Reklama

Reklama

Mladý muž jménem Lewis uprostřed bílého dne přepadne na parkovišti majitelku květinářství Cathy, spoutá ji a odveze do svého domu, kde ji uvězní do zvukotěsné místnosti o rozloze 3x3 metry. Vysvětlí jí, že nemá cenu křičet, a že kdyby ji chtěl zabít, už to dávno udělal. Cathy se podaří i se svázanýma rukama na Lewise zaútočit. Snaží se zavolat policii. V místnosti je ale slabý signál. Když Lewis odchází z místnosti do prostoru bytu, zjistí, že tam přišla služebná uklidit dům. Služebná se diví jeho krvácející ruce, ale on ji pošle domů. Cathy leží ve sklepě a v bolestech krvácí. Lewis se vrátí a ptá se jí na jméno a na podrobnosti z jejího života. Žena stále tvrdí, že se jmenuje Cathy. Muž ale trvá na tom, že mu žena lže. Cathy před hrozbou dalšího násilí přizná, že se jmenuje Natalie, Cathyina sestra, která si vzala život poté, co jejich otec podváděl jejich matku s roztleskávačkou fotbalového týmu, pro který pracoval. Lewis poté odejde a pouští si video z minulosti, kde chová v ruce svou novorozenou dceru. Mezitím se Cathy (Natalie) znovu pokouší volat policii pomocí telefonu, který Lewisovi tajně ukradla. Po jejich dalším rozhovoru vychází najevo, že Natalie zabila Lewisovu ženu. Lewis jí dál vyslýchá ji a snaží se z ní dostat další přiznání z jejího života. Zdá se, že Cathy rozhodně není ta, za kterou se vydává, a co je horší, skrývá před okolím velmi děsivou minulost... (TV Nova)

(více)

Recenze (40)

SilentMemory 

všechny recenze uživatele

Mňa to vôbec nenadchlo a nebavilo, skrátka to nefungovalo. Začiatok bol desivý ako je možné uprostred dňa také vykonať. Tento film poukazuje na ľudskú tendenciu nastolenia spravodlivosti. Niekomu je ublížené, ten človek túži po zadosťučinení no neuvedomuje si, že tak sa stáva samotným prototypom človeka ktorý ubližoval jemu v domnienke, že koná správne a tak sa vytvára kolobeh pomsty. Mohli zapracovať na nejakom kreatívnom napätom scenári, nebavil ma priebeh a ani sa nedostavil nejaký wau efekt pri rozuzlení. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"10x10" asi v jadre nebude výrazne originálnym filmom a rozhodne je to zápletka, ktorú sme už videli, no na druhú stranu má dobré zvraty, pekne odhaľuje svoje postavy a ku koncu skutočne zisťujeme, že nie všetko môže byť také, ako sa na prvý pohľad zdá. Cathy od začiatku pôsobí ako veľmi milá osobnosť. A snaží sa robiť dobré veci pre druhých. A prečo by túto milú dámu niekto chcel uniesť? No vyzerá to tak, že únosca toho o nej vie viac. A hoci som si hovoril, že to všetko čo vie je možno trochu creepy a rozhodne bolo zvláštne, že tak dlho bol ochotný niekoho sledovať a toľko sa o svojej obeti dozvedieť, no keď ho začneme spoznávať, tak som si postupne uvedomoval, že moje sympatie sa presunuli na opačnú stranu. Zrazu nie uväznená obeť mala moje sympatie, ale naopak. Jej únosca. Nebudem zachádzať do spoilerov v prípade, že si chcete tento film pozrieť, no môžem povedať, že mal som v hlave niekoľko konfliktov. Najmä z toho titulu, že je nesprávne niekoho uniesť. Je nesprávne mať akýkoľvek dôvod na to niekoho uniesť. No na druhú stranu som si nevedel predstaviť iný spôsob, ako by sa človek vedel dozvedieť pravdu. No najhoršie je na tom to, že niekedy si môže človek uvedomiť, že asi v skutočnosti tú pravdu ani poznať nechcel, lebo sa mu môžu zrazu jeho myšlienky rozsypať ako domček z karát. Finále toho moc neponúka. To sme všetko už videli a len chceme, aby sme videli záverečné titulky. No atmosféru to má, myšlienku to má, postavy sú v rámci možností okey a Kelly Reilly pôsobila na mňa veľmi uverilteľne. A je zaujímavé, čo sa v nej všetko skrýva. Celkovo som si film užil. Je dostatočne jednoduchý a dostatočne zaujímavý na to, aby som ho dal medzi dobré filmy. Hodnotenie: B ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Jak se jmenuješ? Jak se jmenuješ? Jak se jmenuješ? Cathy. Cathy. Cathy, vole. Co blbneš? Někam si to napiš, dříve než mě zrakvíš." Pro všechny začínající psychopatické únosce bych zavedl povinné kurzy začátečníků, bez jejichž absolvování by si nemohli v Baumaxu koupit ani lepicí pásku na hubu, natož kladívko, hřebíky a papundekl na konstrukci zvukotěsné místnosti. Bohužel, Lewis v kurzu propadl a nečetl ani příručku pro zlosyny amatéry: Jak dostávat informace z oběti... a ne od oběti průběžně přes držku. Navíc z jeho permanentně zpruzeného výrazu byla jasné, že se omylem ocitl ve špatném filmu a že ho celé to unášení a výslech vůbec nebaví. Pročež nedokázal udržet psychopatický nadhled nad situací, proti chudince Cathy byl očividně zaujatý a nevěřil jí ani nos mezi očima, natož její jméno. Děsná nuda, místy pruda, IQ obou postav v součtu menší než desetina IQ uklízečky. Ta se dějem jen mihla, což byla škoda. Sledovat zbylou hodinu filmu její koště a hadr, jak kmitají po podlaze by mě asi bavilo víc, než trpět kvůli neschopnosti amatérského únosce a přát si, aby se on a oběť co nejdřív zamordovali navzájem. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Strašně tuctový a nudný thriller, který nad vodou drží jen jakási snaha, ale to je asi tak všechno. Samotná zápletka by bohatě vystačila na takových 20 minut, ale to by bylo přece strašně málo, takže hodinu a půl neskutečně rozvlekle sledujeme, jak chlápek unese ženskou, drží jí v malé zvukotěsné místnosti a o co go se začneme dozvídat až někdy po hodině filmu. Mezitím je tu jeden neúspěšný pokus o útěk, který by se té ženské určitě povedl, když zjevně byla silnější než on, jen by nesměla být blbá a hnedka jednat. Ale to by to skončilo moc rychle, že? Plus celou tu hodinu tu jsou asi dva náznaky toho, proč ji unesl, které jsem si docela jednoduše spojil dohromady a tak mě to ani pak nemělo čím překvapit. A ono nejen, že celý ten film je tuctový, i ta zápletka je tuctová. Jenže to vůbec nefunguje, žádné napětí nebo atmosféru to nemá, kamera i herecké výkony jsou dost průměrné a nic zajímavého z toho taky nevypadne. Takže fakt kromě trochy snahy a (pro mě) atraktivním námětu oběti zavřené v malé místnosti (a vlastně to tu ani není pořádně využité, když nad tím tak přemýšlím) v tom žádné další klady nevidím. Navíc nelogičností je v tom hromada, už jen ten její únos je totálně mimo realitu, protože někoho svázat na relativně frekventovaném parkovišti u obchoďáku a nechat ho tam minutu ležet na silnici než k němu dojedete autem, to určitě zůstane bez jakéhokoli povšimnutí. Nebo to, že v celém bytě únosce není signál, ale v té malé místnosti najednou je. Jako tohle by neuspělo ani mezi těmi thrillery, co chodí o víkendech na Prima Love, protože ty jsou sice debilní, ale aspoň dokáží nějak zaujmout, když už nic jiného. Tohle mě leda tak brutálně nudilo. Lepší 1* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Luke Evans po chvilce sledování unese Kelly Reilly, zavře jí do vypolstrované cely a začne výslechem, který má odhalit důvody jeho počínání. Žádná hitparáda. Co se herců týče, tak tam jsem neměl problém, ale jak už to tak bývá, když chybí invence, nastupuje debilní chování postav a tady ho bylo vrchovatě. A přitom je to docela škoda, protože příběh je načrtnut celkem slušně a ta hra na to, kdo je tady vlastně záporák, mohla být zábavná. Ale bohužel. 35% ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama