Reklama

Reklama

Muž mírné povahy už nechce být jenom obětí šikany a přihlásí se do karate. Záhadný instruktor ho pak uvede do silně maskulinní subkultury, ze které jde strach. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (113)

Morien 

všechny recenze uživatele

Já teda nejsem karatista, nýbrž judista (jemná cesta foreva!), ale i tak mě mírně až středně znepokojovalo, jak si tvůrci zřejmě vymýšlejí svoje vlastní pravidla a vydávají je za opravdová pravidla karate. Například se sice řadí podle barvy pásku, což je správně, ale často mají ten pásek uvázaný špatným uzlem a místo v seize sedí v tureckém sedu, z toho jsem vyloženě šílela. Za sebe taky můžu říct, že kluci nikdy nešikanovali ostatní holky jenom proto, že to byly holky, vždycky jenom když to byly škaredé holky. Nebo způsob výuky od prostředka, tzn. že místo aby nováčky učili základy, jak se váže pásek, jak se klanět, jak si sedat, jak padat, tak samozřejmě hned skočí na to, že člověka, který netuší nic o ničem, nechají kopat a být kopán. Pro kameru je to asi zajímavější, ale takhle se dějí zranění, vážení a milí! A když přestanu s technickým blábolením, tak místní humor je tak suchý, až je vlastně zcela sypký, že asi budu muset notnou chvíli přemýšlet, co na to vlastně říkám. Zatím jsem dospěla ke dvěma možnostem, a totiž že ten film je buďto zcela geniální a nebo prostě jenom nudné. Okej, je to geniální. Nudné, ale geniální. (A nakonec pro mě i jeden z nejlepších filmů roku.) -"Because it is impossible to sprain your wrist playing soft rock." ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Hodně bizární film/černá komedie (spíše jen černá než komedie) o asociálním klukovi, který začne navštěvovat karate školu s hodně divným senseiem a postupně se začnou odhalovat zvláštní věci ohledně celého klubu. Mělo to pár vtipných satiristických momentů, ale nic, z čeho bych se smíchy válel po zemi, příběhově od půlky prokouknutelné a ke konci to bylo celkem zvláštní a zvrhlé, ale podle komentářů zdejších uživatelů jsem čekal daleko větší ujetinu a doufal, že se film více vymkne kontrole. Místy pomalé, místy svižné, tak nějak podprůměrné. Slabší 3, ale film bych asi úplně nedoporučil a nekoukl se znova.... ()

Reklama

mclenin 

všechny recenze uživatele

Celkom slušný bizár s miestami až absurdnou čierno-humornou atmosférou v komornom duchu, kde ako už niekto písal je najlepšie vedieť o snímku vopred čo najmenej - o to väčší divácky zážitok film dokáže sprostredkovať. Jessemu Eisenbergovi role podobného charakteru - weird / naive moron - sedia ako uliate. Nie je to síce až tak nepredvídateľné ako sa na prvý pohľad môže zdať, no snímok aj napriek tomu vie prekvapiť. Ja som sa bavil. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Mám trošku z "The Art Of Self-Defense" zmiešané pocity. Rešpektujem všetkých, ktorí v tom našli humor. Niektoré scénky prišli aj mne vtipné, no mne osobne toto príde viac ako psychologická dráma. A možno je tam aj nejaký prvok thrilleru. Takže sa ospravedlňujem, ale to je spôsob, akým som sa na film pozeral ja. Ako psychologickú drámu/thriller. S tými slovami, poďme si povedať niečo o filme. Myslím si, že Jesse Eisenberg je veľmi dobrým hercom a do tejto role mi pasoval. Jeho premena nie je možno úplne realistická a mám pocit, že sa v ňom často bijú protichodné pocity. Ale dokážem mu porozumieť a funguje to celkom dobre. Skvelá je aj Imogen Poots. V role, ktorá podľa mňa funguje. A veľmi dobre rozumiem tomu, čo sa odohráva v jej hlave. Alessandro Nivola to hrá tiež veľmi dobre. Istým spôsobom vás jeho postava fascinuje. No súčasne cítite, že niečo tam ešte pod povrchom je. No osobne by som bol asi radšej, keby ku koncu nezačal byť ten film trochu predvídateľný. Tým ako veci postupujú to dáva zmysel a hlavne je tu niekto skutočne poriadny psychopat. Nebudem to spoilovať pre ostatných, no rozhodne to viete predpovedať. Zase ale posledných 8 minút to podľa mňa vyťahuje hore. Tam je pár skvelých momentov a príjemných prekvapení. Boje sú tu spracované dobre, postavy sú zaujímavé. A je to smutné, keď sa umenie boja dokáže takýmto spôsobom zneužiť. Že sa z toho stane úplne iný šport Niečo, čo by asi mnohí ani nechceli. Ale tiež to ukazuje, že sa v našom vnútri môžu objaviť veci, ktoré sme tam ani nevideli. Ako celok poviem, že film sa mi páčil, ale iným spôsobom, než sa mi asi páčiť mal. Neviem. Ale na druhú stranu je zaujímavé, že sa rôzni ľudia môžu na ten istý film pozrieť úplne inými očami a odniesť si z toho úplne iné dojmy. A nie len v tom, či sa niekomu film páči alebo nie. To je určite pozoruhodné. Minimálne v tomto smere to bude jeden z najpozoruhodnejších filmov za tento mesiac a popravde aj celý rok. Hodnotenie: B ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Zábavná a chytře napsaná satira toxické maskulinity, plná kouzelně strojených dialogů, černého humoru a bizarních příběhových mechanik (kopání pěstí). Pomalejší a mnohem temnější, než to vypadá z traileru, a s jasnou inspirací ve Fight Clubu, ale naprostě sebejistě si jdoucí vlastní cestou. Rileyho Stearnse rozhodně budu do budoucna sledovat. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v Louisville (Kentucky, USA). (vojacekr)
  • Pravidla Dódžá jsou: 1. Žádné boty na matraci. 2. Žádné jídlo nebo pití na matraci. 3. Uklonit se. když vcházím nebo odcházím z matrace. 4. Vždy si nosit svůj pásek. 5. Prát si svoje Gi (kimono). 6. Respektovat svého protivníka. 7. Klepnutí, jinak uslyšíte prasknutí. 8. Klepněte, jinak si zdřímnete. 9. Zůstaňte hydratovaní. 10. Pokud to funguje, využijte toho. 11. Zbraně jsou pro slabochy. (Bawnjourno)

Reklama

Reklama