Reklama

Reklama

Za zády

(festivalový název)
  • Španělsko Behind

Obsahy(1)

Rozvedená Arianne (Macarena Gómez) má velké obavy, že by ji mohl připravit o dítě její ex-manžel Samuel (Javier Botet). Díky tomu se zhorší její psychický stav a od depresí jí nepomáhají ani návštěvy u známých a přátel. Na jedné z nich se seznámí se starou ženou Leonor (Lone Fleming), která tvrdí, že by se měla mít na pozoru před tajemným přízrakem, který ji může připravit o to nejcennější, co má, a tím „přileje jen olej do ohně“… (SOLOM.)

(více)

Recenze (13)

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele

Snímek nezačíná nijak zajímavě, ale potom se rozjede v dráze postupného budování napětí. A nepolevuje, naopak přídává na obrátkách až do poslední vteřinky a film vrcholí pěkně strašidelným okamžikem. Na konci jsem se pěkně lekla. Také se přidávám se ke komentujícím, kteří chválí hlavní představitelku. Snímek stojí na jejím výkonu. Zasloužené čtyři hvězdy. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pomalejší úvod se přepne v atmosférickou a mrazivou řež, kde není nouze o lekačku a strach. Španělský Conjuring a nadcházející režisérův počin Voces budu netrpělivě vyhlížet. 8/10. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Vskutku zajímavý španělský kousek, který stojí nejen na docela působivé atmosféře, ale především téměř bezchybném výkonu Macareny Gómez. Místy z ní šel až strach a to rozhodně mnohem víc, než z toho přízraku na konci. Psychicky labilní ženy to ona zahrát umí a taky si vedla nadmíru dobře. I díky ní (tedy hlavně díky ní) dám tomuto duchařskému krátkometrážnímu kousku nadprůměrné hodnocení. Těch patnáct minut stálo za to… ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Čím kratší film, tím míň se toho na něm dá podělat, tím snažší je udržet ho ve svižném tempu a tím i diváka v pozornosti a napětí. Měl bych se asi začít víc zajímat o kraťasy. Postupně houstnoucí a dobře vygradovaná atmosféra, skvělá hlavní herečka a příjemná lekačka s bubákem. Sice žádná výjimečná originalita, ale jako předkrm před nějakým celovečerákem vynikající. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nadštandardný duchársky snímok o matke s dieťaťom, ktorej ide strašidlo po krku. Jeden z kraťasov typu niekoho mám za chrbtom či vo fotoaparáte. Takže síce nič nezvyčajné, ale je to príjemne mrazivé a záverečné sekundy rozhodne stoja za to. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (3)

  • Rozpočet snímku predstavoval 25,000 €. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama