Reklama

Reklama

Michal David - Největší z nálezů a ztrát

(hudební videoklip)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Hudební
Československo, 1987, 3 min

Hrají:

Michal David

Recenze (4)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nenáročné ešte aj v dobe, kedy si diváci videoklipov ako takých vôbec nevšímali a hlavne sa zameriavali na piesne, ktoré ich sprevádzali. No, stačilo. ()

Reklama

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Jeden z největších hitů Michala Davida a naprosto nadpozemská záležitost. Než jsem tuhle písničku poprvé slyšel na konci Lásky z pasáže, myslel jsem si, že ploužáky jsou akorát pro holky a pro teplouše. Díky ní jsem změnil názor. Absolutně nevěřím na nadpřirozeno, ale tahle píseň je snad opravdu něco mezi nebem a zemí. Za tohle by se měli lidi Michalovi klanět, a ne mu nechutně nadávat (viz. i pár idiotů tady, kteří klip hážou do odpadu proto, že se Michal David narodil a že si dovolil zpívat za komunistů - a ne protistátní sračky, ale disko). Ovšem klip samotný (vzniklý na konci roku 1985 - zde uvedený rok je špatně!!!) bohužel není úplně to, co by měl být. Zaprvé by bylo o dost lepší, kdyby vznikl na plnou verzi písně, a ne zkrácenou (byť je pravda, že ta plná verze s neúplnou výjimkou v podobě koncertu Čtyřicítka v Lucerně v 80. letech nejspíš nikde v TV ani rozhlase nezazněla, kdyžtak ať mě pamětníci opraví). A zadruhé zde citelně chybí záběry z Lásky z pasáže. A narozdíl od Non stopu jsme už v době, kdy je toto běžný jev, což koneckonců rychle potvrdily další klipy k československým filmovým hitům. Vlastně jediné drobné odkazy na film jsou scény na eskalátorech v metru a v automatu. Což je ovšem velmi málo. Sám o sobě je to rozhodně víc než dobrý klip, ale v tomto přpadě to bohužel nestačí. ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Pieseň "Největší z nálezú a ztrát" pochádza z repertoáru českého speváka Michala Davida. Je súčasťou soundtracku ku filmu "Láska z pasáže", ktorý v roku 1985 natočil Jaroslav Soukup. Ku tomuto songu bol vyprodukovaný aj oficiálny videoklip. Michal David (vlastným menom Vladimír Štrancl) mal vtedy dvadsať sedem rokov a naplno si užíval svoju komunistickými cenzormi schválenú slávu. Bol to zlatý socialistický disco chlapec. Trapný ťuťko. Krpatý odjebek s umrnčaným hláskom. Odpad! ()

Zajímavosti (3)

  • Michal David povedal, že mu na danú tému k filmu Láska z pasáže (1985) nebolo ľahké vytvoriť pesničku, avšak myslí si, že práve vďaka tomu, že ide o "smutné veci, ktoré patria k životu" sa pieseň stala hitom. (Arsenal83)

Reklama

Reklama