Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svět umění nezná hranic. A to ani v případě Josephine (Zawe Ashton), která najde skvostná umělecká díla po zemřelém. Než aby je vyhodila, jak stálo v závěti, vezme je pod svá kurátorská křídla a začne je zpeněžovat. Jenže obrazy nejsou tak andělské, jak by se předpokládalo. Skrývají něco temného a hrůzného z malířova života. Na to se postupem času přijde, ale to už je příliš pozdě! (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

classic 

všechny recenze uživatele

Môže umenie zabíjať ? Dan Girloy si myslí, že áno. Ale v akom slova zmysle ? Prostredníctvom namaľovaných obrazov Vetrila Deasa, ktorého jednak nájde mŕtveho kurátorka Josephine, pričom vytuší, že galéria Haze sa „preslávi”... Totiž ona pobýva taktiež v tom istom dome, v ktorom sú jednotlivé byty nepríliš od seba vzdialené, a tak jej stačí iba ruku natiahnuť, a stovky prác si jednoducho privlastniť. Šéfka Rhodora Haze bude v extáze nadšenosti. Jestvuje háčik, prečo by sa mali osoby, ktoré prídu do kontaktu s týmito obrazmi, obávať o svoje životy ? Je v nich zakorenená akási spirituálna čierna mágia, nasiaknutá vlastnou krvou samotného autora, čiže zhmotňujú sa, ožívajú, a dotyčnému spôsobujú neuveriteľné halucinácie, ktoré ho privádzajú do absolútneho šialenstva, keď si buď sám siahne zvláštnym štýlom na život, alebo sa skrátka vyparí, ako smrad. Postupne umierajú všetky hlavné postavy, „Zubatá s kosou” nemá vôbec žiadneho zľutovania, výnimkou nie je ani vyšinutý bisexuál Morf Vandewalt, ktorého fascinujúco stelesnil charizmatický intelektuál Jake Gyllenhaal. Brat Tonyho Gilroya, Dan, sa opäť vyšantil aj so svojou družkou Rene Russo, či Zawe Ashton ma podivuhodnou metódou hypnotizovala, a takýto hypnotický je celý film + prišiel mi ešte, ako mimoriadne zvrátený, skazený, nepríjemný, lebo takto uvažujete o všetkých týchto nesympatických pos... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jasně, ve filmu „Velvet Buzzsaw“ jsou docela dobré, drsné scény, ale je to málo. Tady toho mohlo být víc, stačilo by vynechat všechny ty nezáživné scény, kde se nic neděje. Byla tu v podstatě jen jedna scéna, která se mi líbila a pravdu mě zaujala, a ta byla na samotném konci. A to máte pocit, že je to spíš taková srandička, která mrkne na diváky, i když své opodstatnění má. Bohužel jinak je tohle hodně nevyužitý potenciál. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Podivnost. Vyházet spoustu nadbytečných scén a nechat jen základní myšlenku o tajemném umělci, jehož dílo ožívá. Kvalitní režisér nám pravedl něco velmi podobného jako Refn, který nás vzal do světa modelingu. Tentokráte nás tvůrce nut(d)í v uměleckých galeriích a musíme trávit čas s hodně nesympatickými postavami, které si to nakonec naštěstí odskáčou. Některým z nich (Malkovich) jsem vůbec nerozumněl a vlastně netuším proč ve filmu vůbec byly. Atmosféru to s blížícím se koncem má, ale koukat na to znovu nehodlám. 50% ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Snobské prostředí, umění, obrazy, to vše mi nevadilo, kouká se na to hezky, po herecké stránce mě zaujal snad pouze Gyllenhaal, který tyto netradiční role umí zahrát na jedničku, ostatní postavy mě nezaujaly. Co se týče smrtí, tak to je hodně slabý čajíček, kdy zaujme snad jediná scéna s "koulí" a celkově to na mě jako horor vůbec nepůsobilo. Škoda, ve finále je to pouze Thriller pro fanoušky umění ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Hezky natočené a herecky také velice dobré ( chválím hlavně Natalii Dyer), bohužel je ale scénář velice špatný a námět jak by smet. Možná by film mohl po značné úpravě fungovat jako ukázka a lehké zesměšňováni světa umělců, ale ty hororové vložky jsou dost slabé a do filmu se skoro až nehodí. Hororové vložky jsou slabé, nějaké napětí tu takřka neexistuje a vůbec jsou mi všechny postavy nějak uplně volné. 45% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Námet filmu režisérovi a scenáristovi Danovi Gilroyovi prišiel na um, keď sa raz počas Vianoc roku 2017 sám prechádzal prázdnou galériou v meste Beacon, štát New York. (Astonko)
  • Celosvětová premiéra proběhla 27. ledna 2019 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama