Reklama

Reklama

Jak vyřešit alarmující míru kriminality? Legalizací všech zločinů. Na jednu jedinou noc v roce se Amerika blízké budoucnosti proměňuje v nejnebezpečnější místo na Zemi. Když se vás někdo rozhodne zabít, nikdo vám nepomůže, protože všechny složky záchranného systému jsou během Očisty mimo provoz. Funguje to náramně, i díky tomu život v téhle zemi v ostatní dny připomíná ráj. Jen se ho nemusíte dožít. Krvavý thriller s hororovými prvky natočili tvůrci série Paranormal Activity, kteří vás budou děsit tak, jak je jim vlastní. Úspěšní a bohatí Sandinovi se na Očistu připravují v bohorovném klidu. James (Ethan Hawke) prodává bezpečnostní systémy, díky nimž svůj dům proměnil v nedobytnou tvrz. Jeho manželka (Lena Headey) a děti, teenageři Charlie a Zoey, proto mohou nerušeně pozorovat prostřednictvím bezpečnostních kamer svět tam venku a výjimečná dramata, která tahle specifická noc přinese. Všechno změní jeden cizinec, který se znenadání objeví u jejich dveří a úpěnlivě prosí o záchranu. Pustit ho dovnitř, nebo nepustit? Rozhodnutí, které učiní, obrátí jejich život naruby. Z nezúčastněných pozorovatelů se stanou hlavními postavami v mimořádně krvavém dramatu, které nemusí ani jeden z nich přežít. Tahle noc bude zatraceně dlouhá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (1 037)

verbal 

všechny recenze uživatele

Funny games v Posledním domě nalevo dotahují k naprosté perfekci přesně to, co oběma chybělo. Skvělá zábava, výborná dramatizace, sympatický, uvěřitelný Uhlovodík, herecky dokonalá mamá Lanisterová a morální dilema, jestli si vpustit do baráku negra zrovna v lovecké sezóně, když nejsou hájení a nasrat pár myslivců, nebo raději vytrhat svému příliš benevolentně vychovanému fakanovi nehty, mi po dlouhé době způsobili opravdu lahůdkový večer. A pak to v téhle stoce erudovaných pětkovačů Avengerů a Supergayů uvidím v modrých číslech, tep mám zpátky na sto čtyřiceti a chce se mi jednoho po druhém začít posílat v abecedním pořadí do zevního genitálu. Naštěstí však rozličností diváckého vkusu z duše pohrdám, a tak si jen místo toho skáknu ven zmlátit bejsbolkou nějakého opilého bezdomovce a trochu se očistit. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Kolosální ztráta času a zajímavého nápadu. Očistit by potřeboval hlavně tenhle monackej šmoula, možná by se mu pak podařilo nacpat do filmu aspoň jeden zvrat, který bych neuhádl i se sekerou zaparkovanou v pěšince. Herecký death match mezi pány Hawkem a Wakefieldem skončil krásnou plichtou, měl jsem chuť jim oběma narvat do nosu kulečníkovou kouli. Patnáct minut na začátku plus závěrečné titulky docela fajn. Jinak marha. ()

Reklama

Peytl 

všechny recenze uživatele

No, tak to byla zase myšlenka roku, co roku, desetiletí! Takže zatímco si imperialisté z USA budou za osm let v klidu vraždit kdejakého kulhajícího penzistu, tak u nás opět hovno. A to si už stačili vypěstovat tradici jak na Díkůsrání, museli tedy začít někdy... počkej... tak zhruba předloni. Tolik kravin v jednom filmu, to je snad opravdu důkaz paranormálních aktivit a aktivistů. U nás v dubnu jen pomlázka... začínám mít trauma a nezdravě žárlit a závidět, Očista v nedohlednu, tak si snad jen umeju prdel solvinou a hodím se do klidu froté ručníkem. Ježiš, námět tak (ale TAK) abnormálně dementní a hloupej, že se až stydim na nějakou protiargumentaci (pro zasvěcené protiargumentáž) a raději budu držet jen dvanáct hodin ticha za padlé neurony scénáristů. Ok, vyvražďovačka v domě , ač tedy opět neskutečně ubohoučká a blbá, proč ne, to už jsme všichni viděli do harekrišna, ale proč, u svatého kokota, tam cpát takové, hehe, psychologické nelogismy (děkuji Mačeto), vždyť je to již tak vzdálené realitě, že můj pes hrající žolíky je mnohem uvěřitelnější. Psychotické výrazy, masky, kurvičky tahající sekery a manící brousící kudly na zahradní brusce... taková mozková impotence může jednoho dohnat na Nuselák. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Námet nieje zlý a rozhodne je zaujímavý, ale tie hlavné postavy sú tak strašné, nudné a otravné, že by som ich najradšej zabil aj sám. V polke filmu som prešiel na temnú stránku sily a začal som fandiť tým Bad Guyom, pretože to boli jediné postavy, ktoré vedeli čo chcú a nenudili. Inak ten príbeh je s časti zaujímavý, ale je to slabé zrežírované, bez nejakého strhujúceho finále, bez napätia, čo je základ v tomto žánri. Taká polovičná nuda. Dúfam, že aj u nás bude niekedy očista, rád by som zabil svojich susedov. 50% - 2* ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Film je založen na premise, že v blízké budoucnosti bude na jeden den v roce dovoleno vraždit, aby si lidé mohli vzájemně vyřídit účty, čímž se společnost jakoby očistí, a ve zbytku roku je kriminalita na minimu a všichni jsou happy. Což je samozřejmě totální kravina, ale jako námět pro film to jistý potenciál má. Bohužel je ale celý film jen o tom, jak se banda klaunů snaží dostat do jednoho domu. Palec dolů. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (24)

  • Henry (Tony Oller) má ve filmu zbraň Makarov IJ-70 ráže 9x18mm Makarov. (dc125)
  • Podľa záznamov bezpečnostných kamier je zrejmé, že každoročná "Očista" sa koná v noci z 21. 3. na 22. 3. (GTS_PUNK)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 64,5 milionu dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 89,4 mil. (NIRO)

Související novinky

Spawn míří na velké plátno

Spawn míří na velké plátno

22.07.2017

Comicsový tvůrce Todd McFarlane konečně oznámil nový celovečerák se Spawnem. Kultovní démonický antihrdina byl v kinech už v roce 1997, drsný eRkový reboot se tedy rozjíždí přesně 20 let po prvním… (více)

Očista míří do televize

Očista míří do televize

04.10.2016

Kolik znáte hororových sérií, které jsou čím dál tím lepší a výdělečnější? Ano, Očista je spíš thriller než horor, rozhodně ale vydělává „hororové" peníze. Není tedy divu, že mají její tvůrci velké… (více)

Reklama

Reklama