Reklama

Reklama

VOD (1)

Když se najde tělo zašité v kravské kůži, vyšetřovatelka z Vratislavi zjistí, že vražd, které napodobují trýznivé popravy zločinců z 18. století, bude víc. (Netflix)

Recenze (115)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

No, tak jak bych začal :o). Asi tím, že sem se tímto zaměřil na polskou kinematografii, to není džouk, ale fakt :o). Páč novejch filmů je teď málo a tak to začínám sjíždět podle států. Když už sem dal slováky, tak sem si řek, že to vemu k dalším sousedům. Tohle je špičková detektivka a to si nedělám srandu. Hodně se to podobá filmu Se7dm, taky sou tady vraždy každej den, taky sou pojmenovaný. Tady je to navíc dost brutální, třeba vidíš vostrou pitvu, nebo mozek, urvaný ruce a podobný poslký vychytávky. Pointa je fakt skvělá a já už sem si rači stáhnul další film od tědlech roztahovačnejch a mnohými lidmi nenáviděnejch sousedů :o) ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku to vyzeralo na riadnu somarinu (selfie policajta s obeťou). No potom sa to našťastie poriadne rozbehlo a ja som sa nestihol čudovať, čo to tí Poliaci natočili!!! Perfektná tvrdá krimi, kde nieje núdza ani o poriadne gore zábery. Film odsýpa, nenudí ani chvíľu, všetko do seba pekne zapadá...Neskrývam nadšenie, bravo poľskí bratia! My s našou kinematografiou sa môžme tak ísť zahrabať. ()

Reklama

mh.mail 

všechny recenze uživatele

60% — Vizuálně určitě na úrovni, někdy možná až zbytečně moc naturalistické. Případ byl takový dnes už standardní, pachatele jsem odhalil asi minutu před tím, než nám ho odhalili i tvůrci :). Standardní (až klišovité) pak byly věci jako inspektorka psychicky dole (bůhvíproč), chovající se, jako kdyby byla permanetně sjetá, její nová kolegyně jakbysmet (ta alespoň polovinu filmu působila jako sice hodně divná, ale zato velmi zkušená a kvalitní odbornice). Rozuzlení pak neslo typické znaky nedotaženosti některých prvků: např. pachatel je již dlouho bez pořádné práce, takže ho vystěhovávají z domu pro neplacení nájemného, ale přesto nemá problém si opatřit propriety k poměrně náročné realizaci svých činů. Na druhou stranu se na to docela dobře koukalo a podobnými nelogičnostmi trpí třeba i hollywoodské produkce (ty především). Jen tedy přemýšlím, kdy se zase vrátí do módy (jestli vůbec) točit o normálních detektivech. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Modus operandi připomíná film Sedm s Pittem a rozřezaný kusy těl na pitevnách nedávný Princip slasti s Rodenem, ale jinak je to celkem sympatická zábavná polská věc od specialisty na akčňáky Patryka Vegy, ikdyž tohle je spíš střihem klasická temná detektivka než čistý akčňák typu Pitbull. Ale faktem je, že těch pár minut akce je výživnějších než kolik toho potká člověk u českých filmů dohromady za rok. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

SPOILER ! Thriller po vzoru Fincherovy Sedmičky. Tajemný vrah čistí město od moru podle středověkého vzoru. Když Fridrich II. Veliký dobyl v roce 1741 Dolní Slezsko, chtěl z Wroclawi udělat evropskou kulturní metropoli. Ale věděl, že to nepůjde, dokud město neočistí od nejhoršího moru. Zvrhlosti, krádeže, pomluv, úplatkářství, útlaku a nečestnosti. A tak zavedl morový týden, během kterého místní kat každý den v šest hodin na očích lidem umučil jednoho provinilce. A tak v pondělí umírali zvrhlíci, v úterý zloději, a tak dále. Podle této legendy vraždí i člověk v dnešní Wroclawi. A jeho oběti jsou umučeny nejvynalézavějšími způsoby. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Jak je již zvykem ve filmech Patryka Vegy, tak i v tomto snímku můžeme zahlédnout hned několik vozů české značky Škoda. (Skarface)
  • V autentických záběrech ze závodu nejvyšší polské plochodrážní ligy mezi Spartou Wroclaw a Wlokniarzem Czestochowa se mihne i český reprezentant Václav Milík, který v době natáčení filmu hájil barvy domácí Sparty. (klida)

Reklama

Reklama