tím hlavním je zde AKCE. A ta je přepálená, indická, over the top, z jiné dimenze. On ten Bollywood je v tom akčním žánru hodně jinde, takže tady se muselo ještě o kus levelů nasadit, aby indický divák čuměl. Vrcholem obou dílů jsou hlavní bitvy, jenž skoro vždy vévodí na youtube, pokud zadáte: "The most INSANE epic war scene I've ever seen". Nápaditostí, rozsahem a šíleností tomuhle asi fakt nic nemůže konkurovat. Absolutní výprava, masky, arzenál, zbroj a božské ultra-epické zhmotnění hrdinských činů, jak jinak než po indicku v ikonických zpomalovaných záběrech, kdy jako fanoušek pláčete štěstím, že existuje někdo jako S. S. Rajamouli, co dokáže tvořit v tom současném filmovém vyčpělém západním světě ještě nádherný starosvětský hrdinský epos. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

druhý Baahubali (který je zároveň i prequelem) dopadl o poznání lépe než jednička. Nejen že mnohem lépe vypadá, ale ve stylu všech dvojek je v mnoha ohledech rozmáchlejší a větší, jakkoliv se tomu u indického filmu dost špatně věří. Akce je každopádně víc a i když se občas vymyká z kloubů a je na ní vidět slabší CGI, baví podstatně víc než u jedničky.Pořád tu navíc platí, že Rajamouli míchá solidně styly a žánry a máme tu tak akční film, romantiku, pohádku, fantasy, špetku muzikálu a trochu komedie a dohromady to funguje tak jak má a tak jak sme zvyklí...70% ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Syntéza antické tragédie, výpravného hrdinského eposu a ryzího Bollywoodu vrcholí. Příběh zrady, krve, mečů, závisti a nenávisti. Jaký otec takový syn, lhostejno či Amarendra nebo Mahendra, syn nadčlověka je zase nadčlověkem a jmenuje se zase Baahubali. Druhý díl sice postrádá tak velkolepě zábavnou podívanou jakou byla bitva s negroidními skřety v jedničce, ale celá vizuální stránka filmu je samozřejmě opět okouzlující, dočkáme se i jednoho hodně originálního způsobu překonávání městského opevnění a závěrečný souboj Mahendry se strýčkem dobře pobaví. Taky se myslím o něco drsněji hraje na divákovy city a nejedno sárí v indických kinosálech bylo jistě zmáčeno proudy slz. Z herců mě kromě zlého strýčka zaujaly i obě hlavní herečky, královna matka i její snacha přesvědčivě působily jako sveřepé bestie. Běda mužům, kterým žena vládne. A stejně jako minule důrazně doporučuju jen a pouze telužský originál a ne hindský dabing. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Baahubali, meno tohto hrdinu ľudu, legendy, oddaného obrancu a nebojácneho bojovníka ostane v mojej mysli na veľmi dlhý čas. Na film je potrebné pozerať sa ako na rozprávku, ságu o hrdinovi. Celkovo mi dielo pripomína sfilmované ruské byliny z druhej polovice 20. storočia. Vizuálne efekty, hudobný sprievod, herecké/aktobatické výkony porovnateľné s prvotriednymi kúskami z Hollywoodu. Takto nejak, aspoň ako európsky divák, si predstavujem indickú kultúru a tradície. Tiež by podobný film vznikol aj o naši rozprávkových príbehoch a legendách z Čiech a Slovenska. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Velkolepé, omamující, ohromující.... Majestátní. Přesně takový je snímek plný fantastických staveb a heroických scén evidentně inspirovaných komiksovou estetikou. Děj je nádherně přestřelený: v královské rodině se její příslušníci vraždí a zrazují tak, že vedle toho i Hamletovic famílie působí jako vroucně se milující rodinka. Hrdina překonává fyzikální i jiné zákony, královna je přes své chyby mocná i ve chvíli pádu. Povolání královny na tomto dvoře bylo vůbec velice obtížné, vladařka se musela vyrovnat nejenom s intrikami, ale musela také provozovat extrémní walking a nebojácně procházet ohněm či neustoupit před rozzuřeným slonem. Hlavního padoucha ani nemrzí ztráta trůnu a potupná smrt, ale to, že mu vzali zajatkyni, ženu jeho zavražděného bratra, kterou držel v okovech a potupě 20 let. Uvědomila si vůbec náhle osvobozená královna, že ji její trýznitel vroucně miloval? Vždyť on ani nežádá o svůj život, žádá ji, aby zemřela spolu s ním. Je to láska sadistická, ale také zoufale silná. ____ Samozřejmě, je to legrační, ale zábavným a ohromujícím způsobem. Nejlíp to shrnul jeden z kluků, co šli přede mnou z kina: "V hollywoodským filmu, když se něco stane, tak jsi už čekal, že se to stane. Ale tohle se čekat nedá..." ()

Galerie (153)

Zajímavosti (2)

  • S tržbami 257 milionů amerických dolarů se v době promítání snímku jednalo o druhý nejvýdělečnější indický film všech dob a nejvýdělečnější film v Telugštině. (marrjaana)

Reklama

Reklama