Reklama

Reklama

Prospektor

Trailer 1

Obsahy(1)

Otec a jeho dospívající dcera cestují vesmírem a na mnohdy pustých vesmírných tělesech se snaží těžit drahokamy, které jim umožní vymanit se konečně z bídy a tuláckého života. Jejich poslední zastávkou je neznámý měsíc, v jehož jedovatých lesích se skrývají nejen drahokamy, ale také nebezpečí v podobě místních obyvatel. A honba za zbohatnutím se záhy změní v boj o přežití, v němž nemá nikdo nic jisté. Dívka, která se potýká nejen s nemilosrdnými obyvateli lesa, ale také s otcovou chamtivostí, jež mu zcela zastínila rozum, záhy zjistí, že si musí proklestit vlastní cestu ke svobodě. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (86)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Nezáživné, nudné, low-budget béčko, ktoré lákalo Pedrom Pascalom, ale tam to aj zostalo. Nemalo to čo ponúknuť, žiaľ. Ani neviem za čo dávam tie dve hviezdy, pretože film mi vyfučal ihneď po zhliadnutí z hlavy a teraz po dvoch rokoch som si musel kvôli komentáru osvetliť aspoň rýchloposuvom pár okamihov. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Někde mezi 3 a 4.. Zásadně do kolen mě to sice nesrazilo, ale už dlouho jsem neměl pocit, že skrz film stalkerovsky objevuju nějaký svět (takhle naposledy snad asi v Annihilation).. Má to hezky vyštelovanou atmosféru prostředí, které je sice dost povědomé, ale pozemská krajina to prostě není.. Nakousnuté, ale nedořečené informace naznačují, že jako diváci zdaleka nevidíme všechny souvislosti a zákonitosti světa do kterého jsme vhozeni.. a to příjemně dráždí náš latentní badatelský pud... ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jakožto nenasytný žrout všech možných sci-fi příběhů ať už ve filmech, knihách anebo hrách, jsem neměl problém, dokoukat Protectora do konce. Není ale podle mě příliš dobře stravitelný pro svátečnější diváky, k tomu mu přeci jen chybí zajímavější kulisy, rozvětvenější příběh a hlavně štědřejší rozpočet... Takže jako jednohubka ideál, ale není to zdaleka nic, co by se stavělo bok po boku největších filmových science fiction naší doby. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Sympatické malé sci-fi s výborným zlatozeleným vizuálem. Les úžasný, hra světel a stínů vytvářela přímo impresionistické obrazy. Drama otce a dcery, kdy otec není rozhodně žádný chamtivec, jak se snaží podsunout zdejší obsah, nýbrž chce jen zaopatřit dceru a sebe, aby skončilo jejich kočování vesmírem. A na zeleném měsíci rozhodně číhá daleko větší nebezpečí než domorodci, co se zde kdysi usadili a co se tak domorodci stali. Velmi zajímavý způsob získávání drahokamů, jehož zobrazení hraničilo s dokumentárním filmem. I po stránce speciálních efektů velmi dobré, protože nebyly cílem, nýbrž jen prostředkem k dramatickým osudům postav. Akčnější závěr dodal šťávu a efektně vše zakončil. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Krásne čistý film. Oprostený od vysvetlovania, klišé, viacmenej aj od príbehu ako takého (fakt sa to dá zhrnúť pár slovami a zvyšok filmu je len akoby improvizovaný boj o život). Vesmír sám pre seba, s vlastným živočíchmi, prírodou, technológiami, tradíciami a vlastne aj ľuďmi ako takými. Čo sa tam deje uprostred finále (ak to ide tak nazvať), to sú minimálne dva poddruhy, alebo mutácie (asi skorej psychické - presne si to určiť netrúfam). Sophie Thatcher veľmi sympatická, hudba - keď občas zaznie - doslova nakopne. Originálne, indie, iné ako 95 percent sci-fi filmov, čo som doteraz videl. Radosť z žánru. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Všechny záběry z exteriérů byly natočeny v deštném pralese Hoh na poloostrově Olympic ve státě Washington. (FexteR)
  • Jedovaté častice lietajúce v mesačnej džungli nie sú vytvorené pomocou CGI. Prach bol natočený reálne a neskôr pridaný do záverečnej verzie filmu. (Enceladus)
  • Natočeno podle stejnojmenného krátkého filmu Prospect z roku 2014. (FexteR)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama