Reklama

Reklama

Pět nocí u Freddyho

  • USA Five Nights at Freddy's (více)
Trailer 4

V kůži Mika (Josh Hutcherson), hlavního hrdiny Pěti nocí u Freddyho, byste určitě být nechtěli. Sám pečuje o desetiletou sestru Abby a dosud se nevyrovnal s neobjasněným zmizením dalšího sourozence před více než deseti lety. Čerstvě bez práce a s perspektivou, že přijde o Abbyino opatrovnictví, přijme práci nočního hlídače v uzavřené pizzerii Freddyho Fazbeara. Na první pohled se to může zdát jako pohodová a nenáročná práce, jenže Mike záhy zjistí, že Freddyho restaurace skrývá četná překvapení a že většina z nich není ani trochu příjemná. Nevysvětlitelné události, do nichž se Mike zaplétá čím dál víc, ho postupně zavedou situace, která připomíná tu nejděsivější noční můru, jakou si můžete představit. Zdánlivě nudná šichta se tak mění v boj o život, ve kterém soupeř nehraje ani trochu podle pravidel. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (233)

jefff 

všechny recenze uživatele

No horor. U hororu by se měl člověk bát nebo se lekat nebo oceňovat hutnou atmosféru. Ale nic z toho tu nenajdeme. Má to pravda originální postavy a dobré prostředí, ale nic moc tu nefunguje. Hutcherson se snaží, ale žádný extra herec to není a zbytek je průměrný casting. Asi jsem čekal něco nápaditějšího. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Stretli sa tu talentovaná režisérka, fajnové herecké obsadenie a ideálna kombinácia CGI a praktických efektov, ale akosi to do seba celé nezapadlo. Na vine je jednoznačne PG-13 rating, ktorý totálne ničí výborne vystavané sekvencie, ktoré vyvrcholia vraždami mimo záber kamery. Pre takéto blbůstky v štýle Goosebumps mám ale slabosť, takže ma to celkom bavilo a rád by som videl aj pokračovanie. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Ani horor, ani komedie. Nazvala bych to tuctovým dramatem s krimi zápletkou, ovšem hloupým, ochotnickým a těžce předvídatelným. Fanoušky hry bude pravděpodobně bavit vizuální stránka + všemožné odkazy, to se mě ale bohužel netýká. Vyzdvihnout můžu snad jen post-titulkovou scénu, která mě opravdu pobavila (ač nedává sebemenší smysl) a tak trošku zmírnila můj finální verdikt. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Potenciál na mysteriózní vyvražďovačku s groteskními zabijáky, creepy dětmi, tajemnými sny a osmdesátkovou nostalgií to mělo, ale zpracování je sterilní a nezábavné. Hutchersona mám rád, ale faktem je, že hraje pořád stejně a ani tady žádný herecký koncert nepředvádí. A i to povolání Lillarda z hororového důchodu je vlastně zbytečné. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech opravdu povedené a zábavné převedení videohry na stříbrná plátna, kterému ubližuje PG-13 rating. Každopádně je osvěžující sledovat „horor“ (uvozovky proto, že tenhle film míří na teenagery, takže hororový aspekt je velmi potlačený), který se snaží rozvíjet logický příběh a postavy. Navíc se natáčelo na skutečných lokacích bez CGI. Škoda, že závěr je opravdu hloupý. Při pohledu na výdělek z kin při nízkém rozpočtu si ale všichni zúčastnění mnou ruce a vytírají zadky stodolarovkama. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Věta, kterou pronesl Steve Raglan / William Afton (Matthew Lillard): „I'm Always come back,“ odkazuje na samotnou postavu Springtrapa, který se poprvé objevil ve videohře „Five Nights At Freddy's 3“ a v dalších dílech měl vždy jinou podobu: Plushtrap („Five Nights At Freddy's 4“), Scraptrap („Five Nights At Freddy's 6“), Glitchtrap („Five Nights At Freddy's VR“) a Burntrap („Five Nights At Freddy's Security Breach“). (DominatorCZ)
  • Film obsahuje jednu mezititulkovou scénu s taxikářem a na závěr titulků můžeme slyšet robotický hlas: „Come find me.“ (DJMaroko)
  • Úvodní titulky jsou zobrazeny v počítačové grafice založené na Atari a ukazují události, které vedly k uzavření Pizzerie Freddyho Fazbeara. (DJMaroko)

Související novinky

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

06.11.2023

Zabijáci rozkvetlého měsíce, epický western Martina Scorseseho za 200 milionů dolarů, za sebou mají tři víkendy v kinech, a za tu dobu vydělali celosvětově 119 milionů. Béčkový horor s pětinovým… (více)

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Reklama

Reklama