Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Když se ovdovělému chirurgovi ztratí dospívající dcera, začne odkrývat temná tajemství sousedů z bohaté čtvrti, kde žije. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Nebýt tam M. C. Hall, stěží za tři. Potenciální spoiler alert. Je to fakt hodně klasický příběh o zlé události, která se kdysi přihodila, nikdo o ni nemluví a všechny dožene. Hodně klišé. Co považuju za obzvláště neuvážené, že podstatu této události prozradí již úvodní (!) titulky a pro méně chápavé je tato událost jmenována hned v druhé polovině první (první!) epizody. A je zmíněna tak okatě ledabyle, že to dojde každému, kdo má trochu nakoukáno. Ano, nevíme přesně, kudy se cestičky charakterů před společným vyvrcholením vydají, ale nejde o nic natolik zajímavého, aby napětí vydrželo osm dílů. Natočit to schopný režisér s vizí jako film, tak ano. Jako minisérie využívající zcela standardní filmařské postupy spíše nuda a drží to akorát ten Hall. I tak ale za čtyři. Pokud jste filmů, seriálů na podobné téma neviděli tolik jako já, neměl by vás Safe zklamat. Přes všechny výtky je totiž úroveň řemesla více než slušná. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Safe je zrejme zatiaľ najlepšia cobenovka, ktorú som videl. Rozjasňovať sa mi začalo až v polovici poslednej epizódy! Naozaj premakaná séria. Mám síce maličké výtky k pár scénkam (napr. napadnutie Píta. To sa mi nechce veriť , že by Dexter svojimi neomalenými ťahmi zastrašil tých gangsterov! By ho rozniesli v zuboch.). Ale to je taká nepatrná chybička krásy. Inak  celá vec sa dá zhltnúť na jeden záťah. Je to fakt napínavé nahovado! A tiež fakt, že ma tu prakticky nikto nesral, je len dalším bonusom. ()

Reklama

cernakus 

všechny recenze uživatele

Zajímavě vystavěná detektivka s vynikajícími hereckými výkony. Paradoxně jen "Dexter" prakticky nehraje a je chladný jako kdyby byl vrahem všech on. Pro nezdegenerovaného člověka žijící v bezpečí logiky a praktičnosti kontinentálního práva je sice centrální zápletka pro sérii vražd a jiných závažných přečinů slabá, ale motivy jednotlivých osob budou realistické. Jsou totiž důsledkem hovadiny, kdy v právu neexistuje promlčecí doba (typické pro mstivý "právní systém" anglosaského "práva"). ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Látka na rozbor. Na jedný straně neskutečně úchvatnej střih a práce s flashbacky, díky kterejm se divák za a) nenudí, za b) nemusí lovit v paměti každej nepodstatnej ksicht. Na druhý straně bitka seriózního dramatu z ranku The Missing a černý anglický komedie s mrtvolama v mrazáku. Safe namísto nadšení spíš překvapuje. Odsýpá, kupí zvraty a udivuje Hallovou angličtinou. A stačí to. Na ⭐⭐⭐⭐ určitě. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Jeden z povedenějších seriálů. Kromě rozpačitého začátku a zdlouhavého zakončení se na to dalo dívat s jen občasným přetáčením. Místy napínavé, ale převážně se to vleklo a k tomu ty flashbacky a několikráté opakování toho, co už bylo... Pomohl tomu Dexter, zbytek castingu byla dost mizerie. Zvlášť nechápu, proč mu jako partnerku vybrali takovou opotřebovanou policejní babičku. (36%) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Britské noviny The Daily Telegraph a The Guardian označili Hallov anglický prízvuk za „zvláštny“ a zároveň metaforu celkových zvláštností seriálu. (Arsenal83)
  • The Guardian napísal: „To, čo sa v jednom bode zdalo, že by to mohol byť Broadchurch Netflixu – zmiznutie tínedžera, trápenie rodičov, vplyv na komunitu, policajné vyšetrovanie – sa čoskoro začne podobať Zúfalé manželky." (Arsenal83)
  • Vetšina scén se natáčela v Manchesteru a jeho blízkém okolí, scény z gated community (tzv. uzavřený rezidenční objekt) však pochází z městečka Alderley Edge v hrabství Cheshire. (jezurka42)

Reklama

Reklama