Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dánové vedení Bridou a Sigtryggrem zpustoší Winchester. Pomůže jim v tom zrádce Eardwulf. Uhtredovu družinu přepadne Haesten a získá cenné zajatce. (Netflix)

Recenze (5)

Pengs 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doufám,že desátá epizoda přinese nějaký zvrat,který mě opět připoutá k tomuto seriálu. Začíná to trošku upadat. Brida je blázen a přestává mě bavit. Jako dokážu pochopit,že je král Eduard naštvaný,ale ten útok na konci? To jako vážně? ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Devátá epizoda se celkem slušně vyvíjela k mé spokojenosti, pokud tedy nepočítám kachničku, která už je úplně mimo mísu, a nějaké ty nelogičnosti. Ovšem závěr, to byl zážitek. Scénárista se zřejmě naplno začetl do Cervantese a rozhodl se pro vlastní větrné mlýny. Každopádně se mu povedl dokonalý WTF moment, který mě vcelku otrávil. 3*- ()

Reklama

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOJLERY!!! Zatím asi nejslabší díl s nejhloupějším jednáním postav. Eduard se začíná chovat povážlivě nerozumně až pitomě (nesmyslný útok na Winchester na konci dílu). Hesten má v moci Uhtreda - může ho podříznout jako sele, ale místo toho ho jen pověsí hlavou dolů uprostřed lesa hlídaného dvěma strážci a riskuje tak naprosto nesmyslně jeho případné vysvobození - proč proboha? Vždyť to naprosto nedává smysl? Takhle by Hesten nejednal, dle dřívějších činů - je to mazaný darebák. Podříznul by ho hned, neriskoval by takto nesmyslně přežití nejsilnějšího nepřítele, když se ho může snadno a rychle zbavit hned a navždy. Brida se chová jako kunda všech kund, zabíjí nesmyslně všechny živé, je nasraná na celý svět - celá postava začala být jak jednoznačně černobílá, až přestala být uvěřitelná. Třeba V GMT královna Cercei je tak skvělá, protože i když se chová jako kunda, její chování má většinou své důvody a je chytrá a krásná a tak dokáže ukrást naše sympatie. Dobrý záporák musí být vždycky i trochu sympatický a musí v něm zůstat i špetka dobra, aby byl rozporuplný a uvěřitelný zároveň, aby mohl vyvolat naše emoce. Brida měla ze začátku moje sympatie v prvních dílech, protože nebyla jednoznačně zlá. Ve čtvrté sérii už chcete jen aby ji někdo odrovnal a prostě zmizela, stejně jako Skade. Třeba Hesten je sympatický darebák a je fajn, že doposud přežil. Jinak celkově na tomhle seriálu nesedí trochu fakt, že si nevyhranil o kom vlastně je - jestli vypráví příběh z pohledu Vikingů (tak jako seriál Vikingové) nebo je to příběh očima Sasů. Vlastně se to tu míchá, a tak vlastně není komu fandit. Vikingové jsou tu odporní uzurpátoři, kteří přišli jen vraždit, znásilňovat a krást - obyčejní loupežníci a vrahové (těžko považovat za kladnéí hrdiny) a sasové jsou zas hašteřiví, mocichtiví, lakotní intrikánští pámbíčkáři. Uhtredovi nelze fandit v přidání ani k jedné straně. A smrt krále Alfréda seriálu moc neprospěla. Nebyl to zrovna sympaťák, ale měl svoje charisma a vztah s Uhtedem seriál v podstatě táhnul. Eduard takové charisma nemá (narozdíl od jeho sestry) a je to tudíž pro seriál velké mínus. Podobně jako smrt Ragnara ve Viginzích. Tam to byl samozřejmě větší průser - respektive smrt celého seriálu. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Haeston nechal Uthreda žiť, čo nedáva žiadny zmysel, tiež ostražitosť Dánov, ktorí ho strážia, pokrivkáva. Dobyť Winchester len tak bez ich aspoň trochu viditeľnej obrany, ktorá by aspoň zavrela brány, varovala obyvateľov a dlhšie vzdorovala, je tiež čudné. Inak sa na epizódu dalo pozerať kvôli iným strategickým rozhodnutiam, čo sa dajú považovať za výborné. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama