Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vidocq (Vincent Cassel), zloděj a dobrodruh vedoucí bouřlivý život, se po velkolepém útěku z přísného vězení schovává pod rouškou obchodníka s tkaninami. Když ho zločinná minulost dostihne, jde do obchodu s místní policií a zavazuje se vyčistit pařížské ulice od zlodějů a vrahů. Stává se hlavou francouzské policie. Tajemství na nejvyšší úrovni moci, brutální vraždy a temné klima Paříže během napoleonské éry. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (117)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Príbeh Vidoqa je predovšetkým vďaka V. Cassel dobre zahraný, ale nie dobre natočený a režírovaný. Klasické „klišé“ šablóny, dej bez väčších neočakávaných scén. Záver pre mňa bol trošku sklamaním. Veľmi malá a prakticky nevýrazná rola pre O. Kurylenko. Osobné hodnotenie: 68% (**) ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, že mě více než samotný Vidocq zaujal jeho parťák Le duc. Ten zde má ovšem podstatně menší prostor, i když jeho chvíle přijde hned několikrát, zřejmě právě to stačilo. Třeba taková akce v podzemních chodbách je dokonalým vrcholem filmu a jeho výstup v ní je vlastně nezapomenutelný, ať už si o něm myslím cokoliv... totiž, chování postav mi v mnoha případech přišlo dost nadsazené, přehnané. Tenhle moment byl jedním z nich, přesto s ním problém nemám, jednoduše tam sedl dokonale a to je hlavní. Navíc celá scéna je, co se akce týče, velmi poutavě (dobově) natočena, má solidní kameru a především atmosféru, což nakonec platí pro celý nádherně špinavý film. Vidocqův příběh je i přesto, co jsem psal v úvodu komentáře, velmi zajímavý, o to víc, když ho výborně "tvrďácky" hraje Vincent Cassel. James Thiérrée se mu ovšem minimálně rovná, nakonec obsazení celé party je dokonalé. A co teprve různí zločinci, především typově velmi dobře vybraní. Přes to všechno se ale nemůžu zbavit pocitu, že jsem viděl výborný pilot televizního seriálu, co už. 75% ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Atmosféra snímku Vládce Paříže je srovnatelná s francouzským skvostem Bídníci, ale tím veškerá podobnost končí. Příběh bohužel nestojí na extra pevných základech a tím pádem působí poněkud roztříštěně. Kromě toho se v průběhu děje vytrácí i počáteční napětí. Mou veškerou pozornost si nakonec po zásluze získal charismatický Vincent Cassel, což ovšem nestačí, abych nadšeně vyprávěla, jaký že úžasný film jsem to viděla. (70%) ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Drsná gangsterka v historických kulisách mi ponejvíce připomněla dvoudílného Veřejného nepřítele, v němž si Richet a Cassel vyzkoušeli, že jim spolupráce skvěle funguje. Pátou hvězdičku dávám za akční scény, ve kterých postavy střílejí ze dvou pistolí zároveň, s těmi perkusními to má snad ještě větší půvab, než když hrdinové Chow Yun Fata tasívali svoje beretty. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Není to tak drsný a ponurý jako slavnej psychedelickej Fantom Paříže z roku 2001, kde titulní skladbu složila Apocalyptica a mně neustále zní v hlavě, vždy když si na ní vzpomenu. Pořád je to ale dostatečně ponurý a drsný na úkor dnešní doby. A hlavní vinu v tom nese Vincent Cassel, kterýmu ty drsný, nemytý postavy, prostě zůstanou až do smrti. Za mě ale dobrý. Je to na některý možná až moc poctivý, aby to bylo v červených číslech. Jinak si pro takovou historickou detektivku nedokážu najít jiný důvod, proč má pod sedmdesát procent. Pokud víte, kdo Vidocq z historického hlediska byl, tak ten závěr filmu musí být řádný balzám na duši. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Natáčet se začalo 25. září 2017. Nejdelší období mezi 19. říjnem a 10. listopadem strávil štáb na letecké základně 217 Brétigny-sur-Orge, kde se pořizovaly záběry z exteriérů. Interiéry pro natáčení pak poskytly mj. zámky Vaux-le-Vicomte a Fontainebleau v Seine-et-Marne, jakožto i katedrála Saint-Maclou de Pontoise. (Komiks)
  • Film měl enormní rozpočet přibližně 22 milionů euro, který se při prodeji 813 978 vstupenek ve francouzských kinech nepodařilo dorovnat. Snímek si na sebe musel vydělat až zahraniční distribucí či prodejem na nosičích a vysílacích práv v televizích. (Komiks)

Reklama

Reklama