foto

Kelly Reilly

  • nar. 18.7.1977 (39 let)
    Chessington, Surrey, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

"Kelly je zřejmě ta nejpřírodnější, nejnekompromisnější a nejzarytější herečka se kterou jsem měl tu čest pracovat. Je naprosto instinktivní. Zdá se mi, že perfektně ví, co to je být člověkem." - Terry Johnson, před jednou z divadelních her

Kelly Reilly je dvaatřicetiletá herečka anglického původu. Je zároveň významnou postavou britského filmového plátna. Narodila se 18. června léta páně 1977 v jihovýchodním anglickém městečku Surrey do pracovně velmi vytížené rodiny. Otec byl policejním konstáblem a matka příležitostnou sekretářkou v nemocnici v nedalekém Kingstonu. Jako mladá navštěvovala Kelly Tolworthskou dívčí školu (Tolworth girls school) a zde se také poprvé setkala a přišla na chuť divadlu samotnému.

Inspirována pozorováním a vyhledáváním hereckých vystoupení za školou se odhodlala napsat producentům filmového dramatu HLAVNÍ PODEZŘELÝ a o šest měsíců později byla přizvána k oficiální zkoušce pro roli v jedné z epizod filmu, konkrétně HLAVNÍ PODEZŘELÝ: KRUH PŘÁTEL, kterou také nakonec vyhrála. Film se vysílal 7. května 1995 na BBC. V této době jí bylo 17 let. O šest let později, v roce 2001, se Kelly rozhodla společně se svou filmovou kolegyní právě z tohoto filmu - Helen Mirren zapracovat dalším drama SMRT JACKA DODDSE. Právě tehdy, před natáčením, řekla Helen Mirren Kelly Reilly :"Tušila jsem, že se ještě uvidíme."

Své první profesionální role si zahrála v sérií divadelních inscenací, doprovázena Terrym Johnsonem. Šlo zejména o hry:ELTON JOHN'S GLASSES, THE LONDON CUCKOLDS, THE GRADUATE a speciálně Terrym napsaná hra pro Kelly PIANO/FORTE.

Reilly se v současné době vyskytuje rovnocenně v televizi, filmu i na divadelních pódiích. Momentálně prošla několika malými, ale důležitými rolemi v mnoha filmech, jako např. SHOW ZAČÍNÁ či PÝCHA A PŘEDSUDEK. Svou první hlavní roli si vyzkoušela v roce 2008 v hororovém snímku JEZERO SMRTI.

Za svůj výkon v divadelní hře AFTER MISS JULIE si vysloužila nominaci na divadelní cenu Laurence Oliviera za Nejlepší herečku roku 2003. Ve svých tehdejších 26 letech se tak stala nejmladší nominovanou v historii udělování těchto cen. Úspěšnější byla při udílení filmových cen na filmovém festivalu v Cannes v roce 2005, kde za svou roli Wendy ve filmu LES POUPÉES RUSSES získala cenu za Nejlepší Objev.

Má bratra Neila - profesionalního golfistu. V současné době je zasnoubená s Izraelským hercem Jonahem Lotanem.

Lukáš "saaaky" Koutný

Herecká filmografie

Filmy

2016 Den dobytí Bastily
2014 Innocence
Kalvárie
Nebe existuje
Rozzářit hvězdy
2013 Casse-tête chinois
Jednou ranou
2012 Let
2011 Edwin Boyd
Sherlock Holmes: Hra stínů
1320
2010 Meant to Be
Všechny jsou zadané
2009 Oči války
Sherlock Holmes
2008 He Kills Coppers (TV film)
Já a Orson Welles
Jezero smrti
Podezřelý (TV film)
2007 Joeův palác (TV film)
Pýchavka
2006 Projekt Andromeda (TV film)
2005 Erasmus 2
Pýcha a předsudek
Show začíná
2004 Libertin
2003 Mrtvá těla
2002 Bezpečný dům (TV film)
Erasmus a spol.
2001 Smrt Jacka Doddse
Starched
2000 Možná, miláčku
Peaches
1999 Sex a smrt (TV film)
1998 Children of the New Forest (TV film)
1997 Mrtvá a živá (TV film)
1996 Kapitán Poldark (TV film)
1995 Hlavní podezřelý: Kruh přátel (TV film)
Simisola (TV film)

TV seriály

2017 Britannia (TV seriál)
Epizoda 1 (E01)
2015 Temný případ (TV seriál)
Konečná stanice (S02E08)
Černé mapy a pokoje v motelu (S02E07)
Kostel v troskách (S02E06)
další epizody (8)
2014 Black Box (TV seriál)
2012 Above Suspicion: Silent Scream (TV seriál)
2011 Mimo podezření 3: Smrtící výstřely (TV seriál)
2010 Mimo podezření: Rudá Dahlia (TV seriál)
2003 Hercule Poirot (TV seriál)
Temný cypřiš (S09E02)
1999 Nad tebe není (TV seriál)
1997 The History of Tom Jones, a Foundling (TV seriál)
1996 Sharman (TV seriál)
1995 Biz, The (TV seriál)
Doktorka Bramwellová (TV seriál)
1994 Pie in the Sky (TV seriál)
1987 Ruth Rendell Mysteries (TV seriál)

Dokumentární

2002 European confusiòn: Making-of 'L'auberge espagnole' (TV film)

TV pořady

1998 Tout le monde en parle (TV pořad)

Producentská filmografie

TV seriály

2014 Black Box (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(114)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace