Reklama

Reklama

Jeruzalém: Brána do pekel

  • Izrael Jeruzalem
Trailer 1

Dvě kamarádky se vydávají na prázdniny do Jeruzaléma. Brzy se zde spřátelí s židovským vojákem, arabským správcem hotelu a také mladým záhadologem. Nikdo z nich však netuší, že ve městě zrovna vrcholí ďábelská aktivita, ulice se plní démony a zombie a všem půjde o život... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (85)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Haha, Izraelci si prostě jen tak natočili ukázkový found footage přesně tak, jako kdyby přijela parta amerických filmařů do Jeruzaléma a natočila tam zdebilněný horor pro západní publikum se stupidně a rozcapeně se chovajícími amíky v hlavních rolích. Srsly, ani bych nepoznal rozdíl. Úvod se trochu táhne, ale posléze udeří hutná nepříjemně neurčitá atmosféra, které found footage formát velmi sluší. Cool je i následný apokalyptický sprint v ulicích, ale jakmile se vleze do jeskyní, tak přichází na scénu i klasický žánrový nešvar - je tam naprosté prd vidět. Zachraňuje to ale zase údernej stylovej konec. Za mě palec nahoru, ukázkové hororové skoro až céčko. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

HOROROVÝ VÝBĚR, ZEMĚ Č.20 - IZRAEL -Přemáhám se, abych tu druhou hvězdu vůbec dal, ale je pravda, že okřídlené zombie-démony s vlastní inteligencí člověk jen tak někde neuvidí a taky se mi líbilo, že tu, jako v jednom z hodně malá found footage, má neustále natáčení smysl. Z toho by si ostatní, kteří chtějí FF tvořit, vzít příklad - tady to ani jinak nešlo a mohlo být logicky zaznamenáno krásně všechno. Jo, a poslední cca tři minuty jsou hodně dobré a docela i originální (SPOILER proměnu v monstrum z první osoby jsem taky snad ještě nikde neviděl KONEC SPOILERU). Mimo to je ale Jeruzalém jen další generické FF, kde debilní študáci pobíhají na dovolené po městě a nějak se dostanou do průseru, ve kterém jednají ještě blběji a podle toho taky dopadnou. Atmosféra nulová, postavy těžce nesympatické a hlavně mě dostává, že bratři Pazové asi především chtěli natočit reklamu na Jeruzalém a zamaskovali ji jako horor, aby se to víc dostalo do světa, protože první půlka nic jiného než reklama na Jeruzalém není. A svědčí o tom i fakt, že události druhé poloviny (a čím blíže konci tím hůře) jsou naprostý blábol, který je sice vysvětlený, ale nesmíte nad ním ani trochu přemýšlet, protože pak z toho budete naprosto zmatení. Možná ta psychedelická pointa byl svého druhu záměr, ale její podání mě o tom nepřesvědčilo a tak mi to lavírování mezi dvěmi hvězdičkami a jednou neusnadilo. Nakonec ty dvě dám, kvůli výše vypsaným důvodům, ale tentokrát už to bylo těsně. Slabé 2* ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

No film se dá rozdělit do dvou polovin. První je neskutečně zdlouhavá seznamovačka s nezajímavými hrdiny a nevidím důvod, proč by člověk měl fandit hysterce, která by frajerovi vykouřila na WC po prvním setkání. Nicméně počáteční nástin toho, co by se mělo dít nebyl špatný. Poslední půl hodinka je docela výživná a utíkání před démony, kteří vypadají hodně dobře, se povedlo nad mé očekávání. Jeden z těch nevyvážených hororů, který zahodily svůj potenciál.....5/10 ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Do tohoto jsem šel hlavně kvůli lokacím, v Jeruzalému se film moc netočí, ale tady jim to asi procházelo, resp. s brýlemi nepotřebuješ moc velký štáb. Ve Staré městě je všechno kousek, lokace taky super, jen ten závěr moc neba - na lekačky a psycho podívanou jsem nečekal a proklikal to se zvýšenou rychlostí. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Úvod mě celkem chytil a navnadil mě na celkem slušnou hororovou podívanou. Pak ale přišel prostředek filmu, kterej byl v podstatě o ničem, ale pořád se to dalo vydržet. Vše pohřbila až závěrečná část. To byla neskutečná 3,14čovina. Takový fantazmagorie jdou mimo mě. Za sebe říkám nebrat. Nebýt povedenýho začátku dám jasnej odpad. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama