Reklama

Reklama

Arctic: Ledové peklo

  • Island Arctic (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Muž havaruje s letadlem uprostřed nedozírné ledové pustiny. Každý den dodržuje rutinní úkony a doufá, že se dočká záchrany. Jednoho dne se objeví vrtulník, silná sněžná bouře však zapříčiní pilotovu smrt a muž pochopí, že má jen dvě možnosti: zůstat v havarovaném vraku a připravovat se na jistou smrt, nebo se vydat na stovky dlouhou pouť s nejistým koncem… (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (425)

misterz 

všechny recenze uživatele

Režisér síce nemá toho na konte veľa, ale je tu cítiť kvalita. Páčila sa mi hlavne audio stopa a jej nadväznosť na príbeh. Navyše aj napriek tomu, že tu celkovo vystupuje jeden a pol človeka tu žiadna nuda nehrozí. Človek keď bojuje o život, tak dokáže veľké veci... Survival síce nebol tak emočne silný ako napr. Pád do ticha (2003), ale spokojnosť aj tak. Samozrejme nedá mi nespomenúť môjho obľúbeného herca - Mads Mikkelsen, ako obyčajne perfektný. Veľká spokojnosť, nadpriemer. 75/100 ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Konvenční pomalý survival, kde Mads Mikkelsen přežije pád letadla za severním polárním kruhem a dělá vše pro to, aby se dostal zpět do civilizace. Téměř žádné dialogy, jen čisté herectví - před Mikkelsenem smekám, na jeho výkonu a mimice celý film stojí. Děj ovšem nenabízí nic moc nového, co bychom už neviděli v jiných žánrově podobných filmech, a tak nějak tuším, že mnoho diváků bude časem Arctic popisovat jako ten film, kde Mads táhne sáně. Po zhlédnutí jsem se cítil stejně vyčerpaný jako hlavní hrdina. [Sitges 2018] ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele

Že je film minimalistický, to se asi dalo čekat. Všehovšudy v něm skutečně uvidíte jen dva herce. Co jsem ovšem čekala, to by bylo nějaké ozvláštnění, nějaký twist. Nemusel to být zrovna útok medvěda, který by jedna z postav nepřežila, ale Arctic se drží velice při zemi. Rozhodnutí hlavního hrdiny ne tak docela rozumíme, protože o něm zkrátka nic nevíme a musíme přijmout, že je to prostě správný chlap. Atmosféra je na druhou stranu velmi sugestivní a za Madse mi byla zima. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Utahanou a repetitivní první polovinu nahradí úžasná druhá polovina s poctivými konturami drsného a minimalistického survival dramatu. Snímek Arctic se mimo tyto atributy může pochlubit i výtečným Madsem Mikkelsenem, jehož herecký výkon mrazivě koresponduje s celkovou pochmurnou atmosférou snímku. Co tedy dodat na závěr? Nebýt utahaného začátku a finále, které by si jistě zasloužilo poněkud temnější rozuzlení, se tedy jedná o povedený a mrazivý snímek, který Vás ve svých nejsilnějších momentech zcela pohltí. Skvělá práce! „It's ok...“ ()

3497299 

všechny recenze uživatele

Náboženské drama o nepřímém důkazu Boží existence maskující se jako survival thriller. Mads Mikkelsen hraje o život a koneckonců jeho výkon je tím, co celý film v dobrém slova smyslu drží. Narativ hodně jednoduchý a klasický – člověk spadne s letadlem v arktické oblasti a bojuje jako trosečník o život. Nezáleží na tom kdo a proč, jde jen o strohé drama přežití. Tahle strohost je ale tvarována velmi konzervativně – jednak stylisticky, jednak obsahově. Protagonistovi se stanou všechny možné nepříjemnosti, přesto jej neopouští štěstí, dokud projevuje dostatečně silnou a dobrou vůli (například se snaží zachránit život dalšímu trosečníkovi, ačkoli se tím sám vystavuje většímu riziku). Jakoby nad ním bděl nějaký metafyzický strážce, který mu pomáhá tehdy, když jedná ve shodě s křesťanskou morálkou, ovšem jakmile projeví chvilku slabosti, okamžitě mu dá najevo, že takhle tedy ne. V podstatě docela zábavný film, leč spíše průměr, nic zásadního. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • Ztroskotané letadlo má české označení OK-AGG. (berbis)
  • Posádka vrtulníku je thajská. Ve filmu je to patrné z průkazu totožnosti i závěrečných titulků (script consultation). (džanik)
  • Overgardův (Mads Mikkelsen) průkaz zobrazuje fotku mladého Madse Mikkelsena. Jedná se o stejnou fotografii, která byla použita v seriálu Hannibal (od r. 2013) a ukazovala mladého Hannibala Lectera, postavu, kterou si zahrál také Mads Mikkelsen. (MeanWhile)

Reklama

Reklama