Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

1945–48 Československo mezi demokracií a totalitou. (Česká televize)

Recenze (6)

mira007 

všechny recenze uživatele

Moderní dokumentární seriál popisující československou společnost od konce druhé světové války do komunistického převratu na deseti dílech, kdy v každém je rozebrána jedna událost nebo konkrétní téma té doby a jako celek to dá dohromady představu jak se došlo od jedné totality k druhé v takto krátkém čase. Strukturou to přípomíná trochu lepší ( respektive tematicky výživnější) dokumentární seriál Heydrich - konečné řešení. Jestliže pozitivem je moderní způsob podání informací divákovi, tak malé nehativum vidím v moderátorovi, jehož způsob se mi zdá unylý jako z televizního pravěku osmdesátých let. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další z významných pořadů historické popularizující publicistiky za provádění Přemysla Čecha přibližuje značně neznámé období našich novodobých dějin a skýtá nabytí více než základních vědomostí v době často nedoceňované historické paměti. Bohužel zejména v sedmé části silně utrpěla vyváženost výkladu; pokud se mluvilo o slabinách, měl jim být věnován samostatný díl. Neblblo jenom Česko. ()

apokar 

všechny recenze uživatele

Poslední tři díly, zde nepojmenované, se zovou: 08) Svoboda pod kontrolou, 09) Československá volba, 10) Kupředu levou - ale kterou? ()

zette 

všechny recenze uživatele

Rada zajimavych informaci, sice o kratkem, ale velmi zivem obdobi nasich dejin. Zpracovani je typicke pro podobne dokumenty CT. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem- výtečné. Jsem hrozně rád, že hráz mlčení se konečně protrhla a do éteru se dostávají uceleně zpracované informace z tak důležitého období jako je toto. Mám sice pár výtek, ale převažuje spokojenost. Dokument je vyčerpávající a poskytuje poměrně ucelený obraz. Zbytek už si musí každý dohledat a načíst sám. Jako příspěvek do společenské diskuze ideální. Vyvolá otázky, podněty. Po Českém století druhý statečný počin ČT. ()

Reklama

Reklama