foto

Michael C. Hall

  • nar. 1.2.1971 (46 let)
    Raleigh, North Carolina, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Michael C. (Carlisle) Hall vyrůstal jako jedináček, jeho sestra zemřela ještě před narozením. V 11 letech mu zemřel otec na rakovinu. Pro Michaela to bylo těžké období.

Hall odmaturoval v roce 1993 na Earlham College v Richmondu v Indianě. Později se přidal do programu Master of fine Arts na New Yorkské Universitě. V roce 2002 se oženil s herečkou Amy Spanger, ale v roce 2006 se pár rozešel.

Co se týče jeho kariéry, Hall nemá za sebou moc rolí z televizní a filmové produkce, zato však sbíral cenné zkušenosti v divadelních hrách. V divadle Off-Broadway (menší divadlo než Broadway, ale větší než Off-Off-Broadway:) si zahrál v Macbethovi a Cimbelineovi na New Yorkském Shakespearovském Festivalu. Další z jeho her: Timon of Athens, Henry V., Corpus Christi, Skyligth. Svou první šanci zahrát si na opravdové Broadwayi mu dal režisér Sam Mendes v novém uvedení hry Cabaret. V roce 2003 vyráží na turné s muzikálem Chicago v roli Billyho Flynna kde jeho drahou polovičku Roxie Hart hraje jeho skutečná manželka.

Sam Mendes mu také dal příležitost zahrát si v televizi a to v seriálu ODPOČÍVEJ V POKOJI (SIX FEET UNDER) kde hrál hluboce uzavřeného Davida Fishera. Za práci na první serii tohoto seriálu byl nominován na cenu Emmy, také byl nominován i s ostatními herci na cenu Screen Actors Guild. Vyhrál ji v roce 2003 a 2004. Jeho jediný znamý film je VÝPLATA, kde si zahrál vedle Bena Afflecka. V roce 2005 se ještě vrací do Off-Broadway do hry Mr. Marmalade.

Nyní hraje hlavní roli Dextera ve stejnojmenném seriálu televize Showtime. DEXTER je o emocionálně prázdném člověku pracujícím u miamské policie, který má jedinou touhu... vraždit.

Filip "Philoun1" Ureš

Herecká filmografie

Filmy

2017 Mark Felt: The Man Who Brought the White House Down
2016 After Adderall
Christine
2015 Liga spravedlivých: Bohové & monstra
2014 Pachuť pomsty
2013 Rides Dirty with Jerry
The River
Zbav se svých miláčků
2011 Blissovy trampoty
Porn Rental (TV film)
2010 Peep World
2009 Gamer
How to Spoon with Michael C. Hall
2004 Ošizeni (TV film)
2003 Výplata
2002 Showboy

TV seriály

2015 Justice League: Gods and Monsters Chronicles (TV seriál)
2013 Dexter (TV seriál)
Pamatuješ si ty zrůdy? (S08E12)
Ten starý Dexter (S08E11)
Sbohem, Miami (S08E10)
další epizody (12)
2012 Ruth & Erica (TV seriál)
Dexter (TV seriál)
Nový začátek konce (S07E12)
Vidíš to, co já? (S07E11)
Zodpovědní dospělí (S07E10)
další epizody (12)
2011 Dexter (TV seriál)
Konec světa (S06E12)
Řekni to mé ruce (S06E11)
Svědkův učeň (S06E10)
další epizody (12)
2010 Dexter (TV seriál)
Velká ryba (S05E12)
Vážný svinstvo (S05E11)
Na začátku (S05E10)
další epizody (12)
2009 Dexter: Early Cuts (TV seriál)
Dexter (TV seriál)
Už je po všem (S04E12)
Dobrý den, Dextere Morgane (S04E11)
Ztracení chlapci (S04E10)
další epizody (12)
2008 Dexter (TV seriál)
Chcete si vzít Dextera Morgana? (S03E12)
Rozlučka (S03E11)
Jít svou vlastní cestou (S03E10)
další epizody (12)
2007 Dexter (TV seriál)
Britská invaze (S02E12)
Na nejbližší odbočce zahněte vlevo (S02E11)
Tajemství domu Morganů (S02E10)
další epizody (12)
2006 CollegeHumor Originals (TV seriál)
Dexter (TV seriál)
Volání krve (S01E12)
S pravdou ven (S01E11)
Vidět rudě (S01E10)
další epizody (12)
2005 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Všichni čekají (S05E12)
Nehybný (S05E11)
Osamělí (S05E10)
další epizody (12)
2004 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Beze jména (S04E12)
Atomový kryt (S04E11)
Temný les (S04E10)
další epizody (12)
2003 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Mrzí mě to, odpusť (S03E13)
Soumrak (S03E12)
Smrt pracuje přesčas (S03E11)
další epizody (13)
2002 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Naposled (S02E13)
Tebe beru (S02E12)
Lhář a děvka (S02E11)
další epizody (13)
2001 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Ťuky-ťuk (S01E13)
Soukromý život (S01E12)
Cesta (S01E11)
další epizody (13)

Dokumentární

2016 The Gettysburg Address
2014 Roky nebezpečného života (TV seriál)
Svět kmenových buněk se Stephenem Hawkingem (TV film)
2011 Ztracené záznamy z Vietnamu (TV seriál)
2006 Mysteries of the Freemasons (TV film)
2004 Broadway: The American Musical (TV seriál)

TV pořady

2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 Ocenění Breakthrough Prize 2014 (TV pořad)
2013 The Writers' Room (TV pořad)
2012 64. Emmy Awards (TV pořad)
2011 Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
Postavte se rakovině (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2010 (TV pořad)
62. Emmy Awards (TV pořad)
2009 Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
2007 Zlatý Glóbus 2007 (TV pořad)
2001 Friday Night with Jonathan Ross (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1996 The Daily Show (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Režijní filmografie

TV seriály

2013 Dexter (TV seriál)
Není nebe bez mráčku... (S08E02)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(1 270)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace