Reklama

Reklama

Vadí nevadí

  • USA Truth or Dare (více)
Trailer 1

Vadí nevadí je poměrně nevinná hra, při které hráči, když na ně přijde řada, volí, zda pravdivě odpoví na nějakou choulostivou otázku, nebo splní obtížný/nepříjemný/ponižující úkol. Spojení „poměrně nevinná“ přestává platit ve chvíli, kdy v případě lži nebo nesplněného úkolu zemřete. Studentka Olivia (Lucy Hale) vyrazila s partou přátel na pohodovou dovolenou do Nového Mexika. Seznámení s pohledným sympaťákem je zavedlo do lehce strašidelných kulis zrušeného kláštera, kde si zahráli právě Vadí nevadí. Jak už to u téhle hry bývá, kvůli tajemstvím vyplouvajícím na povrch začala atmosféra poněkud houstnout. Opravdové husto ale nastalo ve chvíli, kdy jim onen pohledný sympaťák prozradil, že kdyby je ke hře nenalákal, tak by zemřel. A že teď dost pravděpodobně začnou umírat oni, protože organizátor téhle verze Vadí nevadí se s ničím nepáře. Dalo by se nad tím mávnout rukou, kdyby po návratu domů Olivia a její přátelé nenacházeli připomínky hry na každém kroku. Textovky, telefonáty, nápisy na zdech, dotazy náhodných kolemjdoucích – ti všichni opakují otázku „Vadí nevadí?“ A varianta, že by odmítli, nepřichází v úvahu. Poznají to ve chvíli, kdy to někteří z nich zkusí a zemřou. Jak hráči ubývají, hra nabírá obrátky a stupňuje náročnost. Jak zastavit smrtící kolotoč, když žádné standardní řešení neexistuje? (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (262)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na tohle téma už jsem něco viděl a vesměs se jednalo o laciné psychologické hrátky a na vodě vystavěné zápletky. Wadlow vsadil na nadpřirozený prvek a dobře udělal. Hra, která nechtěla ze svých spárů nikoho pustit, mě bavila a bavilo mě i čekání na to, jak se svými obětmi naloží. Je sice pravda, že to mohlo být kapánek brutálnější, ale co už. Sedělo mi i herecké obsazení, které se vesměs nesestávalo z protivně ječících a hysterčících dorostenců a dorostenkyň. Jeden z nejlepší teenagerských hororů za poslední dobu. 75% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak nutno přiznat, že tenhle horor jsem taky celkem odsuzoval, podobně jako Sestru, už jenom podle traileru. Tohle ale ve finále celé dopadlo mnohem líp, než jsem se obával. Sice sštudáci do hry dostanou celkem blbým způsobem, ale potom se docela rozjíždí zajímavá atmosféra. A čím déle film trvá, tím lepší je a to samé se dá říct i o napětí, které zde taky postupně narůstá. Pravda, má to nelogické momenty a někdy i vyloženě blbé momenty, milostný trojúhelník mi tu připadal celkem zbytečný, ale nutno uznat, celkem mě to chytlo. Navíc se tu umírá systémem Final Destination, tudíž to jde v řadě a když na vás dojde, musíte něco udělat, abyste tohle kolo přežili. Většina postav tu je i docela sympatická, žádní megablbý študáci. Dokonce i příběh se zajímavě vyvíjel. Takže jsem jenom čekal na konec, který u mě dopadl tak... 50/50. Jako, přál bych si jiný, ale když se nad ním zamyslíte, je vcelku originální - SPOILERY jsem jediný, kdo pochopil, že takhle začne apokalypsa? Natočit video na YouTube a rozšířit takhle zlo hry po celý svět, aby nám holky přežily - jo, tam je možnost počátku apokalypsy a byl by to dost originální způsob apokalypsy. A kdyby se holky někam zašily, nikdo je nenajde a můžou v klidu dožít... Ty vole, to chce druhý díl. KONEC SPOILERŮ Pokud tedy panu režisérovi došlo, co to na konci vyvedl, čímž si nejsem tak úplně jistý. Každopádně, Truth or Dare (český název je celkem mimo) je mírně nadprůměrný a překvapivý horor, který sice nic moc nového nepřinese, ale zaujme, Aspoň mě jo. Silné 3* ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tentokrát to na plných 100% splnilo moje očakávania, ktoré boli vlastne nulové. Je to už v poradí tretí horor s týmto názvom, samozrejme najslabší (to už viac odporúčam minuloročný TV film od Syfy, ktorý bol takmer identický, no našťastie brutálnejší). Toto vlastne ani horor nie je - ako vyvražďovačka to pri takýchto chabých úmrtiach neobstojí, krv žiadna, napínavé ani trochu. Už aj rating PG-13 je prehnaný, tohto by som sa nebál ani v 5 rokoch. Predpokladal som, že sa mi to vôbec nebude páčiť, ale vďaka celkom zábavnej téme sa aspoň dopracujem ku koncu aj bez vulgarizmov. A to sa splnilo. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

No žádná bomba to samozřejmě není. Ale v rámci možností se na to dalo koukat. Herecky to tak špatně nebylo, ale postavy byly napsané hrozně nesympaticky. Palec nahoru za konec, který mě osobně překvapil. I když se to asi dalo čekat od první chvíle. Dějově nic originálního. Nešlo ani tak o horor jako spíš teen thriller se špatně natočenými a předvídatelnými lekačkami. Znovu to už vidět nepotřebuji. 2* ()

castor 

všechny recenze uživatele

Prostá hra + prostý děj = naštvaný divák. Kdyby se hlavní hrdinka raději věnovala charitě a nikdy nevyrazila s přáteli na jarní prázdniny do Mexika, bylo by všem lépe. Partu napadne největší kravina, tudíž vyrazí s neznámým hošanem do polorozpadlého opuštěného kláštera a zahrají si pitomou pubertální hru. Po návratu domů je cosi najde a nechce je z prokleté hry pustit. Kdo odmítne hrát, zemře. Ovšem likvidace postav je tak mdlá, že i Nezvratný osud 13 by to svedl lépe. Zdeformované obličeje postav naznačující přítomnost zla brzy začnou otravovat, tvůrci (hned čtyři scénáristé) prakticky nic kloudného nevymysleli, atmosféra nestrhne, lekačky jsou mizerně natočené. Ve výsledku tak zbývá jen zoufalý pohled na hodinky a lítostivý úšklebek. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Film měl jít do kin o dva týdny později – 27. dubna 2018, ale nakonec se zjistilo, že 13. duben 2018 je pátek a film byl přesunut. (griph)
  • Před natáčením se herci, kteří hráli hlavní postavy, účastnili společného výletu. (griph)
  • Na Snapchatu opravdu existuje filtr s názvem „Truth or Dare“. (griph)

Reklama

Reklama