Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Šestidílná minisérie vypráví příběh o nepřímé nadvládě mimozemské rasy Overlordů nad naší planetou po několik dekád, během kterých lidská rasa přichází o svou identitu, vzdělávání, kulturu.
Tento ambiciózní projekt televizní stanice SYFY je adaptací stejnojmenného románu od Arthura C. Clarka, jednoho z nejvýznamnějších spisovatelů žánru sci-fi. (geklon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Na pomery televízie typu Syfy a všeobecne na pomery sci-fi nesmierne hlboké a dokonca ščasti až filozofické dielko, Clarkov rukopis z predlohy je neskutočne poznať. Toto dostať hollywoodsky rozpočet, tak z toho mohla byť trilógia na úrovni LOTR ale bez happyendu, čo by bolo na kino svet v takom rozsahu naozaj nevídané. Podľa mňa trefa do čierneho a ukážka, že aj "lacné" TV to popri zadupávaniu do zeme HBO a Netflix produkciou, vedia svoju prácu. Čo sa týka hereckého obsadenia, tak Karellan v podaní Charlesa Danca bol doslova famózny a ani Mike Vogel nebol zlý. Technicky zvládnuté opäť nadštandardne v širšom merítku, čo sa týka samotného Karellana a Overlords ships, tak to bolo na úrovni kina, doslova bravúrne. Dokonca to malo aj emočnú hodnotu, všetko bolo spolu previazané, fakt že bomba. Nedávam plný počet len preto, lebo HBO by z toho vytrieskalo maximum, ale aj tak super. Nesmierne odvážne, v určitých momentoch šokujúce (prvé ukázanie sa Overlordov) a totálne nepredvídateľné (všetky tri časti) a v poslednej časti fakt že depresívne, čo by kino ťažko zvládlo, čo som nečakal v prvých minútach, ale pred koncom prvej časti už hej, tak zaujímavé spracovanie biblického podtónu, no jednoducho ani zďaleka ľahká televízna jednohubka, ale práve tá jedna výnimka, ktorá vybočuje z radu všetkého bežného a doteraz videného. Všetko samozrejme platí len v tom prípade, pokiaľ sa človek k predlohe dostane až po zhliadnutí tohoto snímku, čo bol našťastie aj môj prípad. 85% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se ubránit pocitu, že kdyby to dostal do rukou zkušenější režisér a obsazení by nebylo plné céčkových herců, mohl by být Childhood's End sci-fíčkem desetiletí. Těží totiž z božské knižní předlohy a obsahuje velké množství myšlenek a otázek. Důležité však je, že se tomuto zpracování povedlo scénář příliš nepodělat. Na televizní poměry a obzvlášť stanice Syfy je to velmi dobře napsané, luxusně vygradované (byť místy možná trochu natahované), má to parádní efekty a jednoduše to v divákovi něco zanechá a nemá nutkání to po pár minutách vypnout, protože se cítí trapně (zdravím Dark Matter a Killjoys). Závěrečná pointa by ale zasloužila trochu rozvést, stejně tak bych více kladl důraz na celkový biblický podtón. Působilo to na mě trochu nedořečeně a nevím, jestli je to předlohou nebo scénářem. A konec? Tak depresivní avšak originální konec jsem už dlouho neviděl. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Velice pěkná TV minisérie podle knihy slavného A. C. Clarka, kterou jsem ale nečetl. Nicméně celý film mi přišel přehledný, v postavách jsem se vyznal, jejich konání chápal a čekal na ono rozuzlení, které ač nebylo šokující, mě potěšilo a musím uznat, že repliky zde nenudily, efekty byly kvalitní standard a ač uvěřitelnost reálného světa občas drhla, vydržet se to dalo. Doporučuji všem fanouškům sci-fi kteří netouží po akci, ale po inteligentním ději a dávám palec vzhůru k Vládcům. 80% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možno trochu škoda béčkovitosti prvej a druhej časti, nakoniec sa totiž ukazuje, že Childhoods end je celkom husté filozofické sci-fi s mnohými motívmi. Každá časť je o niečom a niekom inom, i keď postavy zostávajú, stále sa sústredíme na inú. Záverečná časť je veľmi slušný odvaz, pozrieme sa aj na planétu overlordsov a postupne zisťujeme, o čom to celé je a prečo sa zavrhli postupne témy, ktoré séria načrtla. Seriál má nepredvídateľný vývoj, takže pokiaľ si po hodine budete myslieť, že bude o našom odmietaní mierovej spoločnosti, cez druhý diel, že je o jednom skutočnom náboženstve, tak záver sa posunie ešte niekam úplne inam. V mojich očiach je každá časť lepšia a lepšia, takže priemer mi vychádza na 80%. Design mimozemšťanov je myslím veľmi vydarený a napriek tomu pôsobia veľmi sympaticky a ich chovanie je logické. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Letos si Syfy připravila hned několik zajímavých projektů a po prvních trailerech se u mě mezi ně zařadilo i sci-fi drama Childhood's End, které vzniklo na motivy známé knihy od Arthura C. Clarka. S tou jsem nikdy neměl tu čest a tak jsem vlastně nevěděl, co čekat. To je však možná plus, neboť se nemusím rozčilovat nad provedenými změnami. Jak už jsem říkal, tak trailer mě zaujal a na sledování minisérie mě nalákal. Jenže, výslednou podobou jsem spíš zklamán. Musí se nechat, že první část je zajímavá a představí otázky na které chce znát odpovědi. Dokáže nalákat na sledování pokračování ale odhalením podoby "vládců" to tak nějak končí. Problém totiž je, že druhá část už tolik nefunguje (nejspíš nejvíce změn oproti knize) a závěr se mi pak taky nejeví jako uspokojivý. Čekal jsem víc z Utopistické společnosti, čekal jsem víc otázek a odpovědí ohledně dětí, jejich schopností a jejich zmizení, ale nedočkal jsem se. To je hlavní důvod proč odcházím zklamaný. Trochu mi vadí i obsazení Mika Vogela, kterého prostě pořád vidím jako Barbieho z Under the Dome a tak jsem mu farmáře úplně nevěřil. Childhood's End tak pro mě zůstane průměrnou záležitostí na kterou brzy zapomenu, protože nenabídla nic oslnivého... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (3)

  • Film je na motivy knihy "Konec dětství", která byla byla nominována prestižním časopisem "Locus" v roce 1987 na nejlepší sci-fi román všech dob a v roce 2012 na nejlepší sci-fi román 20. století. (Martrix)
  • Natáčelo se v Austrálii. (Martrix)

Reklama

Reklama