Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kara (Elizabeth Roberts), zdravotní sestra a svobodná matka, se stěhuje se svými dvěma dětmi z velkoměsta na poklidný venkov, do domu postaršího muže (Bruce Davison), o kterého se musí postarat kvůli jeho roztroušené skleróze. Jejich stereotypní život naruší Jesse (Arman Darbo), když v domě nalezne starodávný artefakt, kterým vypustí do našeho světa děsivou a smrtící hrozbu. (Hernycztek)

(více)

Recenze (29)

misterz 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy s pavúkmi a oceňujem, že tu bola humorná stránka potlačená a že film vsadil na vážnejšiu kartu. No ale ten príbeh... ten vážne za nič nestál. A čo sa týka hororových prvkov, čakal som lepšiu prácu s pavúkom. Jediné čo za niečo stálo bol samotný pavúk, ktorý bol urobený pekne, škoda že sa to v scénkach s ním vôbec nevyužilo. Podpriemer. 40/100 ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Další promarněný potenciál a další sterilní příspěvek do žánru, který by přitom měl být hororovou jistotou. Itsy Bitsy není řemeslně k smíchu a místy potěší spojením prostředí Conjuringu a hrozby v podobě osminohé stvůry, ale většinou je nudný a nenápaditý až hanba. Mezi čtyřmi hlavními postavami jsou dvě děti, jimž se nemůže nic stát, a scénář zajímá více zdrogovaná a nešťastná matka než strašidelné hnízdo z pavučin. Ztráta času. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se těšil od té doby co jsem viděl trailer. Bohužel přišlo zklamání jelikož pavouk zde skoro není a většina filmu se věnuje problémům mezi matkou a dvěma děckama. Pavouk sám (prej pavoučí královna a bohyně jasně) se zmůže jen na vraždu dvou lidí z toho jedna stojí za prd a druhou radši ani neukážou. Pro arachnofobiky akorát pro ostatní hororové nadšence spíše zklamání. 40 procent. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příběh rozbité rodiny se definitivně zvrtne, jakmile na scénu nastoupí pavouk. Hysterická matka na práškách žije výčitkami kvůli tomu, co způsobila. Ty se postupně mění v noční, tedy denní můry, a když se o slovo přihlásí pavoučí bohyně, tak vše splyne v jedno. Snímek s pěknou kamerou, atmosferickou hudbou a neustálým napětím nesází na prvoplánové efekty, nýbrž na tajemno. Ano, nabízelo se jistě krveprolití, ale tentokrát nebylo nutné, byť na krev a sliz také dojde. Potěšilo mě, že místo pixelů převažují mechanické efekty. Ač mám pavouky rád, tak vědomí, že se každou chvíli někde objeví obří noha, posilovalo napětí více, než kdyby za rohem číhal bubák. Jistě, postavy byly chvílemi na zabití, ale na druhou stranu i tak to v životě chodí. Denise Crosbyová v roli šerifky dala vzpomenout na doby, kdy coby pohledná matka čelila hrůze ve Řbitovu zviřátek. Za příběh (ano, nijak originální, ale nechť) dávám 3*, pavouci mají jednu samostatnou navíc. A po titulcích ještě kratičká scénka s pavoučátky... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak teď hejt půjde asi do mě, ale tohle mě bavilo dost. Hlavně neuvěřitelný respekt režisérovy/producentovy/scénáristovy Gallovy protože tohle je konečně film o pavoukovy který není digitální. Pavouk tady je dělaný s láskou a ručně. A já z toho stříkal, teď nastane ale problém. Tedy problémy a ty jsou dva. 1) Pavouk je ukázán málokdy je tu všehovšudy 7-10 minut což na to jak dobře vypadá je málo. No a za 2) příběh který je zbytečně zdlouhavej. Proč prostě neudělat to co Arachnofopie která měla jednoduchý příběh? No nic nebudu zdržovat, tohle mi bodlo a režiséra budu rozhodně sledovat. ()

Zajímavosti (2)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (ben666)
  • Název filmu je v americkém folkloru známou básní, kterou si mimo jiné přeříkával i Jeff Daniels ve finále Arachnofobie (1990) a v překladu znamená něco jako „Malý - Maličký“. (Duoscop)

Reklama

Reklama