Reklama

Reklama

Mrňouskové 2: Daleko od domova

  • Francie Minuscule - Les mandibules du bout du monde (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

S příchodem prvních sněhových vloček do údolí je nejvyšší čas začít shromažďovat zásoby na zimu. Jenže během této rutinní operace dojde ke katastrofě. Malá beruška nešťastnou náhodou zapadne do balíku, který je odeslán do Karibiku! Ocitá se v novém, nádherném prostředí, které ale skrývá mnohé nástrahy. Pro její rodiče tak existuje pouze jedna cesta: dát dohromady starou partu! A tak beruška, mravenec a pavouk znovu spojí své síly a vydávají se na záchrannou výpravu na druhou stranu zeměkoule. Čeká je nový svět, nová setkání, ale i nová nebezpečí. A čas neúprosně běží… (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (24)

Zagros 

všechny recenze uživatele

První převedení seriálu Mrňouskové na film se povedlo slušné a tak jsem dal šanci i snímku Daleko od domova. Bohužel tady se už projevila klasická nemoc podobných projektů. Druhým mrňouskům už docházel dech výrazně častěji, což je především poznat na přetažených záběrech. Dokonce mě volala dcerka, že se to seklo, když se asi půl minutu nic na obrazovce nehnulo. Snad aby se to natáhlo pro potřeby filmu. Každopádně, když se u filmu dívám na hodinky, je to vždy špatně. Není to úplně špatné a slabší tři hvězdy ještě nechám. Nicméně doporučím raději Údolí ztracených mravenců nebo celý seriál. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Citelně chybí přímočarost, hravost a měřítko (ehm, ehm) jedničky i groteskovitost a vypointované rozvíjení jednoho nápadu "večerníčkové" předlohy. Uděje se toho sotva polovina co minule; a ostatně i groteskové eskapády jsou tentokrát poněkud potlačeny. Oproti prvnímu filmu i seriálu je to zaměřené více na menší děcka, zároveň je to však o poznání více oudané čili se to nevyhne občasným pasážím, kdy se právě ti nejmenší ošívají. Nic z toho však neznamená, že by i tak nešlo o nevlezle roztomilou zábavu. Pouze je třeba se smířit s tím, že stojí ve stínu svých předchůdců. ()

Reklama

papuchalk 

všechny recenze uživatele

Nasmál jsem se u toho o dost míň než u prvního dílu, a celé je to takové vážnější, ale přesto obdivuju, že s nemluvícími postavičkami někdo dokáže udělat celovečerní animák. Jedná se asi o první pohádku pro děti napsanou podle nejmodernější gender doktríny. Takže toto je velký milník světové kinematografie. Ani u jedné postavy totiž nepoznáte, jaké to je pohlaví, jestli je to beruška kluk/táta, nebo beruška holka/máma, přitom je to rodinný film o rodině berušek. O to víc zarážející je to na konci, protože se tam dvě berušky dokonce zamilují. Neskutečný kam už to dokázali procpat.. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Více lidí, méně zabavy. Po skvělém prvním filmu přichází zklamání. Pokračování postrádá vše co měl první film. Spád, nápad, humor, napětí i ty kouzelné mikrovtípky, které vyplňovaly každou skulinu prvního filmu. Tohle je zbytečně natahovaná nuda o ničem, která dokonce postrádá i to základní – příběh, který by dával smysl. ()

RanMori 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce dost těžké zklamání. Lákání na známé postavy, které však nedostanou moc velkou roli. Dost poněkud "neuvěřitelných" scén (a to i pokud se držíme v hranicích toho, že je uvěřitelné, když mravenec umí zapálit sirku), často přetažené a občas i nudné. A bohužel ani zde není divák ušetřen jistých agitek, které to celé splachují do hlubin. Velká škoda :( ()

Galerie (58)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Reklama

Reklama