Reklama

Reklama

Svět je tvůj

(festivalový název)
  • Francie Le Monde est à toi (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

François si chce jako drogový dealer vydělávat přesně tak dlouho, než si našetří na franšízu značky nanuků Mr. Freeze. Těsně před podpisem smlouvy ale zjistí, že mu jeho matka, kompulzivní gamblerka a příležitostná kleptomanka, zpronevěřila všechny peníze. Jak to již bývá, François je nucen přijmout „ten poslední kšeft“ a získat peníze zpět. Poněkud zmatený gang složený z jeho matky, bývalého nevlastního otce, dětské (a vlastně tak trochu i současné) lásky a dvou Mohamedů vyráží do akce. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (13)

Biopler 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý poteší rolou Cassela ako Illuminate snílka a vecí s tým súvisiacich. Prakticky jeho postava sa vo veľkej miere stará o zábavu. A to je na opravdovú komédiu málo. Film je technicky zvládnutý veľmi dobre. Zvyšok hercov je OK, rejža sa občas snaží snímku ozvláštniť, aj mu to ide, ale z priemerného hodnotenia toto dielo u mňa nevytrhne. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

KVIFF 2018 - Očekávala jsem trochu více. Režisér s hlavním hercem byli velmi vtipní, když film uváděli, jen je škoda, že vyli vtipnější než samotný film. Sám režisér prohlásil, že je to jako Star Wars akorát bez vesmírných lodí. Věřte mi, není tomu tak. Téma filmu jsme už mohli vidět několikrát a film je vtipně natočený. Vincect Cassel se svojí obsesí o Iluminátech byl asi nejlepší na celém filmu a také malá holčička, která mě svým úsměvem na konci dostala, ale jak říkám, čekala jsem to vtipnější a akčnější. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Zábavná francouzská gangsterka, z větší části zasazená do španělského Benidormu, který trashovým městským charakterem s plážovým vibem vybízí ke konfrontaci pestrého seskupení kriminálníků. Dobře obsazený Karim Leklou coby otloukánský zlodějíček a výrazná Isabelle Adjani coby jeho manipulantská matka s šarží alfa zlodějky. Vincent Cassel překvapivě málo rozvinutý, ale britský mafián Sama Spruella i v těch málo výstupech delikátní. Drive filmu je o postavách a jejich zajímavé stylizaci. Zápletku jde shrnout do jedné věty a není ani zdaleka tak sofistikovaná a řízně podaná, jak jsme zvyklí u Guye Ritchieho. ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Docela schopný derivát dnes už klasických ritchieoviek a ich napodobenín typu Biznis od Nicka Lovea. Ibaže s akýmsi anti-Scarface podtónom: hlavný hrdina chce byť legit a vystačí si aj s malým baráčkom. Pekne po francouzsku, takže o tragikomické figúrky včetne kadejakých lúzrov, feťákov a wannabe gangstrov nie je núdza. Za zmienku stojí karaoke najebaných Škótov na Africu od Toto a vždy spoľahlivý Cassel s výtečnou Adjani. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušná francouzská gangsterka z prostředí drogových dealerů s vynikající Isabelle Adjani a potěší i Vincent Cassel, ikdyž spíš jen ve vedlejší roli. Hlavní hrdina mi byl trošku nesympatický tím jaký byl hloupý Ňouma a svou chybou se dostal do nepěkné situace, ale nutno uznat že finální vyjebávka s divákem je působivá a velmi nečekaná. Vtipné mi to však příliš nepřišlo, ale zábavný a úsměvný film rozhodně je a Oulaya Amamra je velko kočka! 70% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 12. května 2018 na filmovém festivalu v Cannes. (ČSFD)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama