Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sehmat (Alia Bhatt), muslimská žena z Kašmíru, souhlasí s tím, že se provdá za pákistánského důstojníka proto, aby mohla pro svoji zem provádět špionáž. Realisticky pojatý a napínavý snímek přibližuje osud ženy, která obětovala všechno a riskovala každý den, aby získala informace, které by Indii pomohly v blížící se válce. A její muž ji přitom opravdu miluje. (ČSFD)

(více)

Recenze (17)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Indický Bollywood je pln filmů. Čím delší, tím lepší. Čím více tanečních kreací, tím oblíbenější. Jsou ale světlé výjimky, které se řadí bok po boku kvalitní světové filmařině a nutně nezabředávají do klasického indického rybníčku indických filmů. Jedním z nich je třeba thriller Raazi, kde atmosféra je napjatá jak kšandy, herci se nepřetvařují, ale opravdu hrají…a celkově vzato se jedná o hodně slušný film, který musí zabavit i toho, který indický film nikdy neviděl. Za mě dobrý… ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Poněkud dlouhé, poněkud nudné pojednání o jedné špiónce v domluveném sňatku na pozadí nejednoduchých indicko-pákistánských vztahů. Film se vyznačuje především silným nacionalismem. K dobru mu můžeme připsat, že všechny Pákistánce neukazuje jako šílence a vrahy dětí. MÓDNÍ OKÉNKO: Alia Bhatt tady nosí opravdu překrásně barevná a vyšívaná sárí. SHRNUTÍ: No, indický holky se nevdávají vždycky z lásky. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Indicko-pákistánské války jsou velmi temnou skvrnou v historii, nemohu nevzpomenout na snímek Earth z roku 1998.. V tomto filmu se tvůrci věnují období pozdějšímu, ale ta intenzita zůstává, hlavní postava je kouzelná dívenka, pilná studentka, milující dcera, srdcem vlastenka.. A to vše ji předurčuje k tomu, aby po svém otci převzala pomyslné žezlo a dokončila jeho práci.. Jakmile se začala kolem Sehmat stahovat smyčka, měla jsem nahnáno, Alia Bhatt si mě získala a její bolest mi nebyla lhostejná, v závěrečném prozření mi bylo ouzko a smutno.. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Veľmi, veľmi dobré. Alia podala excelentný výkon. Film je veľmi realistický, práve ma napadlo, že tam nebola žiadna bitka. Špionáž vykonávaná ženou má vcelku iné rozmery ako špionáž robená mužmi a pre film to platí rovnako. Nadľudská oddanosť vlasti a kladenie povinnosti nad vlastný život, lásku a prospech z tohto filmu len tak prší aj keď v závere dostane značne ľudskejšie rozmery a dôjde k precitnutiu. A v tom je vlastne tragédia celého filmu. Všetko je podané tak nejak prirodzene, bez afektu a preháňania. ľudsky a pochopiteľne. Žiadne falošné prejavy, ktoré sa často viažu s touto tématikou u indických filmov. Film ukazuje, že dobrí a zlí ľudia sú vždy na oboch stranách. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

O tomto filme som doteraz počúval len samé chvály, čomu svedčia aj vysoké hodnotenia (nielen tu, ale aj na imdb). Po obsahovej stránke zaujímavé (o to viac, že to bolo inšpirované skutočnými udalosťami z roku 1971), ale celkovo mi to akosi nesadlo a mal som rozhodne vyššie očakávania. Nemôžem si pomôcť, ale takéto špionážne filmy plné tajných agentov a rozviedky nie sú zrovna môj šálok kávy. Každopádne, herecky to bolo veľmi kvalitné (najmä Alia), rovnako aj výprava, ale vôbec to na mne nezachovalo taký dojem aký som očakával. V podstate sa mi konanie Sehmat dosť hnusilo, aj keď to bolo vždy buď ona alebo oni. Ale bolo mi ľúto tej pakistanskej rodiny, ktorá ju k sebe prijala bez predsudkov (hoci bola Indka), a ona sa im takto krásne "odvďačila"... (aj keď vďaka takým ako ona bola India v boji proti Pakistanu o krok vpred). ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama