foto

Josh Hutcherson

  • nar. 12.10.1992 (23 let)
    Union, Kentucky, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

S dětskými herci se v poslední době roztrhl pytel a mezi ty publiku známější a režiséry obsazovanější patří i mladý Joshua Ryan Hutcherson. Narodil se i vyrůstal v Kentucky. Dráhu herce nastartoval v epizodních rolích v seriálech, mihl se například v POHOTOVOSTI.

V pravém slova smyslu ale prorazil až díky animovanému POLÁRNÍMU EXPRESU Roberta Zemeckise v roce 2004. Poté se objevil ve snímku ZATHURA: VESMÍRNÉ DOBRODRUŽSTVÍ, který si pohrává s podobným námětem jako JUMANJI. V roce 2007 si zahrál titulní postavu chlapce v rodinném filmu MOST DO ZEMĚ TERABITHIA. Během natáčení se spřátelil s představitelkou Leslie, AnnouSophií Robb. Josh má staršího bratra Connora, také herce. Mezi jeho velké záliby patří fotbal a zvířata. Kromě dvou psů, vlastní ještě dvě kočky.

V budoucnu se objeví v dramatu WINGED CREATURES či v dobrodružné fantasy režiséra Paula Weitze CIRQUE DU FREAK se Salmou Hayek. Dveře k slibně načaté kariéře má, jak to vypadá, otevřené dokořán.

Petra "Goldenhair" Jakovská

Herecká filmografie

2017 Journey 3: From the Earth to the Moon
The Long Home
2016 In Dubious Battle
Krystal
The Masterpiece
2015 Hunger Games: Síla vzdoru 2. část
2014 Escobar: Paradise Lost
Hunger Games: Síla vzdoru 1. část
2013 Hunger Games: Vražedná pomsta
Království lesních strážců
2012 Cesta na tajuplný ostrov 2
Forger, The
Hunger Games
Rudý úsvit: Nová krev
7 dní v Havaně
2011 Vrah zůstal po škole
2010 Děcka jsou v pohodě
2009 Upírův pomocník
2008 Cesta do středu Země
Okřídlené bytosti
2007 Hafan hasičem
Most do země Terabithia
2006 Rodinná dovolená a jiná neštěstí
Smosh (TV seriál)
2005 Malý Manhattan
Zathura: Vesmírné dobrodružství
Zelená je tráva
2004 Motocross Kids
Party Wagon (TV film)
Polární expres
2003 Divoké dny (TV film)
Line of Fire (TV seriál)
Můj svět
Poslední sázka
Zázrační pejsci (TV film)
2001 Liga spravedlivých (TV seriál)
Strážkyně zákona (TV seriál)
1994 Pohotovost (TV seriál)

Dokumentární

2013 Sixth Man: Bluesanity

TV pořady

2015 Oscar's Red Carpet 2015 (TV pořad)
Teen Choice Awards 2015 (TV pořad)
87. Annual Academy Awards (TV pořad)
2014 Teen Choice Awards 2014 (TV pořad)
2014 MTV Movie Awards (TV pořad)
2013 Nickelodeon Kids' Choice Awards 2013 (TV pořad)
39th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
2012 Nickelodeon Kids' Choice Awards 2012 (TV pořad)
Teen Choice Awards 2012 (TV pořad)
2012 MTV Movie Awards (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
Teen Choice Awards 2010, The (TV pořad)
2007 Up Close with Carrie Keagan (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace