Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V Belgii se objeví samozvaný strážce desatera Božích přikázání s děsivou zálibou v mučení. Na stopu se mu pokusí přijít houževnatá detektivka a znavený elitní policista. (Netflix)

Recenze (13)

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to má unylé tempo a postavy mi dvakrát sympatické nepřišly. Hlavně ten hlavní hrdina, který má v oku trám s názvem "milovaná dceruška". Jeho parťačka zase nechce opustit pohodlnou bublinu oběti. Pak se to ale rozjede, tresty jsou originální a k závěru se leccos vysvětlí, co dříve nedávalo smysl. Navíc jsem zjistila, jak zní vlámština. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dosledované čisto zo zvedavosti, ako to celé vypáli. Inak sa jedná o dosť priemerný počin, ktorý chce zahrnúť všetko, no zároveň neponúka nič mimoriadne. Samotná lapačka sériového vraha je prekombinovaná do beznádeje, sociálny postoj k výchove vlastného dieťaťa zas nedokáže zasiahnuť natoľko, aby bolo človeku ľúto, čo sa vlastne deje. Ja milujem tieto námety a viem im odpustiť kadečo, no toto je opätovne klasický počin "Netflixu", ktorý má zbytočne tristo častí, no je dejovo rozhodne viac monotónny, než dokáže v rámci žánru "uspokojiť". Žiadne napätie, žiadna temná atmosféra, odstupom času ani originálne úmrtia či prekvapenia, pričom po gore ani chýru ani slychu. Čo je však ešte horšie, nevyhne sa dementným vsuvkám, ktoré vôbec neboli zapotreby, pričom z ničoho nič vyšumejú dostratena bez hlbšieho vysvetlenia. Priemer na hrane. Ak nie ešte nižšie .. ()

Reklama

ShiShinka 

všechny recenze uživatele

Seriál jako takový zajímavý, rozuzlení v podstatě taky, byť pro mne bylo poněkud neuvěřitelné a ještě asi dva díly od odhalení jsem čekala, že to bylo jen nějaké šméčko na diváka.. Nepochopila jsem konec s tou dcerou - nejdřív matka sama navrhuje ústavní léčbu a když ji tam otec teda dopraví, tak je to najednou špatně.. Celkově ten konec mi přišel až zbytečný, mohlo to skončit v hausbotu hlavní dějovou linkou, ty "dozvuky" už mě moc nezajímaly. A proč se ta Vicky nikdy neučeše? Hrozně mě ten její racochejl rozptyloval. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle tempem předčilo i uspávače hadů. Vydržela jsem až do konce, ale jenom kvůli pointě. Jinak to bylo ze začátku zajímavé, ale postupem doby to začínalo nudit. Ústřední dvojice byla velmi neotřelá,ale ten chudáček spratek ( Peterova dcera) mě tam neskutečně sral a nejradši bych jí dala pár facek ať se vzpamatuje. Celkově je to pro mě slabší průměr. Za mě 70% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

povedená detektivka, která by se atmosférou mohla klidně měřit se svými severskými sestřičkami. Pro našince je to navíc umocněno neokoukaným prostředím a poměrně sympatickými hrdiny. Ne snad že by klíčový zvrat byl extra překvapivý (respektive nikdy neviděný), ale motivace hlavního padoucha je uvěřitelná (a celkem i pochopitelná) a jako celek funguje 13 geboden velmi slušně...80% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Herec Jeroen Perceval, ktorý v seriáli stvárnil Felixa, už hral veľmi podobnú postavu v seriáli Tabula Rasa (od r. 2017). Je to syn známeho divadelného režiséra Luca Percevala. V zozname hercov je ale uvedený pravdepodobne omylom ako Stefan Perceval. (reinhardt)

Reklama

Reklama