Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lily je úplně obyčejná středoškolačka, která spíš než v realitě žije na mobilu, kde „postuje, lajkuje, šéruje a selfíčkuje“, ostatně jako většina jejích vrstevníků. Když však do digitálních životů většiny obyvatel města pronikne neznámý hacker, který začne zveřejňovat zejména to, co mělo zůstat skryto, začnou se dít věci. Absolutní panika v městečku se záhy promění v peklo a Lily si dříve či později musí položit otázku, zda se vůbec dožije příštího rána. Vše totiž naznačuje, že tím neznámým infiltrátorem do lidských soukromí je právě ona. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (172)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Rozhodně, rozhodně ne! Já si hned na úvod musím klást jednu zásadní otázku, o co tu tvůrcům vlastně šlo, co chtěli sdělit, co to mělo být? Sociálně-mediální kritika? Kritika společnosti? Nebo snad dokonce snaha o generační výpověď? A hned si i odpovím. Neptej se, protože je to úplně jedno, neboť jednak nic z toho tu stejně absolutně nefungovalo a jednak se to tvůrcům hned od prvních minutek celé tak sesypalo pod jejich neschopnými tvůrčími pacičkami, že dát ten film až do závěrečných titulků, na to musí mít divák už sakra velkou dávku trpělivosti a tolerance. Tento snímek mě zkrátka neoslovil skutečně vůbec ničím. Zápletka je možná originální, možná aktuální, zároveň ale i strašně naivní, prostinká a nepřesvědčivá, a její zpracování, a to jak styl odvyprávění, tak samotná vizuální podoba, jsou doslova odporné. Napětí jinak nepřítomno, atmosféra nefunkční, překvapení, či zvrat žádný, a nějaké ty dvě výraznější scény film rozhodně nezachraňují. Každopádně absolutním vrcholem celé této filmové blamáže je hrůzostrašný a nevkusný casting, hlavně tedy co se ústřední čtveřice hrdinek týče, neboť s partou tak nesympatických, odpudivých a příšerně hrajících hereček jsem se určitě ještě nikdy v žádném jiném filmu nesetkal, všechny jsem je od začátku upřímně nesnášel, srali mě a prostě byli děsivý jak jejich postavy, tak jejich představitelky, jednoduše katastrofa! Tento snímek si zkrátka nezaslouží nic jiného, než na něj nakydat co největší špínu, aby odradila co nejvíce diváků, je to odpudivý hnůj, zakopat a nenajít! ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Nečekejte akční thriller, jde totiž zejména o společenskou satiru o soukromí na internetu a o životě náctiletých Američanek na sociálních sítích, která by se ráda považovala za ostrou a kousavou, ale je přitom mělká asi jako fotky modelek na Instagramu, pózujících před zrcadlem. Prostřednictvím příběhu o pěti středoškolačkách na téma obětí internetových hackerů, kteří nabourávají online úložiště a vytahují privátní data uživatelů na veřejnost, nastavuje zrcadlo Americe a zhýrale oprsklému životnímu stylu její zpovykané mládeže, ale místo toho, aby jej kritizovala, tak jej podporuje a obhajuje. Snímek sice vrcholí v posledních patnácti minutách novodobým honem na čarodějnice (proto se děj odehrává v Salemu, mrk mrk), při němž konečně dojde na trochu akce, je ale potřeba se k němu prokousat více než hodinovou dialogovou expozicí, v níž jsou osmnáctileté hlavní hrdinky opakovaně představovány jako nesympatické a namyšlené cuchty s módním vkusem luxusních prostitutek, co všechno a všechny posílají někam, ale když si někdo dovolí poslat někam je, tak brečí a tváří se ublíženě. Tragédie pak spočívá v marné snaze filmu přesvědčit diváka, aby jim fandil. Za zmínku stojí místy docela nápaditá režie a kamera, pár hezky natočených scén (přepadení rodinného domu v jednom záběru) a trefně namířená kritika pokrytců, kteří odsuzují jiné lidi bez znalosti kontextu a argumentů, a přitom mají sami co skrývat. Postmoderní plochá zábava vizuálně odpovídající posledním dílům Očisty, kterou ocení hlavně ti, co se dokáží s jejími hrdinkami identifikovat. ()

Reklama

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Ukázková manifestace téměř všeho, co mě na dnešní době sere. Film se snaží o jakousi brutální satiru, ale hrubě selhává v mnoha ohledech a místo sžíravé kritiky ve výsledku spíše obhajuje to, co se snaží zdánlivě kritizovat – minimálně u všeho, co se týče hlavních hrdinek, to tak působí. Assassination Nation je stejně uhozená a nablblá věc jako celá Purge série – v některých momentech mi to i připadalo jako bych sledoval příběh ze stejného univerza. Film slibuje akcí nášlapaný politicky nekorektní thriller s přesahem – přitom je ale politicky a názorově jasně zakotvený a definovatelný. Navíc je třeba zmínit, že naprosto stejné téma s takřka totožnou zápletkou zpracoval už South Park ve své 20. sérii a nutno podotknout, že o parník lépe a chytře – a svedl to i bez otravných insta blbek, stereotypních vepřoidních fízlů, trapných keců a mnoha dalších dementností. Jo a ještě bych vás chtěl upozornit, aby jste neskočili na špek lákání na brutální a násilnou jízdu – film má kupodivu dost pomalé tempo a první hodina je prakticky jedna dlouhá expoziční scéna pro dění v druhé půli, které však nenabízí žádné nekompromisní zadostiučinění, ale spíše jen stvrzuje nesoudržnost, prvoplánovost a scenáristickou bezradnost všeho, co se ve filmu dělo. Purge: Assassination Nation je nabubřelá a hloupoučká postmoderní kravina pro dnešní náctileté, kteří se v ní možná uvidí jako v zrcadle a budou se plácat po zádech, jak je to výstižné a zároveň se utvrdí, že je to tak přece v pořádku. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Živý důkaz toho, že když se až moc tlačí na pilu, kombinují se různé styly dohromady, mluví se až nestoudně explicitně a obsazují se za hranou nesympatické hrdinky, nemůže film nikdy fungovat. Trailer vypadal super, vypadalo to originálně, drze, stylově. Ale to co jsem dostala bylo jen tisíce a tisíce zkopírovaných scén z jiných filmů. Začátek vypadal silně Arronovsky, prostředek silně evropsky a konec až očistecky. Když k tomu přičtu ještě dost nepravděpodobný děj, twist a trapné, rádoby drsné, v závěru metamorfované charaktery postav, výjde mi z tohoto zážitku naprosto neucelený bordel. Co můžu pochválit je asi práce s kamerou, některé scény měly z vizuálního hlediska něco do sebe a výběr hudby taky sedl jako prdel na hrnec, ale jinak je to z mýho pohledu tak nějak průser. Tohle prostě nemělo žádnou sdělovací hodnotu. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Právě mě napadla děsivá myšlenka.. Že všichni jsme postavy ze Simpsonovejch, jenom to netušíme.." Mladej Levinson natočil opravdu skvostnou a Očistnou kritiku dnešní společnosti, maloměšťáctví a v neposlední řadě toho zasranýho internetu.. Formálně i obsahově navýsost inspirativní biják, jímž si otcovými Oscary a Zlatými medvědy vytírá prdel.. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2018 na Sundance FF. (ČSFD)

Související novinky

ČSFD výprava na nej horor fest světa

ČSFD výprava na nej horor fest světa

07.10.2018

ČSFD skvadra hororových geeků Filmmaniak, Goldbeater, POMO a RUSSELL (na horní fotce zleva doprava se zombie girls, odchycenými na slavném “Zombie Walk”) nás zdraví ze světového Nr. 1 festivalu… (více)

Reklama

Reklama