Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film sleduje návrat okouzlujícího, ale problémového Bena Burnse (Lucas Hedges), který se vrací domů ke své nicnetušící rodině na Štědrý den. Benova matka Holly (Julia Roberts) vítá návrat svého milovaného syna, ale brzy zjistí, že jim jeho přítomnost může ještě hodně ublížit. Během 24 hodin, které mohou změnit jejich životy navždy, musí Holly udělat vše, co je v jejích silách, aby zabránila rozpadu rodiny. (pan_ponozka)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (23)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavé drama. Bohužel se vše zajímavé a dojemné ukáže již v traileru. Rozhodně ale nemohu říci, že bych se během filmu nudil, hlavní hrdina mi přišel v celku sympatický a jeho matka jako Julia Roberts velice roztomilá. Na filmu se mi nejvíce nezamlouval konec a také prácička pro drogový gang mi přišla dosti odbytá. Jako kdyby jel jen do sousedního města s penězi. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Smutný námet a silný príbeh. Láska matky nepozná hraníc, a tak by to aj malo byť. V tomto smere ma potešil herecký výkon J. Roberts. Ale ani chalan nebol zlý. Nosná kostra dejovej linky však ponúkla iba minimum zaujímavých dramatických situácií, v podstate sa príbeh vliekol podľa osvedčenej šablóny - jeden dôveruje, ostatní nie, sľuby, sklamanie, sľuby, obetovanie.... Neprinieslo to nič nové, čo je škoda, pretože formálna stránka bola výborná. Lepší priemer. 65/100 ()

Reklama

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Dalsi z filmov na temu,ktora strasi cely svet a tou su drogy a zavislost na nich,ktora castokrat konci smrtou,Julia Roberts podala dobry herecky vykon ako je to u nej zvykom a cim je starsia,tym lepsie vyzera,ale aj Lucas Hedges nezaostava a svoju postavu stvarnil slusne,drama,ktora urcite zaujme,aj ked je smutna,som v celku spokojny s vysledkom...:-) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Ben Is Back" sa nakoniec ukázal byť skutočne dobre spracovanou a citovo veľmi silnou drámou, ktorá veľmi dobre rozpráva o vzťahu medzi matkou a synom. Julia Roberts sa konečne ukazuje vo filme, kde ju môžem vysoko oceniť. Hoci som mal pocit, že vo filme "Wonder" už ukázala opäť rolu, kde mi bola viac sympatická, tak to to u mňa naplno vyhrala. Skvelá práca. Lucas Hedges je podľa mňa rovnako vynikajúci a verím mu úplne celým srdcom, že sa zmenil a chce len žiť svoj život a byť so svojou rodinou. Myslím si, že to funguje. No súčasne to ukazuje ešte aj niečo. Stačí málo na to, aby sa všetko toto rozsypalo. Najmä ak si ťaháme so sebou svoju minulosť. A tej sa nezbavíme. A najviac je to vidieť, že keď ide do mesta nakupovať darčeky, tak sa veci začnú meniť a viacerí si uvedomia, že Ben sa vrátil a chcú mu dať pocítiť, že jeho príchod registrujú. A záverečná polhodina je fakt super. Dialógy medzi matkou a synom sú skvelé a okrem toho je vidieť, že Ben už nechce toho pokaziť viac, ako sa mu podarilo. Je to vysoko silný film, môžem priznať, že ma zasiahol a som veľmi rád, že som ho videl. Za tento mesiac jeden z najlepších. A priznávam, chytilo ma aj čaro Vianoc. Hodnotenie: A ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Podobný príbeh, aký má „Ben is Back“, sme vo svete kinematografii už videli niekoľko. Takže spíš budú zaujímavejšie herecké výkony. No ani tu však nič prevratného nestalo. J. Roberts hrá matku, ktorá vie byť tvrdá a zároveň bojí sa o svoje dieťa, aby sa zase nedostal na zlú stranu. U nej som cítil viac emócií ako u L. Hedgesa. On tu by mal byť ťahúňom, ale spíš je pasívnym. Seba obvinenie je pri takýchto príbehoch klasickým elementom, ale z tejto škatuľky sa nedokáže dostať – čo ma mrzí. Vedľajšie postavy, ďalšie členy rodiny, nie sú dostatočné zapojené do príbehu. To je taktiež škoda. Úprimne povediac, záver som čakal iný (ten by som teraz nekomentoval). Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Natáčanie prebiehalo v Yonkers, New City, Sloatsburg, Larchmont, Garnerville a Haverstraw, New York. (Pat.Ko)
  • Väčšina denných záberov bola natočená pred tým, než sa tím rozpustil kvôli sviatkom. V januári 2018 sa produkcia venovala nočným scénam, kým sa príbeh doslova aj metaforicky stával temnejším. Režisér Peter Hedges poznamenáva, že jeho herci preukázali veľkú citlivosť vo svojom vyjadrovaní rastúceho napätia medzi matkou a synom. (Pat.Ko)
  • Keď Peter Hedges vyvíjal film, nemal v úmysle obsadiť svojho syna Lucasa Hedgesa do hlavnej úlohy a už vytvoril užší zoznam iných hercov, ktorých pre rolu zvažoval. Julia Roberts však po tom, čo videla mladšieho Hedgesa vo filme Miesto pri mori (2016), trvala na tom, aby bol obsadený. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama