Reklama

Reklama

Terapie - Série 1 (2011) (série)


Epizoda 5 (S01E05)

(epizoda)

VOD (1)

Obsahy(1)

Dita, pátek 19.00: Marek navštíví ve starosvětském činžáku bývalou kolegyni Ditu, u níž kdysi pracoval jako odborný asistent, a s níž se poté profesionálně rozešel. Ovdovělá psycholožka je v penzi a pracuje na studii, jež souvisí s jejím zemřelým manželem Ivanem. Marek rekapituluje kauzy, které řeší se svými klienty, a naznačuje pochybnosti o svých vlastních postupech. Stěžuje si na nedostatek trpělivosti a na ztrátu potřebné sebejistoty. Dita se vyptává na jeho skutečný vztah se Sandrou. Během rozhovoru, v němž probleskují jejich rozepře z minulosti, uvažuje i o obecnějších problémech profese psychoterapeutů. Marek jí prozradí neshody s vlastní dcerou i fakt, že jeho manželství prochází vážnou krizí. (HBO Europe)

(více)

Recenze (6)

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sebereflexe bez které nejde jít dál...(oba hodně iracionální a vztahovační)Termín erotická transference, který oba terapeuté používají, je takzvaný protipřenos, kdy reakce na druhý subjekt, v tomto případě terapeuta, je zkreslen vzhledem k nevyřešeným otázkám z minulosti klienta. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Karel Roden působí velmi věrohodně, používá drobné detaily, tam pozvednutí obočí, tam delší pauza. Ostatně celé osazenstvo je pečlivě vybrané. Jen možná právě s pátky budu mít problém. Uvidíme. Marek totiž přichází za bývalou kolegyní Ditou, kterou nejen pracovně roky zná a se kterou se kdysi profesionálně rozešel. Popíše jí, co aktuálně řeší se svými klienty, a hlavně se kromě jeho vlastních pochybností objevují rozepře z minulosti obou odborníků. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Termín erotická transference, který oba terapeuté používají, je takzvaný protipřenos, kdy reakce na druhý subjekt, v tomto případě terapeuta, je zkreslen vzhledem k nevyřešeným otázkám z minulosti klienta. (sator)

Reklama

Reklama