Reklama

Reklama

Zoufalé manželky

(seriál)
  • USA Desperate Housewives (více)
Z natáčení 2
Drama / Komedie / Mysteriózní
USA, (2004–2012), 128 h 53 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Marc Cherry

Hrají:

Teri Hatcher, Felicity Huffman, Marcia Cross, Eva Longoria, Nicollette Sheridan, Steven Culp, Mark Moses, Andrea Bowen, Doug Savant, Jesse Metcalfe (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(180)

Obsahy(1)

Mary Alice žije celkem nerušeně na americkém předměstí. Přesto se ale rozhodne pro sebevraždu. Je totiž možné, že se za zavřenými dveřmi dějí věci, o kterých se raději nahlas nemluví... (TV Prima)

Videa (17)

Z natáčení 2

Recenze (571)

ajuska 

všechny recenze uživatele

No, zatím to vypadá celkem sympaticky. Dějově je to sice taková luxusní telenovela, ale vyprávěcí postup s komentářem zesnulé kamarádky je velmi dobrý nápad. Vše navíc doplňuje jakási kriminální linie, které udržuje divákovu zvědavost (bohužel zatím nevím, jestli se bude nadále slibně vyvíjet nebo to bude jen laciný prostředek k získání pozornosti). Každopádně si další díly nenechám ujít a doufám, že nepřijde nějaké zklamání. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Někdo žije čítankově šťastný život, jiný zažívá bolestné období. Asi tak je tomu i na zdánlivě idylickém předměstí Wisteria Lane, kde si na první pohled všimneme pečlivě střižených trávníků, laťkových plotů a honosných sídel. Ona „American Beauty“ má ale pochopitelně řadu nevyjasněných otázek, které rozproudí především sebevražda jedné hospodyňky – manželky a matky a zároveň kamarádky čtyř jiných žen, které tvoří ústřední páteř celého seriálu. Pomocí jejího hlasu tak postupně nahlížíme do dalších teplých domovů a neméně zajímavých osudů než byl ten její. Netuším, jak to bude s invencí v dalších sériích, ale ta první je naprosto dokonalá!! Ironické dialogy, svižné tempo vyprávění, jímavě propletené osudy. Momentálně (ŘÍJEN 2006) není nad něj. V tuzemsku paralelně běžící seriál Lost (podobně úspěšný) Zoufalým manželkám zatím nesahá ani po ramena (i když netrpělivě vyčkávám, že se to brzy změní). Dynamický seriál doprovázený hudbou Dannyho Elfmana navíc značně těží z precizně vybraného hereckého obsazení. Vedle rozmanitých postaviček předměstí (závistivá sousedka, typická blondýna, záhadný hezoun-instalatér, zahradník-milenec) je velkou zbraní čtveřice hlavních představitelek, kdy každá má ve své rodině zcela odlišné role. Přesto příběhy každé z nich mají neuvěřitelnou hloubku a vtipné momenty; u mě zatím mírně vyhrává rozvedená a pravidelně zmatená Teri Hatcher (jejíž velkou zbraní jsou nápady dospívající dcery). Řadou prestižních cen oceňovaný seriál v mých očích zatím o třídu převyšuje seriály z posledních několika let!! ÚNOR 2008: Rozkoukal jsem čtvrtou sérii a je až s podivem, že za oceánem toliko milovaný seriál neztratil nic ze své elegance. Zatím poslední série jede v neuvěřitelně sebevědomém stylu. Moje plné hodnocení je tak umocněno nostalgií, se kterou vzpomínám na první díly, na proměny charakterů, na první uzlující se vztahy, intriky.. Ubylo absurdních situací (už i Susan Mayer se zkrotila), přibyly ty přirozeně lidské (vážnější vztahové peripetie, falešné těhotenství, zhoubná nemoc), ale nadhled i mysteriózno se nad našimi hrdinkami stále vznáší. Momentálně asi nejvíc fandím Solisovým a Scavovým.. a brilantnímu Orsonu Hodgeovi (Kyle MacLachlan)!! Ale co je zásadní: každá postava vás enormně zajímá, všechny osudy mají dostatečně silné nehty, aby se vám zaryly do paměti. Je to zásluha především herců, kteří zrají jako víno. Jen tak dál.. a vězte, že přijde i pořádné tornádo!! ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Tak první série skončila a mé pocity jsou trošku schizofrenní. Na jednu stranu si Zoufalky dokázaly po celých 24 epizod udržet jistý kvalitativní standard (na rozdíl od takových Ztracených), na stranu druhou nedosáhla žádná z epizod strhujícího tempa pilotního dílu (i když ta poslední se mu dost přiblížila). Jeho napěchovanost černým humorem slibovala mnohé, hned s další epizodou bohužel přišlo „vyměknutí“ a patrný příklon k latinskoamerické telenovele, nikoliv k parodii latinskoamerické telenovely. Seriál si však dokázal i přes uvolněnou formu držet atmosféru tajemna, jen mě zamrzelo, jak neobratně si tvůrci poradili s rozuzlením ústřední zápletky (vše je nám pěkně naservírováno během prvních minut poslední epizody). Pochvalu si zaslouží všechny herecké představitelky (ač na seriál nadprůměrný výkon předvádí především Felicity Huffman) a také Danny Elfman, který svým hudebním tématem dodal onen zmíněný (leč dále nevyužívaný) parodicko-mysteriózní podtón. Ze současných seriálových hitů budou právě Zoufalé manželky více vyhovovat voňavější části populace, což by platit nemuselo, kdyby bylo ubráno na melodramatičnosti a přidáno na akci, černém humoru a napětí. Jenom nevím, jestli by pak nevznikl další klon Ztracených, tedy úplně jiný seriál. Raději buďme rádi za to, co je, může být i hůř, v tomto případě podstatně hůř. 75% Zajímavé komentáře: HateBreeder, 3DD!3, Jordan, castor, kwoky ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Je to seriál asi primárně pro ženy, takže ode mně je to spíše hodnocení "náhodného kolemjdoucího", který byl nucen shlédnout cca 8 dílů (nikoli v řadě za sebou). ... ... ... ... ... ... Ze začátku to bylo vtipné, pak už čím dál míň. Pokud to ze začátku vypadalo, že se seriál vyhne klasickému obsahu seriálů pro ženy (miluje ho, pak ne, on miluje jinou, co s tím... bla bla bla), tak i tohle nakonec tvoří kostru seriálu. Jedna hvězdička za občasné záblesky humoru. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Mne sa seriál Zúfalé manželky automaticky spája s piatkovou večernou pohodou, kedy človek po vyčerpávajúcom týždni nemusí používať svoju "šedú mozgovú" a dobrovoľne sa zaradí medzi členov obľúbenej papučovej TV kultúry. Uvedomujem si, že moje hodnotenie "Zúfalých manželiek" je ovplyvnené vysielacím časom, v tomto prípade bez mihnutia mrvou náročného filmového očka prehliadam scenáristockú priehladnosť a šablónovitú americkú vypointovanosť. Proste si len pasívne užívam, relaxujem, bavím sa a nečakám nič viac... ()

Galerie (2 892)

Zajímavosti (75)

  • Susan Mayerová (Teri Hatcher) je ilustrátorkou dětských knížek. První knížka, na které pracovala, je "Ants in My Picnic Basket" (Mravenci v mém piknikovém košíku). (HappySmile)
  • Dana Delany dělala konkurz na roli Bree, a taky jí dostala, ale nakonec odmítnula, protože měla pocit, že role se příliš podobá její postavě ze seriálu Pasadena, a nechtěla se opakovat. V seriálu si ale nakonec stejně zahrála. V roli Katherine Mayfair se z ní stejně nakonec stala "druhá Bree". (Tom Riddle)

Související novinky

I muži mají své dny...

I muži mají své dny...

19.04.2006

A někteří je prožívají v televizi. O čem to mluvím? O dalších řadách (6-8) seriálu 24 hodin . Koho by napadlo, že více peněz si američtí herci vydělají v televizi, že? No, je to tak a Kiefer… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama