Reklama

Reklama

Misumisó

Trailer 1

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (12)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Táto dievčina si nájde mnoho fanúšikov. Závidieť jej budú najmä tí, čo na "základke" nenašli odvahu, a podaktorým, ktorí by si to bez pochýb zaslúžili, jedného dňa v školskej družine, neprešli kružidlom po achilovkách. Tento snímok, by v živote nedosiahol takého efektu, keby sa odohráva v júly. No január či február, dáva tejto story úplne iný rozmer, lebo "červena na bielom", to je skrátka efekt, ktorý je pri presne takto formulovanej story, jednoznačne za potreby. Solídna "revenge" dráma z Japonska o šikanovanej dievčine, ktorá zobrala spravodlivosť do vlastných rúk, a preriedila svojich spolužiakov. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Nozaki je ve škole šikanována, učitelka je neschopná (byla dříve šikanovaná taky jak se dozvíme) a vedení školy s tím nic nedělá jelikož nechce mít problémy (co to jen připomíná , že by české školství a případ kdy studenti šikanovaly učitelku tak moc až umřela) tak, že to Nozaki vezme do svých rukou a bude se umírat. Strašně se mě líbí ten kontrast krve na sněhu jako vím, že to není nic originálního a někde jsem se to už viděl (Battle Royale 2 tuším) , ale tady mě to hodně potěšilo. Optimálně 60 20 přihodím za brutalitu a za tu scénu se sypačem (speciálně jsem rád, že se dostalo i na tu postavu škoda, že si nepodala i toho ředitele, ale to je kosmetický detail). Z asijské filmografie lepší kousek. P.s. policie tam byla cca 5 minut :-) ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Šikanovanej študentke podpália jej spolužiaci dom, pri čom zomierajú jej rodičia a mladšia sestra skončí spálená v kóme. Tak jej neostáva nič iné, len pomsta. Začína to teda ako dosť vážne sa tváriaca dráma o šikane, no končí to ako splatterová vyvražďovacia... komédia? Ani neviem, kam to zaradiť. Celý film je v podstate absurdný, polícia totiž nie je nikde, študenti sa vyvražďujú jedna radosť a nikoho to netrápi, zdeptaná triedna učiteľka tam buď vracia, alebo sa na konci na tom celom baví, chovanie postáv nemá s pojmom dramatický horor už absolútne nič spoločné, a akonáhle príde snehová kalamita, tak najpôsobivejšie nakrútené scény sú kontrasty bielej a červenej. Mne sa síce takéto filmy dosť blbo hodnotia, lebo japonská mentalita je stále trochu mimo rozsah môjho chápania (prívrženci komiksov v tom nájdu rozhodne viac), takže hodnotenie je skôr subjektívne niekde medzi 3-4. Ale na ten sneh sa mi pozeralo pekne, tak trochu prilepším. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hodně svérázný film o středoškolské šikaně v jakémsi japonském maloměstě, zvrhnuvší se záhy ve fantasmagorickou vyvražďovačku, při které si divák nemůže být vůbec jistý, kdo je vlastně oběť a kdo viník, kdo je dobrý a kdo špatný. Ale nebojte, žádné otravné moralizování vás nečeká. Od první minuty jsou děj i postavy zcela zjevně nerealistické až absurdní, takže se jede v obvyklých japonských kolejích, tedy s nadsázkou a typicky úchylným humorem. A sníh v okolní krajině se postupně barví víc a víc do ruda... Nic zásadního proti tomuhle popkulturně slasherovému japonskému stylu nemám, ale nemůžu se zbavit přesvědčení, že třeba takoví Korejci by tuhle skvělou látku zpracovali ještě mnohem víc podle mého gusta, tedy vážněji, syrověji, brutálněji, realističtěji. A taky se mi tu opět potvrdil filmaři často zmiňovaný fakt, že je prý hodně těžké trefit barvu i konzistenci filmové krve, aby vypadala věrohodně. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Zas bych to neviděl na nějak vysoké hodnocení. Ano, mile překvapilo, že „revenge“ se začalo poměrně brzy, a ne až po hodině filmu, jak bývá hodně často zvykem. Jako vždy jsem měl potíže s rozeznáním postav, ovšem to není chyba režie. V ději jsem se zorientoval vcelku dobře na mou bídnou angličtinu. No, jak ovšem řežby brzy začaly, tak se to později hemžilo hluchými místy. Ta stopáž byla zbytečně dlouhá. Zkrátit to o půl hodinky, tak by se dalo i výše hodnotit. Takto dávám opravdu je čistý průměr. Gore bylo dobré, ale při některých záběrech to digi kazilo. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama