Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Šestidílná minisérie vypráví příběh o nepřímé nadvládě mimozemské rasy Overlordů nad naší planetou po několik dekád, během kterých lidská rasa přichází o svou identitu, vzdělávání, kulturu.
Tento ambiciózní projekt televizní stanice SYFY je adaptací stejnojmenného románu od Arthura C. Clarka, jednoho z nejvýznamnějších spisovatelů žánru sci-fi. (geklon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

Nach 

všechny recenze uživatele

Velice pěkná TV minisérie podle knihy slavného A. C. Clarka, kterou jsem ale nečetl. Nicméně celý film mi přišel přehledný, v postavách jsem se vyznal, jejich konání chápal a čekal na ono rozuzlení, které ač nebylo šokující, mě potěšilo a musím uznat, že repliky zde nenudily, efekty byly kvalitní standard a ač uvěřitelnost reálného světa občas drhla, vydržet se to dalo. Doporučuji všem fanouškům sci-fi kteří netouží po akci, ale po inteligentním ději a dávám palec vzhůru k Vládcům. 80% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se ubránit pocitu, že kdyby to dostal do rukou zkušenější režisér a obsazení by nebylo plné céčkových herců, mohl by být Childhood's End sci-fíčkem desetiletí. Těží totiž z božské knižní předlohy a obsahuje velké množství myšlenek a otázek. Důležité však je, že se tomuto zpracování povedlo scénář příliš nepodělat. Na televizní poměry a obzvlášť stanice Syfy je to velmi dobře napsané, luxusně vygradované (byť místy možná trochu natahované), má to parádní efekty a jednoduše to v divákovi něco zanechá a nemá nutkání to po pár minutách vypnout, protože se cítí trapně (zdravím Dark Matter a Killjoys). Závěrečná pointa by ale zasloužila trochu rozvést, stejně tak bych více kladl důraz na celkový biblický podtón. Působilo to na mě trochu nedořečeně a nevím, jestli je to předlohou nebo scénářem. A konec? Tak depresivní avšak originální konec jsem už dlouho neviděl. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Sice to spíše než k hard sci-fi inklinuje k líbivé popkultuře (citově pohnutý farmářský hezounek jako mluvčí mimozemšťanů - ehé?), nicméně výsledek je v kontextu adaptací sci-fíček překvapivě uspokojující - navzdory poněkud povrchnímu klouzání přes mnohé zajímavé motivy se dostavila obstojná atmosféra i audiovizuální zpracování (Karellen - pěkná práce). Závěr potěšil. Škoda jen, že bez znalosti předlohy nemusí být mnohé z příběhu srozumitelné (případně se může interpretace lišit); tahle zbraň je každopádně dvojsečná, jelikož mnohým čtenářům bude pro změnu vadit - a vadí - již zmíněné převedení látky do limonádovějších vod. 7/10 ()

Tereszka33 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, zda by byl pan Clarke s tímhle seriálem spokojený. Kniha bravůrní, předloha jako víno, pro sci-fi fandu naprostá povinnost. U seriálu je velké mínus, že se do toho tahají zase ty love story..proč? To proště nepotřebuju...Míň romantiky, více sci-fi! Vůdci perfektní, takhle jsem si je přesně představovala, škoda, že tvůrci nepředvedli více z jejich planety. Už u knihy jsem pořád nechápala, proč se to jmenuje Konec dětství, na konci pochopíte a pokud ne, sáhněte po knize, nezklame. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Kdo nečetl knihu, bude možná příjemně překvapený pointou, kterou tvůrci seriálu nechali v nezměněné podobě. Někoho možná otráví vyšší míra patosu, zvlášť ve vztahových liniích, ale vzhledem k událostem, kterými postavy prochází, je nostalgie a srdceryvná loučení na místě. Po trikové stránce je to dostatečné...navrch tady má příběh, režijně by to mohlo být asi lepší, herci velmi příjemný výběr s bombónkem v podání CH. Dance, jakožto správce. Na projekt SYFY, které má na triku některé sci-fi hrůzy, je to určitě silný nadprůměr. Umím si představit, že by z tak kvalitního námětu, mohl jiný štáb udělat superpecku, ale i takto jsem max. spokojený. Na tu bídu, která kolem sci-fi je...paráda. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (3)

  • Film je na motivy knihy "Konec dětství", která byla byla nominována prestižním časopisem "Locus" v roce 1987 na nejlepší sci-fi román všech dob a v roce 2012 na nejlepší sci-fi román 20. století. (Martrix)
  • Natáčelo se v Austrálii. (Martrix)

Reklama

Reklama