foto

Lucy Hale

  • nar. 14.6.1989 (29 let)
    Memphis, Tennessee, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Lucy Hale, celým menom Karen Lucille Hale, sa narodila 14. júna 1989 v Memphise, v štáte Tennessee. Má dvoch súrodencov, sestru Maggie a nevlastného brata Wesa. Keď mala 8 rokov, začala navštevovať hlasové hodiny. Popri domácom vyučovaní začala brať hodiny herectva, kde kombinovala nadanie na spev a herectvo.

V roku 2003 debutovala vo svetle reflektorov v talentovej show American Juniors. Počas show si získala srdcia mnohých a na základe hlasovania bola vybratá do skupiny najlepších piatich potom, čo zaspievala hit z 90. rokov "Call Me". V ten istý rok sa so skupinou objavili v rôznych televíznych show ako An Americal Idol Christmas, Entertainment Tonight a Slime Time Live.

V roku 2005 sa Lucy objavila v epizóde seriálu Ned's Declassified School Survival Guide ako Amy Cassidy. O rok neskôr si zahrala v pilotnom diele Secrets of a Small Town postavu menom Tisha Steele. Seriál zobrazuje osudy obyvateľov mesta po záhadnej vražde, po ktorej zmizla sestra obete. Avšak seriál ju dostatočne nedostal do povedomia divákov. V tom istom roku si zahrala aj v seriáloch Drake and Josh, The O.C. a How I met Your Mother. Od roku 2007 do 2008 Lucy účinkovala ako Miranda Justinová, odvážna gotická priateľka v seriáli Disney Channel Wizards of Waverly Place. Spolu s American Family, How I met Your Mother a Wizards of Waverly Place bola v roku 2007 Lucy obsadená aj do role Beccy Sommers v NBC seriáli Bionic Woman, kde hrala malú sestru hlavnej hrdinky, počítačovej hackerky. Zahrala si v trinástich zo 14 epizód, ktoré boli natočené. Účinkovanie v seriáli bola zatiaľ jej najväčšia rola. Nanešťastie však bolo v dôsledku štrajku v roku 2007 odvysielaných iba 8 epizód.

V roku 2008 natočila pilotný diel pre seriál The Apostles, v ktorom sa policajti snažili udržať svoju prácu a osobný život oddelene. Lucy hrala Rachel Rydell, dcéru jedného z dôstojníkov, Franka Rydella. Bohužiaľ rola nebola príliš významná, pretože seriál nikdy nevysielali v hlavnom vysielacom čase. Taktiež v roku 2008 bola Lucy obsadená do role Effie, Leninej mladšej sestry, vo filme The Sisterhood of the Traveling Pants 2. Natáčanie ju zaviedlo na grécky ostrov Santorini, do New Yorku a Connecticutu. Lucyna postava bola vo filme dôležitá a priniesla do neho istú dávku drámy. Ešte v roku 2008 Lucy dostala rolu Rose Baker v Privileged. Príbeh je o spisovateľke Megan, ktorá si zoberie do opatrovníctva dve bohaté dvojičky, Rose a Sage Bakerové. Lucyna postava Rose je z dvoch sestier tá krajšia a vždy sa snaží aby bola jej sestra Sage šťastná. Po prvej sérii sa však spoločnosť CW rozhodla natáčanie Privileged zrušiť.

Počas roku 2009 a 2010 sa Lucy zjavila ako hosť v niekoľkých seriáloch (Ruby and the Rockits, CSI: Miami a Private Practice). Tieto role dovolili Lucy ukázať viac z jej dramatickej stránky. V Ruby and the Rockits hrala priateľku Ruby, ktorá práve skončila vzťah s jej bratom. V CSI: Miami hrala postavu na štýl 'Hannah Montanna', ktorá zostala zapletená v záhadnej vražde. V "Private Practice" Lucy vykreslila mladú mamu, ktorej dieťa ochorelo. Všetky tieto role jej dopomohli k hlavnej úlohe v ABC Family seriáli Pretty Little Liars, ktorý je natočený podľa motívov knihy od Sary Shepard. Lucy hrá postavu menom Aria, ktorá musí riešiť rodinné problémy, vzťah so svojím učiteľom a ako ostatné dievčatá, záhadnú "A", čo im posiela správy po vražde ich kamarátky Alison.

Lucy v roku 2010 oznámila, že pracuje na svojom, zatiaľ nepomenovanom, sólovom albume a natáča film s názvom "Deep Cove".

Anthony "Tony DiNozzo" DiNozzo

Herecká filmografie

Filmy

2018 A.X.L.
Dude
The Unicorn
Vadí nevadí
2012 Zvonilka: Tajemství křídel
2011 Moderní Popelka: Byla jednou jedna píseň
Scream of the Banshee (TV film)
Vřískot 4
2009 Dívčí války (TV film)
Fear Island (TV film)
2008 Sesterstvo putovních kalhot 2
The Apostles (TV film)
2007 American Family (TV film)

TV seriály

2018 Life Sentence (TV seriál)
Then and Now (E13)
Love Factually (E12)
Frisky Business (E11)
další epizody (13)
2017 Prolhané krásky (TV seriál)
Til DeAth Do Us PArt (S07E20)
Farewell, My Lovely (S07E19)
Choose or Lose (S07E18)
další epizody (10)
2016 Prolhané krásky (TV seriál)
The DArkest Knight (S07E10)
The Wrath of Kahn (S07E09)
Exes and OMGs (S07E08)
další epizody (20)
2015 Prolhané krásky (TV seriál)
Game Over, Charles (S06E10)
Last Dance (S06E09)
FrAmed (S06E08)
další epizody (22)
2014 Prolhané krásky (TV seriál)
How the 'A' Stole Christmas (S05E13)
Taking This One to the Grave (S05E12)
No One Here Can Love or Understand Me (S05E11)
další epizody (24)
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Vesuv (S09E19)
2013 Hey Tucker! (TV seriál)
Prolhané krásky (TV seriál)
Hrob nového světa (S04E13)
Teď mě vidíš, teď už ne (S04E12)
Bring Down the Hoe (S04E11)
další epizody (24)
2012 Prolhané krásky (TV seriál)
Temná jízda (S03E13)
Vražedkyně (S03E12)
Vyděšená mladá žena (S03E11)
další epizody (25)
2011 Prolhané krásky (TV seriál)
První tajemství (S02E13)
Přes moji mrtvolu (S02E12)
Chci se přiznat (S02E11)
další epizody (25)
2010 Prolhané krásky (TV seriál)
Drž se svých přátel (S01E10)
Dokonalá bouře (S01E09)
Prosím, mluvte o mně, až budu mrtvá (S01E08)
další epizody (10)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Vzplanutí hvězdy (S08E12)
2009 Private Practice (TV seriál)
Pushing the Limits (S03E04)
2008 Smetánka (TV seriál)
2007 Bionická žena (TV seriál)
Kouzelníci z Waverly (TV seriál)
Pop Me and We Both Go Down (S01E10)
First Kiss (S01E02)
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Poprvé v New Yorku (S02E12)
2006 O.C. (TV seriál)
The Man of the Year (S03E24)
2004 Drake a Josh (TV seriál)
Ned's Declassified School Survival Guide (TV seriál)

TV pořady

2018 Teen Choice 2018 (TV pořad)
2017 Teen Choice Awards 2017 (TV pořad)
The IMDb Show (TV pořad)
2016 2016 Billboard Music Awards (TV pořad)
2015 Teen Choice Awards 2015 (TV pořad)
2014 2014 American Music Awards (TV pořad)
2014 Billboard Music Awards (TV pořad)
2014 MTV Video Music Awards: Red Carpet (TV pořad)
40th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
Teen Choice Awards 2014 (TV pořad)
2013 Nickelodeon Kids' Choice Awards 2013 (TV pořad)
Ok! TV (TV pořad)
Teen Choice Awards 2013 (TV pořad)
2012 2012 MTV Movie Awards (TV pořad)
Módní styl hvězd (TV pořad)
Teen Choice Awards 2012 (TV pořad)
2011 Teen Choice 2011 (TV pořad)
2005 Dancing with the Stars (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1975 Good Morning America (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace